ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσιμίκας: «Όνειρο το ντάμπλ»

Για τα όνειρα με την φανέλα του Ολυμπιακού και τις προσωπικές φιλοδοξίες του μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι ο Κώστας Τσιμίκας. Ο νεαρός άσος τόνισε ότι μεγάλος  στόχος του  και όνειρο του είναι να πανηγυρίσει το νταμπλ. Επίσης, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον  Γρηγόρη Γεωργάτο, ενώ υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ομάδα και πρέπει όλοι να είναι πάντα έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

Λόγω θέσης δεν έχεις φαντάζομαι πρότυπο τον Τουρέ…

«Όχι (γέλια). Από το σημερινό ποδόσφαιρο μου αρέσει αρκετά ο Μαρσέλο. Αυτός ειναι το πρότυπό μου. Δεν ήμουν μπακ παλιά ήμουν χαφ. Μου άρεσαν πάντα οι Κουαρέσμα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, περισσότερο οι επιθετικογενείς παίκτες».

Αν υπάρξει ανάγκη μπορείς να αγωνιστείς και ως αριστερός εξτρέμ;

«Πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ και να βοηθήσω την ομάδα και να αγωνιστώ οπουδήποτε με θέλει ο προπονητής. Πάντα θα δίνω τα πάντα για την ομάδα».

Σε βοήθησε το πέρασμά σου από την Ολλανδία, αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Επιθετικά ξέραμε ποιος είσαι, αλλά έχω την αίσθηση ότι έχεις βελτιωθεί και στο αμυντικό κομμάτι.

«Πριν πάω στην Ολλανδία ήμουν στη Δανία όπου το πρωτάθλημα είναι πιο αμυντικό. Αλλά και στην Ολλανδία αρκετές φορές έμενες έναν με έναν, δύο με δύο και έπρεπε να κάνεις μόνος σου άμυνα και να μάθεις ποιο είναι το σωστό. Με βοήθησαν και τα δύο πρωταθλήματα. Ήθελα να δουλέψω σε αυτό γιατί ήξερα ότι υστερούσα. Έπαιζα παλαιότερα στα χαφ και συνεχώς μαθαίνω την θέση και όσο περνάει ο καιρός θεωρώ ότι θα γίνομαι καλύτερος».

Έχεις βρεθεί με τον Γεωργάτο, μιλάτε;

«Ναι μιλάμε στο τηλέφωνο και απ’ όταν έφυγε από την ομάδα. μου λέει ποια πράγματα κάνω καλά και ποια όχι. Προσπαθώ να τα βελτιώνω. Αυτός με έφερε εδώ και μου έμαθε πολλά πράγματα στη θέση. Αυτά που μου λέει τα έχω πάντα μέσα στο μυαλό μου και προσπαθώ να τα βγάζω στο γήπεδο όσο το δυνατόν καλύτερα».

Του τον θυμίζεις;

«Δεν μου το έχει πει αυτό. Και εκείνος ήταν επιθετικογενή μπακ και εγώ είμαι. Θα τον ρωτήσω την επόμενη φορά (γέλια)».

Έχεις και το δεξί είδαμε με την Ελπίδων.

«Έχω ξαναβάλει γκολ με το δεξί. Γενικά το χρησιμοποιώ το δεξί πόδι. Είναι μεγάλο προσόν για έναν ποδοσφαιριστή να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Σκόραρα και ευελπιστώ στο μέλλον να ξανασκοράρω».

Ωραία παρέα και ομάδα η Ελπίδων. Δυνατό σύνολο.

«Είμαστε από μικρή σε ηλικία όλοι μαζί. Ο κορμός είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια. Πιστεύω το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι φίλοι και είμαστε όλοι μαζί. Στις εξόδους και στα πάντα είμαστε όλοι μαζί. Έχει βοηθήσει και ο προπονητής σε αυτό να μας κάνει παρέα. Ευελπιστούμε να περάσουμε στο Euro γιατί έχουμε δύσκολο ματς στη συνέχεια με την Εθνική, να περάσουμε την Κροατία και να προκριθούμε».

Το κομμάτι της παρέας, είναι το σημαντικότερο;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να είναι ενωμένη η ομάδα. Ξέρεις τι κάνει ο άλλος μέσα στο γήπεδο και έχεις καλύτερη επικοινωνία, ξέρεις πως σκέφτεται. Και εδώ στον Ολυμπιακό είμαστε όλοι σαν οικογένεια. Συνέχεια πηγαίνω με συμπαίκτες μου για καφέδες και αυτό είναι σημαντικό».

Σε όλες τις θέσεις έχετε ποιοτικές λύσεις. Πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην ομάδα;

«Καθημερινά προσπαθείς να δείχνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να αποδεικνύεις ότι πρέπει να παίζω. Ο ανταγωνισμός σε μία ομάδα είναι σημαντικός γιατί γίνεται καλύτερος, προπονείσαι καλύτερα και όταν δεν παίζεις κάνεις αυτόν που αγωνίζεται να λέει ότι αυτός που δεν παίζει προπονείται σκληρά και πρέπει και εγώ να κάνω το ίδιο».

Ο επόμενος αντίπαλος έχει καλά άκρα, πες μας την γνώμη σου για τον Αστέρα.

«Είναι καλή ομάδα και όπως είπατε έχει καλά άκρα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε 100% έτοιμοι και μέσα από το ποδόσφαιρο και τη σκληρή δουλειά να πάρουμε τη νίκη».

Η Μπέτις είναι σε υψηλό επίπεδο, όπως και η Μίλαν φυσικά. Πως τα βλέπεις αυτά τα ματς στο Europa League;

«Το σημαντικό για εμάς είναι ότι πρέπει να μην σκεφτόμαστε το πόσο δυνατή είναι μία ομάδα, αλλά να είμαστε έτοιμοι γιατί και εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα όπως είναι και αυτές. Μέσα στο γήπεδο παίζουμε ποδόσφαιρο και πολλά αλλάζουν. Εμείς σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι και όπως είπα θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να περάσουμε και στην επόμενη φάση των ομίλων».

Ποιο είναι το όνειρό σου τώρα με τον Ολυμπιακό

«Να πάρω ξανά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο βέβαια και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται στην Ευρώπη».

Το Europa League είναι μία διοργάνωση που μπορεί μία ελληνική ομάδα να ονειρεύεται.

«Σίγουρα πρέπει να κάνουμε όνειρα. Μόνο όταν κάνεις όνειρα μπορείς να τα καταφέρεις, γιατί όποιος δεν κάνει όνειρα ποτέ δεν γίνεται να φτάσει ψηλά. Εμείς ονειρευόμαστε, γιατί όχι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το Europa League; Εγώ το πιστεύω. Έχουμε μία καλή ομάδα και το δείχνουμε κάθε Σαββατοκύριακο, από εκεί και πέρα θα τα δώσουμε όλα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button