Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ψάχνει να γράψει νέα ιστορία ο Θρύλος!

Ποτέ στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να γυρίσει σειρά προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα ευρισκόμενος πίσω στο σκορ με 2-1 στις νίκες. 

 

Τον τίτλο της απόλυτης ομάδας κάθε είδους ανατροπών, έχει αποκτήσει ο μπασκετικός Ολυμπιακός με τα τεράστια επιτεύγματά του όλα αυτά τα χρόνια!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με την ήττα που γνώρισαν το απόγευμα της Τετάρτης στο «Αμπντί Ιπεκτσί» από την Αναντολού Εφές με 64-60 βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 στις νίκες και πλέον καλούνται να πετύχουν ένα μικρό «θαύμα», ώστε να τσεκάρουν μέσω … Πόλης το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης για το Final-4  της δικής τους Πόλης!

Κι αυτό γιατί οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου τίθενται αντιμέτωποι με μία ιδιαίτερα δυσμενή για τους ίδιους παράδοση, που τους θέλει να μην έχουν καταφέρει ποτέ μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή τους ιστορία να ανατρέψουν την κατάσταση σε νοκ άουτ προημιτελική φάση, όταν έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-1 στις νίκες

Σε δύο περιπτώσεις στο παρελθόν όπου η προημιτελική σειρά κρίνονταν στις τρεις νίκες ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση με την τωρινή και σε καμία από αυτές δνε μπόρεσε να τσεάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Κάτι, που καλούνται να πετύχουν τώρα οι Πειραιώτες και να γράψουν τα ονόματά τους με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία της Ευρωλίγκα.

Ο αποκλεισμός από την Σιένα το 2011

Η πρώτη φορά μας φέρνει την περίοδο 2010-11 με αντίπαλο τη Σιένα. Ο Ολυμπιακός μετά το επικό 89-41 του πρώτου προημιτελικού στο ΣΕΦ δεν διαχειρίστηκε σωστή την όλη κατάσταση, αφού αρχικά η ιταλική ομάδα του «έσπασε» την έδρα με 65-82 στον δεύτερο προημιτελικό, για να κερδίσει στην έδρα της και τα δύο επόμενα παιχνίδια με 81-72 και 88-76 αντίστοιχα και να τσεκάριε το εισιτήριο της πρόκρισης για το Final-4  της Βαρκελώνης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

 

Οι «μάχες» με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2014

Η δεύτερη φορά, μας φέρνει την περίοδο 2013-14.

Ο Ολυμπιακός που προερχόταν από την back to back κατάκτηση της Ευρωλίγκας αντιμετώπισε στην προημιτελική φάση την φιναλίστ του τελικού του Λονδίνου Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας. Οι δύο πρώτοι αγώνες στο «Παλάθιος Ντε Λος Ντεπόρτες» βρήκαν την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 88-71 και 82-77 αντίστοιχα.

Η σειρά μεταφέρθηκε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύσκολα στο τρίτο συγκλονιστικό παιχνίδι της σειράς με 78-76, να μειώνει σε 2-1 και να ισοφαρίζει σε 2-2 την σειρά με το άνετο 71-62 στο τέταρτο ματς του Φαλήρου.

Τελικά η ομάδα, που «τσέκαρε» το εισιτήριο της πρόκρισης για το Final-4  του Μιλάνου, ήταν οι «Μερένχες» χάρη στην νίκη τους με 83-69 στον πέμπτο προημιτελικό της Μαδρίτης.

Στο χέρι των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να κάνουν μία ακόμη μυθική ανατροπή και να φτάσουν και σε αυτό το θαύμα, βγάζοντας πάθος, πίστη και ενέργεια στο παρκέ του «Αμπντί  Ιπεκτσί»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button