ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το όνομα του κόσμου του Ολυμπιακού, έχει γραφτεί δίπλα από τις ευρωπαϊκές κούπες!»(Videο)

4ada75e0ff6c15bdeadad813f3c0e507211116Ηταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές η σημερινή “Μεγάλη μου Αγάπη” που την ακούτε κάθε Δευτέρα στο Κανάλι 1 του Πειραιά, και  παρουσιάζουν οι Λουκάς Θεοφανόπουλος και Χριστίνα Τσιλιγγίρη. Kαι αυτό γιατί ,πέραν των καλεσμένων, έγινε αναφορά της αρχηγού του Θρύλου, Φιλιώς Μανωλιουδάκη για την συμβολή του κόσμου μέσω της Κάρτας Μέλους και της Κάρτας Φιλάθλου στις διακρίσεις του συλλόγου!

Ερυθρόλευκα» βάφτηκαν και σήμερα για 90 λεπτά τα Fm κατά τη διάρκεια της  εβδομαδιαίας εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά. Η «Μεγάλη μου αγάπη» παρουσίασε την επικαιρότητα απ’ όλα τα τμήματα του συλλόγου με ρεπορτάζ, αναλύσεις και αναφορές του Τύπου. Διαβάστηκαν οι τοποθετήσεις φιλάθλων μέσω μηνυμάτων και φιλοξενήθηκαν τρεις ερυθρόλευκοι αθλητές.
Η Αρετή Τέζα μίλησε για την ανοδική πορεία της ομάδας βόλεϊ γυναικών και για το εντός έδρας ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό. Η αρχηγός της ομάδας πόλο γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη αναφέρθηκε στην επιστροφή της στην αγωνιστική δράση αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι φίλαθλοι του συλλόγου στη γιγάντωσή του εντός και εκτός συνόρων. Στον κόσμο του Ολυμπιακού στάθηκε και ο Αιμίλιος Παπαθανασίου ο οποίος εξήρε τη Διοίκηση του κ. Μιχάλη Κουντούρη που διατήρησε τις ομάδες του Ερασιτέχνη σε τροχιά πρωταθλητισμού ενώ ταυτόχρονα ξεπέρασε τους κλυδωνισμούς της οικονομικής κρίσης.

Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις….

Αρετή Τέζα: «Μετά τη δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί του Πανναξιακού ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής και περιμένουμε τον κόσμο μας να γεμίσει την Τετάρτη το κλειστό του Ρέντη. Είναι το πρώτο δυνατό παιχνίδι της χρονιάς και θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Με την ώθηση που μας δίνει η εξέδρα παίζουμε πάντα καλύτερα. Αυτό επιθυμούμε να συμβεί και την Τετάρτη και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μία σπουδαία νίκη».

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά. Η ήττα την πρώτη αγωνιστική μας προβλημάτισε. Ταυτόχρονα εντοπίσαμε κάποιες αδυναμίες, πάνω στις οποίες δουλέψαμε στις προπονήσεις για να βελτιωθούμε. Ετσι, από αγώνα σε αγώνα η ομάδα εμφανίζεται ολοένα και καλύτερη και η ανοδική μας πορεία φάνηκε και στη Νάξο όπου γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως η αποστολή μας θα’ ναι δύσκολη. Είναι καλό που παίζουμε με ομάδες που προβάλουν σθεναρή αντίσταση στα μεταξύ μας παιχνίδια. Αυτό μας ωθεί να ανεβάζουμε τον αγωνιστικό ρυθμό μας και μας κάνει καλό ενόψει των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Όταν παίζουμε υπό πίεση έρχεται και η βελτίωση της ομάδας.
Πιστεύω πως με τον Παναθηναϊκό θα παίξουμε ακόμη καλύτερα, να νικήσουμε και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος».

«Τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι μία ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους. Είναι ματς με μεγαλύτερη αγωνιστική ένταση και ως εκ τούτου βγάζουμε και εμείς περισσότερο πάθος. Το ίδιο θα συμβεί και την Τετάρτη και θα το δει και ο κόσμος μας που θα έρθει στο γήπεδο. Ένα μεγάλο μέρος αυτού του πάθους το αντλούμε από τους φιλάθλους μας».

«Αρχίσαμε να συζητούμε για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μέσα στο καράβι κατά την επιστροφή μας από τη Νάξο. Πάντα πριν από αυτά τα παιχνίδια κουβεντιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Περισσότερο για το κομμάτι της ψυχολογίας. Για το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι αναμετρήσεις γενικότερα για τον σύλλογο, για τους φιλάθλους μας. Πάντα γίνονται συζητήσεις, αλλά ταυτόχρονα δουλεύουμε πιο σκληρά και στις προπονήσεις που προηγούνται των ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη: «Είναι ευχάριστο το γεγονός της επιστροφής μου στην αγωνιστική δράση. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα καθώς για πρώτη φορά έμεινα εκτός αγώνων για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχα μία άτυχη στιγμή να τραυματιστώ σε ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Και αυτά, βεβαίως, είναι κομμάτι του αθλητισμού. Το σημαντικό είναι πως επέστρεψα στις υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό που θέλω είναι να είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα και να δίνω το 100 τοις 100 των δυνατοτήτων μου για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Σαφώς και δεν είμαι πανέτοιμη αλλά ένιωσα καλά και ανέβηκα ψυχολογικά».

«Είναι πολύ δύσκολο να βλέπω ντέρμπι και σημαντικό παιχνίδια από την εξέδρα, πάρα πολύ δύσκολο. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον ΝΟΒ ένιωσα περίεργα. Ήθελα να μπω να βοηθήσω. Το ζούσα από την εξέδρα, δύο μέτρα μακριά από την πισίνα και ήταν περίεργο το συναίσθημα να μην μπορώ να είμαι μαζί με τις συμπαίκτριές μου και να τις βοηθήσω αγωνιστικά».

«Το Σάββατο πετύχαμε  μία νίκη με μεγάλο σκορ απέναντι στη Βουλιαγμένη. Αυτό είναι σημάδι πως η ομάδα αρχίζει σιγά – σιγά να «δένει» και να βρίσκουμε το ρυθμό μας. Μπορεί να μην έχουμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, προερχόμασταν όμως από μία μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας καθώς αυτό το καλοκαίρι δεν υπήρχαν υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας. Αγώνα με τον αγώνα παίζουμε καλύτερα και είναι σημαντική η βελτίωση που παρουσιάζουμε. Το Σάββατο κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Βασικό κομμάτι του παιχνιδιού μας είναι η άμυνα. Στόχος μας είναι να δεχόμαστε όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ και κόντρα στη Βουλιαγμένη το πετύχαμε απολύτως. Η πρόοδος της αμυντικής λειτουργίας μας μάς δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και ειδικότερα για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Μεγάλος στόχος μας να ξαναβρεθούμε στο φάιναλ φορ και να επιστρέψουμε στον τελικό της διοργάνωσης».

«Ευχή όλων μας είναι εφέτος να κάνουμε το νταμπλ στην Ευρώπη. Να κατακτήσουμε δηλαδή το πρωτάθλημα Ευρώπης και εμείς αλλά και η ομάδα πόλο ανδρών που είμαι σίγουρη πως θα είναι ξανά στο φάιναλ 6 της Βουδαπέστης. Θα’ ναι ακόμη ένα επίτευγμα του συλλόγου μας».

