ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτος ο Θρύλος

Την τρίτη θέση του διεθνούς τουρνουά της Κωνσταντινούπολης κατέλαβε ο Ολυμπιακός επικρατώντας στον μικρό τελικό της Γαλατασαράι με 69-58. Κορυφαίος ο Μιλουτίνοφ με 14 πόντους κι επτά ριμπάουντ.

 

 

Σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης συγκριτικά με τον ημιτελικό του τουρνουά της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην Μπεσίκτας, φανέρωσε ο Ολυμπιακός στον μικρό ττελικό του Σαββάτου με αντίπαλο την Γαλατασαράι.

Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο την πολύ πιεστική τους άμυνα, επιβλήθηκαν με 69-58 της Γαλατασαράι και κατέκτησαν την τρίτη θέση του διενούς τουρνουά

Στο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος κι επιβάλλοντας ένα αργό τέμπο, βρέθηκε να προηγείται με την ολοκλήρωσή του με 32-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός «ανέβασε» στροφές και με τους Νίκολα μιλουτίνοφ και Χόλις Τόμπσον να αναλαμβάνουν τα ηνία στην επίθεση, προσπέρασε με 41-50 με την λήξη του της τρίτης περιόδου παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός πάλι με όπλο την εξαιρετική του αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψε στην Γαλατασαράι να ελπίζει σε ανατροπή κι έφτασε χωρίς ιδιαίτερο κόπο στην νίκη με 58-69.

Καταπληκτικός για ακόμη ένα φιλικό ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, πέτυχε 14 πόντους, ενώ «κατέβασε» επτά ριμπαόυντ και ήταν σημείο αναφοράς για τοςυ Πειραιώτες. Κοντά του σε απόδοση ο Χόλις Τόμπσον με 12 πόντους κι εννιά ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει πλέον στην Ελλάδα και θα μπει στην τελική ευθεία για το πρώτο επίσημο ματς της φετινής σεζόν, που είναι αυτό για το Κύπελλο Ελλάδας στις 4 του Οκτωβρίου είτε με τον Ιωνικό είτε με τον Φάρο.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 32-30, 41-50, 58-69

Γαλατάσαραϊ (Κουντέρ): Χάρντι 8, Γιαγκμούρ 3, Χέντριξ, Κλάιν 2, Αράρ 6, Ρένφρο 4, Κρίστμας 8, Χόπσον 7, Σάμερς 6, Πρέλτζιτς 12, Κοκσάλ 2

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 3, Τολιόπουλος 10, Παπαπέτρου 7, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 14, Στρέλνιεκς 8, Τίλι 7, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Τόμπσον 1

Σχετικά Άρθρα

Back to top button