ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “χρωστάει” στην Ιστορία του και στον κόσμο του

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Το γήπεδο Καραϊσκάκη ανοίγει τις θύρες του για να φιλοξενήσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό αγώνα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Και για μία φορά ακόμη, ο συγκεκριμένος είναι για την φάση των 32 του Europa League.

Το σχετικό άγχος όσο περνάει η ώρα και θα ετοιμαστούμε να πάμε στο γήπεδο μεγαλώνει. Τα χέρια ιδρώνουν, το στομάχι “σφίγγει”, δείγμα της αγωνίας που μπορεί να επιφέρει ένας τέτοιος αγώνας. Ο κόσμος αναμένεται να γεμίσει το Καραϊσκάκη και να στηρίξει όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα.

Το θέμα του κόσμου σχολίασε πολύ εύστοχα εδώ ο Νίκος Αβραμίδης. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως ο κόσμος θα κάνει το καθήκον του όπως ξέρει και όπως πρέπει απόψε στο Καραϊσκάκη. Αν καταφέρει να “μεταλαμπαδεύσει” το δικό του πάθος στους παίκτες που θα πατήσουν το χορτάρι, ασχέτως από το ποιοι θα είναι, τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα. Ένα βήμα… τροχάδην για την ακρίβεια.

Από κει και πέρα έρχεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος καλείται να κάνει κάτι που πρέπει. Κάτι που χρωστάει στην ιστορία του και κάτι το οποίο δεν έγινε τα περασμένα χρόνια αφού αδίκησε τον εαυτό του.

Το 2013 ήταν η Λεβάντε, το 2015 ήταν η Ντνίπρο, το 2016 ήταν η Άντερλεχτ. ΟΧΙ. Το 2017 δεν πρέπει να είναι η Οσμάνλισπορ.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά καλείται να κάνει το καθήκον του. Αυτό που χρωστά στην ιστορία του και στον κόσμο του από το 2012. Να προχωρήσει δηλαδή πιο μακριά στον θεσμό του Europa League, όχι για κανέναν άλλο λόγο. Απλά επειδή μπορεί! Μπορεί να το καταφέρει.

Η Οσμάνλισπορ δεν είναι το μεγαθήριο. Ούτε οι υπόλοιπες ομάδες ήταν αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός πρέπει να φανεί αντάξιος της ιστορίας του και να κάνει την υπέρβαση.

Κι αυτό για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό μας όπως τον επιθυμούμε.

Συνεπώς, από την αρχή δυνατά σε χόρτο, εξέδρα αλλά και τηλεόραση (τα θετικά vibes φίλοι μου παίζουν μεγάλο ρόλο!) και στην συνέχεια… πιο δυνατά! Διότι απόψε είναι ώρα Ολυμπιακού, ώρα Πειραιά, ώρα Καραϊσκάκη!

Πάμε!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button