«Ένα μεγάλο κομμάτι από τις ευρωπαϊκές κούπες που έχουμε κατακτήσει γράφει δίπλα το όνομα του κόσμου του Ολυμπιακού. Όταν ο σύλλογος πέρασε την οικονομική κρίση του, η Θύρα 7 και οι απλοί φίλαθλοί μας στάθηκαν στο πλευρό όλων μας, δίπλα σε όλες τις ομάδες. Είναι προφανές πως αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για εμάς τους κάνουμε  υπερήφανους. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε ο κόσμος του Ολυμπιακού εκτός του ό,τι γεμίζει τα γήπεδα που παίζουμε ενισχύει και οικονομικά το σύλλογο, με τη συνδρομή της κάρτας μέλους και της κάρτας φιλάθλου του Ολυμπιακού. Αυτή η ενίσχυση έχει ως αποτέλεσμα να πρωταγωνιστούμε, όχι μόνο οι ομάδες πόλο αλλά όλα τα τμήματα του συλλόγου, και εντός και εκτός των συνόρων».

«Όλα αυτά οφείλονται εν πολλοίς στον πρόεδρο του συλλόγου τον κ. Μιχάλη Κουντούρη. Εκτός από την εκπόνηση του προγράμματος της κάρτας φιλάθλου, εμάς του αθλητές και μας πίστεψε και μας το έδειξε πως μας πιστεύει πολύ. Κάθε αθλητής θέλει, εκτός από αυτά που ακούει από τη Διοίκηση, να το βλέπει και με πράξεις. Εμείς το είδαμε, λοιπόν, και με το παραπάνω. Είναι υποχρέωσή μας να παίζουμε για τον κόσμο μας, για τον πρόεδρο και για όλους αυτούς που είναι δίπλα μας».

«Αυτό που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στην καριέρα μας είναι η ευκαιρία που μας έδωσε ο κ. Μαρινάκης να μπούμε με τα τρόπαια σ’ ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη και να μας αποθεώσουν τόσες χιλιάδες κόσμου. Την πρώτη φορά που έγινε αυτό, τα χάσαμε. Ανεπανάληπτες στιγμές. Μοναδικά συναισθήματα. Εύχομαι να μας ξαναδοθεί αυτή η δυνατότητα, η οποία περνά κα από το δικό μας χέρι. Να φέρουμε δηλαδή ξανά το ευρωπαϊκό στον Πειραιά».

Αιμίλιος Παπαθανασίου: «Τα είκοσι συνεχόμενα πρωταθλήματα που έχω κατακτήσει αποτελούν, πράγματι, ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Είναι από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου όταν γυρνάω τη σκέψη μου πίσω και βλέπω όλα αυτά που έχω πετύχει. Από το 1996 έως και σήμερα δεν έχω χάσει κανένα πρωτάθλημα από αυτά που έχω συμμετάσχει. Μάλιστα, στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων αυτών δεν έχασα ούτε μία ιστιοδρομία. Ένας αθλητής αναγνωρίζεται από τη διάρκειά του και όχι μέσα από έναν αγώνα ή μέσα από μία επιτυχία. Θεωρώ πως είναι σπουδαίο για 20 και πλέον χρόνια να είμαι όχι μόνο στην κορυφή της Ελλάδας αλλά να πρωταγωνιστώ σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εχω 5 παγκόσμια, 7 ευρωπαϊκά».

«Εδώ και δύο μήνες και ο συναθλητής μου στο σκάφος Star, ο Αντώνης Τσότρας είναι αθλητής του Ολυμπιακού. Ανήκει στο σύλλογο που ανήκει και η καρδιά του. Είναι γνήσιος Ολυμπιακός, καταπληκτικό παιδί και σπουδαίος ιστιοπλόος».

