ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρελαίνουν την Ευρώπη οι κοριτσάρες!

Με αντεπίθεση διαρκείας, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού έκανε επική ανατροπή, επικρατώντας 3-2 σετ της Τσανακαλε στο κλειστό του Ρέντη και προκρίθηκε πανηγυρικά με δύο νίκες στα προημιτελικά του Challenge Cup.

 

Επική πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού, χάρη στην νίκη της με 3-2 και στον επαναληπτικό του Ρέντη!

Οι νταμπλούχες Ελλάδας δείχνοντας τρομερα ψυχικά αποθέματα καέχοντας σε καταπληκτική βραδιά τις Χίππε, Μαλασάι και Λαζάρεβιτς κατάφεραν να ανατρέψουν το αρχικό 1-2 και να προκριθούν πανηγυρικά με δύο νίκες στα προημιτελικά της διοργάνωσης, προκαλώντας … τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Στο πρώτο σετ και μετά το αρχικό 9-9, όπου οι δύο ομάδες έμοιαζαν ισοδύναμες, οι Τουρκάλες άρχισαν να ξεφεύγουν, εκμεταλλευόμενες την νευρικότητα των παικτριών του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς και με τις Κουλάν – Γέρκοφ να παίρνουν αρκετές επιθέσεις, προηγήθηκαν με 14-21, για να το κατακτήσουν με 19-25 και να μεταφέρουν το άγχος στην πλευρά των «ερυθρόλευκων».

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός και μετά το αρχικό 2-5 βρήκε τον ρυθμό του και με τις Χίππε, Λαζάρεβιτς, Μαλασάι να παίρνουν τον κύριο όγκο των επιθέσεων προηγήθηκε 15-11. Σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχες πίεσαν πολύ το σερβίς τους χαλώντας την τουρκική υποδοχή, ενώ η Σάσκια Χίππε κυρίως περνούσε τα καρφιά της προσφέροντας ηρεμία, αλλά και τόνους αυτοπεποίθησης στις συμπαίκτριές της.

Η Μαλασάι με άσο έγραψε το 23-17, για να ακολουθήσουν δύο όμορφοι πόντοι της Χίππε, ώστε  ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το σετ με 25-17 και να …επαναφέρει την τάξη.

ΟΙ Τουρκάλες, όμως δεν έδειχναν διατεθειμένες να παρατήσουν την μάχη. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο τρίτο σετ όπου βρέθηκαν να προηγούνται με 5-9, όμως τρεις μαζεμένοι πόντουι από  Λαζάρεβιτς, Χίππε και Γιώτα, έφεραν το σκορ στα επίπεδα του 8-9, για να ακολουθήσουν δύο πόντοι της Μαλασάι για το 10-11.

Ισοφάρισε … μόνη της η Μαλασάι!

Οι φιλοξενούμενες, όμως έβρισκαν τον τρόπο να κρατούν το προβάδισμα μεταφέροντας τη νευρικότητα στην πλευρά των «ερυθρόλευκων» και τλεικά κατάφεραν να κερδίσουν το σετ με 21-25, παίρνοντα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Στο τέταρτο σετ, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει σε τρομερά κέφια την Μαλασάι! Η διεθνής Λεκορωσίδα ακραία των νταμπλούχων Ελλάδας κρατούσε μόνη της επιθετικά τις γηπεδούχες και συνεπικουρώμενη από τις καταπληκτικές άμυνες των συμπαικτριών της, με αλλεπάλληλους πόντους, έφερε τον Θρύλο στο 16-9 μέσα σε πραγματική αποθέωση!

Ο Ολυμπαικός πίεσε ακόμη περισσότερο στο σερβίς εκμεταλλευόμενος την αποδιοργάνωση των Τουρκάλων και έφτασε να προηγηθεί με 21-11 με άσο της Λαζάρεβιτς. Η Λαμπρούση, με νέο άσο έγραψε το 23-12, για να κατακτήσει το σετ πανεύκολα ο Ολυμπιακός με 25-14 χάρη σε μπλοκ της Γιώτα και άσο της Στέλλας Χριστοδούλου!

Πέμπτο σετ ακατάλληλο για καρδιακούς και χρυσή πρόκριση!

Στο πέμπτο σετ ο Ολυμπιακός ,με την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση στα ύψη, ξεκίνησε αποφασισμένος να «καθαρίσει» την αντίπαλό του! Με την Χίππε να παίρνει συνεχόμενους πόντους ο Θρύλος προηγήθηκε 5-2 βάζοντας γερά θεμέλια νίκης – πρόκρισης! Οι Λαζάρεβιτς, Λαμπρούση και Γιώτα πήραν καθοριστικούς πόντους, φέρνοντας τις «ερυθρόλευκες» μπροστά με 8-5 στο πρώτο … μισό του τάι μπρέικ, παίρνοντας ενέργεια από τον συγκλονισιτκό κόσμο της ομάδας!

Οι Τουρκάλες, όμως δεν το έβαλαν κάτω και με τέσσερις αναπάντητους πόντους προσπερασαν με 8-9 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ και στο τάι μπρέικ…

Η Μαλασάι ισοφάρισε σε 9-9 μετά από μία πολύ δύσκολη φάση, για να ξαναπάριε προβάδισμα η Τσανάκαλε με 9-10 με πόντο της Κεστιρέγκεζ και προβάδισμα δύο πόντων με λάθος  επίθεση της Γιώτα.

Η Γιώτα πήρε … ρεβάνς μ’ ένα εκπληκτικό μπλοκ για το 10-11,  για να έρθει το 12-11 υπέρ του Ολυμπιακού με δύο αλλεπάλληλα λάθη των φιλοξενούμενων.. Η Χίππε «νικήθηκε» από το τουρκικό μπλοκ για το 12-12 , για να έρθει το 12-13 με άσο της Γεζίμογλου.

Η άουτ επίθεση της Χίππε έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στην Τσανάκαλε (12-14), για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με δύο λάθη των φιλοξενούμενων σε 14-14!

Η Λαμπρούση με εξαιρετικό πρώτο χρόνο έδωσε προβάδισμα νίκης στον Θρύλο με 15-14, ο οποίος έφτασε στην τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Challenge Cup με 16-14 κάνοντας φοβερή ανατροπή!

Τα σετ: 19-25, 25-17, 21-25, 15-14, 16-14.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button