ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρυσή … πρόκριση …

Με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να έχει κατεβάσει ρολά αλλά και την Νικόλ Ελευθεριάδου να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις με το σκουφάκι της γαλανόλευκης η Εθνικής μας ομάδα επικράτησε με 11-10 της Ρωσίας στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι ξόρκισε την κακό δαίμονα και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση ήταν γερά νεύρα, η Ρωσία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και μπόρεσε με την Προκοφιέβα να ανοίξει το σκορ, στην συνέχεια όμως τα κορίτσια του Μορφέση με τις Πλευρίτου Ελευθεριάδου και έτρεξαν ένα σερί και βρέθηκαν στα μισά της τρίτης περιόδου μπροστά στο σκορ με 4-1. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι πήρε φωτιά, η Προκοφιέβα εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Εθνικής μας και γρήγορα γρήγορα έφερε την αναμέτρηση στα ίσα ενώ λίγο αργότερα πήρε  ξανά το προβάδισμα με και έφτασε στο 4-5..

Σε εκείνο το σημείο μίλησε η Ελευθεριάδου που με δυο δικά της γκολ έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ όμως δευτερόλεπτα πριν το φινάλε  η Ρωσία ισοφάρισε με την Γκορμπούνουβα και η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 6-6.

Και το παιχνίδι πήγε στο πέναλτι εκεί η Διαμαντοπούλου κατέβασε ρολά και οι Ελληνίδες βρήκαν εύκολα δίχτυα και στο τέλος πανηγύρισαν την νίκη με 11-10.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3, 5-4 (πέναλτι)

Ελλάδα: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδιριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουκ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button