ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όλοι ξέρουμε τη σημασία αυτού του αγώνα!»

Στις ιδιαιτερότητες που κρύβει ο αυριανός «εμφύλιος» με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

 

Στους τομείς, που θα δώσουν στον Ολυμπιακό παράσταση νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό  στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις ανάγκες του αυριανού πρώτου ντέρμπι για το 2017 τόνισε ότι αυτό που πρωτίστως προέχει για την ομάδα του είναι να παραμείνει πιστή στο πλάνο της, ενώ υπογράμμισε ότι οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης θα είναι στη διάθεσή του, αν και αμφότεροι δεν βρίσκονται στο 100% απο πλευράς αγωνισιτκής ετοιμότητας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

«Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά, με υγεία. Είναι το πρώτο παιχνίδι του έτους και είναι ένα σημαντικό ματς για εμάς. Ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας και ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουμε τη σημασία αυτού του αγώνα. Εμείς το αντιμετωπίζουμε σαν ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας με μια πολύ καλή ομάδα, όπως έχουμε παίξει αρκετά τέτοια μέχρι τώρα και όπως θα παίξουμε και άλλα τέτοια στο μέλλον, είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε την ομάδα μετά το ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Και να την φρεσκάρουμε και να δουλέψουμε πέντε μέρες γι αυτό το παιχνίδι και για τη συνέχεια.

Θεωρώ  ότι παρόλα τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Έχουμε μια προπόνηση σήμερα και μια αύριο το πρωί. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και επιθετικά και αμυντικά. Από ό,τι ακούω έχει γίνει sold out και θέλουμε ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα πάντα σε κόσμιο επίπεδο» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τρεις φορές τους «πράσινους» μέσα στον Ιανουάριο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε τα εξής: 

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τρία παιχνίδια που θα παίξουμε τον Ιανουάριο όταν αύριο παίζουμε ένα παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογία τον Ιανουάριο όταν ήδη έχουμε κερδίσει δύο παιχνίδια έως τώρα. Άρα αυτό το ματς δεν κρίνει όλα αυτά, κατά τη γνώμη μου. Είναι ένα ματς, μεμονωμένο, όπως κοιτάμε όλα τα παιχνίδια. Παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, έχει αλλάξει προπονητή, είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση των τραυματισμών γτων Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη, αρκέστηκε να τονίσιε τα εξής:

«Ο Πρίντεζης είναι πιο μπροστά στην αποκατάσταση του, έχει κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα, δεν είναι στο 100%, αλλά είναι στη διάθεση της ομάδας για να παίξει. Το ίδιο είναι και ο Σπανούλης, απλώς είναι πιο πίσω ο τραυματισμός του. Πιστεύω ότι θα καταφέρει τελικά να παίξει. Σήμερα είναι η προπόνηση που θα δούμε πως είναι, αλλά πιστεύω πως οδεύει προς το να παίξει».

Ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας του Ντόμινικ Γουότερς, ο Έλληνας κόουτς τόνισε:

«Ο Γουότερς είναι ένας παίκτης που όταν τον πήραμε ξέραμε τι μπορεί να μας δώσει, είναι ένας παίκτης που μπορεί να οργανώσει την ομάδα, μπορεί να σκοράρει και μπορεί και να πασάρει και αμυντικά είναι καλός στο να μαρκάρει και τη μπάλα και μακριά από αυτή. Έχει την εμπειρία και το έχει δείξει έως τώρα ότι μπορεί να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα. Ασφαλώς και αυτός δεν μπορεί να είναι 100% εναρμονισμένος με το παιχνίδι της ομάδας όταν ακόμη δεν έχει παίξει επίσημο ματς μαζί μας,  αλλά αρχής γενομένης από αυτό το παιχνίδι, θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, στον χρόνο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα μας».

Όταν ρωτήθηκε ο Γιάννης Σφαρόπουλος για το κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος από το γεγονός ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά φέτος τους Γκάμπριελ, Τζεντίλε και Τζέιμς τόνισε:

«Ναι είναι τρεις παίκτες που δεν έπαιζαν στον πρώτο γύρο. Τώρα είναι πλήρης και αυτό είναι πιο καλό γιατί ξέρουμε ποιοι είναι, ξέρουμε ποιους θα αντιμετωπίσουμε και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τους σταματήσουμε».

Όσο για την κατάσταση του Δημήτρη Αγραβάνη, ο Έλληνας κόουτς επεσήμανε:

«Και ο Αγραβάνης έχει μπει στην εξίσωση, έχει κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο, αλλά είναι και αυτός ετοιμοπόλεμος. Είμαστε και εμείς πλήρεις δηλαδή».

Σε ερώτηση για τη συμπαράσταση του κόσμου και το sold out που έγινε ο τεχνιικός του Ολυμπαικού υποστήριξε τα εξής:

«Το έχω πει και άλλες φορές, φέτος η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα όσο μπορεί, ξέρω ότι διανύουμε ημέρες κρίσης στη χώρα και δεν είναι εύκολο να πληρώνει εισιτήρια κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι και το ποδόσφαιρο, είναι και όλα τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού που θέλουν ενίσχυση. Πιστεύω όμως, με όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα μας και τη δυσκολία του πρωταθλήματος, αξίζουμε να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμο, σίγουρα έχουμε κάνει σημαντικές νίκες, έχουμε κάνει και κάποιες ήττες, δεν γίνεται να κερδίζεις τους πάντες. Και εμείς θα το θέλαμε, αλλά δεν είναι εύκολο. Μακάρι ο κόσμος να παροτρύνει με τη φωνή του τους παίκτες και αυτό να γίνει και αύριο. Να γίνεται σε κάθε εντός έδρας ματς και να έχουμε μια καυτή έδρα, πάντα σε κόσμια επίπεδα.

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για εμένα, είτε είναι τρία σε ένα μήνα, είτε είναι σειρά τελικών όπως πέρσι για παράδειγμα. Ασφαλώς γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον, ξέρουμε δυνατότητες και αδυναμίες και τις δικές μας και των αντιπάλων. Το ίδιο και οι αντίπαλοι. Όταν παίζεις ένα παιχνίδι, προσπαθείς να φέρεις το παιχνίδι στα δικά σου μέτρα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Όταν έρθει το επόμενο ματς, τότε θα μιλήσουμε γι αυτό και θα μιλήσουμε για την πνευματική προετοιμασία εκείνου του ματς. Και το αυριανό, είναι διαφορετικό σε σχέση με του πρώτου γύρου. Εμείς επικεντρώνουμε τη συγκέντρωση μας σε αυτό και όταν φτάσει η ώρα θα δούμε και το επόμενο και το μεθεπόμενο» ήταν η απάντηση του για το πόσο διαφορετικά είναι τα ματς».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button