ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Όλα εξαρτώνται από εμάς”

Στο γεγονός πως όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό, στάθηκε ο Αλεξί Ρομαό, για το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Super League.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο άσσος των πρωταθλητών παραδέχθηκε πως το παιχνίδι είναι δύσκολο αλλά πως ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει την κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλεξί Ρομαό:

-Πού θεωρείς πως θα κριθεί το ντέρμπι;
«Όλα εξαρτώνται από εμάς. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Εξαρτώνται όλα από εμάς. Ξέρουμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Εκείνοι έχουν επίσης μία πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να δείξουμε την κυριαρχία μας στον αγωνιστικό χώρο».

-Το γεγονός πως η ΑΕΚ βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από εσάς στη βαθμολογία, πως λειτουργεί στην ψυχολογία σας;
«Βρισκόμαστε δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να νικήσουμε εκεί. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι εκτός έδρας και θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη εκεί. Το τρίποντο θα μας βοηθήσει στη συνέχεια και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα δώσουμε όλα σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι».

-Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζεις από την ΑΕΚ;
«Τους γνωρίζω πολύ καλά (τους Λιβάγια και Αραούχο) γιατί έχω παίξει ξανά εναντίον τους. Λέω ειλικρινά πως διαθέτουν μία πολύ καλή ομάδα. Όμως, εξαρτώνται από εμάς. Θα πρέπει εμείς να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να θέσουμε εμείς τους όρους του παιχνιδιού και να έχουμε θέληση για τη νίκη. Ξεχωρίζω το Σέρβο αμυντικό τους (Ούρος Τσόσιτς) και επίσης τον επιθετικό τους (Λιβάγια). Είναι παίκτες που μπορούν να μας δημιουργήσουν κινδύνους».

-Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας; Θυμίζω πως ακόμη δεν έχει παραβιαστεί η εστία της ΑΕΚ σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Ίσως η αμυντική λειτουργία της να είναι το ισχυρό “όπλο” στο παιχνίδι της;
«Ναι, όλοι γνωρίζουμε πως η ΑΕΚ έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Για αυτό έχουμε πει και έχουμε παραδεχθεί με ειλικρίνεια πως πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία καλή ομάδα. Όμως εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε».

-Η έδρα μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική έκβαση του ντέρμπι;
«Όλα μπορεί να συμβούν σε ένα ντέρμπι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Όμως, έχουμε πει πως είναι ένα παιχνίδι πολύ όμορφο για να αγωνιστεί κάποιος, αλλά και για τους θεατές. Είναι καλύτερο να παίζεις με φιλάθλους στις εξέδρες, ακόμη και αν δεν είναι οι δικοί σου. Έχουμε δει πως είναι να παίζουμε εκτός έδρας. Θα παίξουμε στην έδρα τους. Τουλάχιστον θα υπάρχουν φίλαθλοι, ακόμα και αν δεν είναι δικοί μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button