ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Φάρδος” βγαλμένο από το… FIFA!

Το γράψαμε και χθες, θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Το ποδόσφαιρο, όσο ωραίο κι αν είναι, όσο κι άν το λατρεύουμε σαν άθλημα, έχει ένα πολύ μεγάλο “ελλάτωμα”. Δεν είναι δίκαιο! Μπορεί μία ομάδα να έχει κάνει στην κυριολεξία τα πάντα, να έχει χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες, να είναι υπόδειγμα και να της λείπει μόνο το γκολ, και τελικά να χάσει από ένα γκολ που κανείς δεν θα το φανταζόταν. Με άλλα λόγια, το ποδόσφαιρο είναι άδικο σαν το χθεσινό Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που είδαμε στο Καραϊσκάκη. Εκεί που οι ερυθρόλευκοι είχαν τα πάντα στην απόδοσή τους εκτός από το γκολ.

Το ματς αυτό πέρασε και δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να κοιτάμε πίσω εμείς, εκτός από τον προπονητή και τους παίκτες που καλούνται να δουλέψουν πάνω σε αυτά που θα ήθελαν να διορθώσουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μένει όμως μία πίκρα. Ένα “γαμώτο” γιατί μία εξαιρετική εμφάνιση μπορεί να επιφυλάσσει για τον αντίπαλο μία στιγμή “φάρδους” όπως λέμε… χυδαϊστί και να του χαρίσει το παιχνίδι. Κι επειδή πολλές φορές από αυτό εδώ το σάιτ έχουμε “καταπιαστεί” με το καλύτερο παιχνίδι ποδοσφαίρου που υπάρχει στον κόσμο, το FIFA δηλαδή, ας το δούμε κι από μία άλλη σκοπιά.

Πόσες και πόσες φορές, οι λάτρεις του εν λόγω παιχνιδιού, δεν έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ένα ματς το οποίο μπορεί να έχεις κάνει τα πάντα και να χάνεις από ένα γκολ – σούπα, η ακόμα χειρότερα ένα αυτογκολ, σε βάζει αυτομάτως στον πειρασμό να κατεβάσεις μπινελίκια δίχως αύριο, να σπάσεις σαν άντρας το χειριστήριο μεγαλοπρεπέστατα, ενώ αν είσαι φανατικός gamer, η σκέψη του να πετάξεις την κονσόλα από το παράθυρο περνάει από το μυαλό σου έντονα! Έχουμε δει πολλές φορές παιχνίδια ακόμα και στο FIFA να χάνονται 23 ευκαιρίες κι ο αντίπαλος σχεδόν χωρίς καμία ευκαιρία στο στόχο να παίρνει την νίκη και να τον ακούς και από το ακουστικό να πανηγυρίζει κιόλας! Το ξέρεις ότι έπαιξες καλύτερα, το ένιωθες σε κάθε λεπτό του αγώνα ότι είσαι ανώτερος, αλλά σου μένει αυτό το ρημάδι το “φάρδος” του αντιπάλου που σου χάλασε μία βραδιά.

Κι όμως, το παιχνίδι περνάει και έρχεται το επόμενο αμέσως μετά. Τι γίνεται; Γνωρίζεις πολύ καλά πως αν συνεχίσεις στον ρυθμό που ήδη είχες, δεν “παίζει” να ξαναβρεθείς μπροστά σε μία παρόμοια “μαγική εικόνα”. Σε σύνολο 10 παιχνιδιών αν έχεις χάσει ένα με τέτοιο τρόπο και παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο και πολύ καλά οργανωμένο, έχοντας κιόλας τις 23 ευκαιρίες, είναι μαθηματικώς βέβαιο πως θα πάρεις τα άλλα εννιά. Αρκεί να συνεχίσεις έτσι, στο ίδιο μοτίβο.

Και κάπως έτσι, βλέπετε πως μία απλή ιστορία… gaming αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Είναι αυτό που είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξη Τύπου του και που δεν ήταν μόνο γνώμη δική του, αλλά όλων όσων είδαν το παιχνίδι χθες. Με τέτοια εμφάνιση δεν μπορεί να ξαναέχεις τέτοια βραδιά. Δεν γίνεται να ξανακάνεις 23 ευκαιρίες και να μην βάλεις ούτε ένα γκολ! Συνεπώς βλέπεις πως βαδίζεις σωστά και απλά χρειάζεται να γίνεις πιο ουσιαστικός για να “καθαρίζεις”. Και που θα είσαι πιο ουσιαστικός γιατί πόσο να κρατήσει αυτή η γκίνια.

Το άρθρο αυτό θα το καταλάβουν πολύ περισσότερο οι gamers, δίχως όμως να σημαίνει πως δεν απευθύνεται σε όλους. Το είπαμε και χθες και το αναπτύξαμε εδώ με ένα πιο “γλαφυρό” αλλά πέρα για πέρα αληθινό παράδειγμα. Και για να κλείσουμε, η χθεσινή ήττα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμαυρώσει την εκπληκτική εικόνα που έχει ως τώρα ο Ολυμπιακός. Και με την σωστή δουλειά που ήδη γίνεται, τέτοιες βραδιές δεν γίνεται να ξαναέρθουν για την ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button