«Στον Ολυμπιακό είμαι από 10 χρονών. Όταν ξεκίνησα στο σύλλογο το ιστιοπλοϊκό τμήμα δεν λειτουργούσε και κάναμε αγώνα προκειμένου να μπορώ να παίρνω τα σκάφος μου και να κάνω προπονήσεις. Από όλη αυτή τη διαδρομή είμαι υπερήφανος που έχω εμπλουτίσει την τεράστια τροπαιοθήκη μας, την τροπαιοθήκη του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο με πολλούς τίτλους και εγχώριους αλλά και διεθνείς. Αποτελεί ύψιστη τιμή να φοράω στο στήθος τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Αυτό που με στεναχωρεί είναι όταν κάποτε θα χάσω ένα πρωτάθλημα, θα το χάσω ως αθλητής του Ολυμπιακού. Όμως θα πάψω να είμαι αθλητής του Ολυμπιακού μόνο όταν «κλείσω τα μάτια». Πάντως  και τότε, αυτό που έχω πει στους δικούς είναι πως επιθυμία μου είναι να φορώ και  την μπλούζα του Ολυμπιακού».

«Η δική μου σχέση με τον Ολυμπιακό δεν είχε ποτέ το οικονομικό στοιχείο. Εχω «λευκό» συμβόλαιο στο σύλλογο. Από τα 10 μου χρόνια δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Ολυμπιακό. Ούτε ως πριμ, ούτε ως εξοπλισμό. Ακόμη και όταν ήμουν διευθυντής στην Ακαδημία Ιστιοπλοϊας, αφιλοκερδώς το έκανα για τον σύλλογο».

«Στις ιστιοδρομίες δεν είναι λίγες οι φορές που κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι το Καραϊσκάκη και τον κόσμο του Ολυμπιακού  να φωνάζει νοερά «Γερά Αιμίλιε». Ειδικά τις στιγμές που μπορεί να βρίσκομαι πίσω στη διάρκεια μιας κούρσας. Αυτό είναι που μου έχει λείψει στο δικό μας άθλημα. Αυτό είναι το παράπονό μου. Μπορούσα να κάνω μία ιστιοδρομία μέσα στο …Καραϊσκάκη με τη θύρα 7 γεμάτη. Όπως επίσης να είχα τη δυνατότητα να κερδίσω και εγώ ως αθλητής τον Παναθηναϊκό μέσα στη Λεωφόρο».

«Εχω εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια. Τους φιλάθλους μας τους αγαπώ και εγώ πάρα πολύ. Είναι μία αμφίδρομη σχέση. Γι’ αυτό κάθε μεγάλη επιτυχία την αφιερώνω σε αυτούς. Εδώ εφέτος έχω κάνει μία μεγάλη εξαίρεση. Επειδή είναι το 20ο συνεχόμενο πρωτάθλημα το αφιέρωσα και στον πρόεδρο του συλλόγου τον Μιχάλη Κουντούρη. Εχει δώσει μία άλλη πνοή στον Ερασιτέχνη  Ολυμπιακό. Επανέφερε την οικονομική υγεία στο σύλλογο. Αυτές τις εποχές δύσκολα βρίσκεις κάποιον σύλλογο να είναι υγιής στο οικονομικό του κομμάτι. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Μιχάλης Κουντούρης κατάφερε να εξυγιάνει οικονομικά τον Ερασιτέχνη και παράλληλα να το διατηρήσει πρωταθλητή και πρωταγωνιστή σε όλα τ’ αθλήματα. Μπορεί να είμαι και εγώ οπαδός του Ολυμπιακού αλλά στον αθλητισμό υπάρχει μία αντικειμενικότητα που πηγάζει από τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Τα αποτελέσματα λοιπόν και οι τίτλοι καθιστούν τον Ολυμπιακό έναν από τους μεγαλύτερους, αν όχι τον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου.  Πρωταγωνιστούμε διεθνώς σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, σε ατομικά αθλήματα και ο Ολυμπιακός τροφοδοτεί με δεκάδες αθλητές και αθλήτριες τις Εθνικές ομάδες. Όχι μόνο αυτά. Δείτε πόσους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς τίτλους έχουν κερδίσει αθλητές του Ολυμπιακού. Είμαστε ο κορυφαίος σύλλογος του κόσμου».
 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button