ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Το Τιργκόβιστε και η CSM

Δείτε ένα αφιέρωμα για την ευρωπαϊκή αντίπαλο της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού.

Το Τιργκόβιστε είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιμπόβιτσα της Ρουμανίας και βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου. Είναι χτισμένο στην δεξιά όχθη του ποταμού Ιαλόμιτσα και συγκεκριμένα στους πρόποδες των Νοτίων Καρπαθίων με μέσο υψόμετρο τα 280 μέτρα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για το πότε ιδρύθηκε η πόλη του Τιργκόβιτσε, αλλά στο παρελθόν υπήρξε η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου της Βλαχίας από το 1396 μέχρι και το 1714, κάτι που την κάνει μια από τις σημαντικότερες πόλεις της περιοχής, η οποία όμως όταν το Βουκουρέστι έγινε πλέον πρωτεύουσα, έπεσε σε παρατεταμένη παρακμή.

Το όνομα της πόλης “Târgovişte” και της δόθηκε κατά τον μεσαίωνα, προερχόμενο από μια παλιά βουλγάρικη λέξη για την αγορά, που αναφέρεται περισσότερο στον τόπο και όχι στην ίδια την αγορά. Η πόλη σήμερα εκτείνεται σε 46,81 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σύμφωνα με την απογραφή που έγινε το 2002 από τους 73.964 κάτοικους, το 96,6% είναι Ρουμάνοι και το 2,84% είναι Ρομά.
Στην νεότερη ιστορία το Τιργκόβιστε είναι γνωστό ως ο τόπος της δίκης και της εκτέλεσης του Νικολάε Τσαουσέσκου, τελευταίου δικτάτορα της Ρουμανίας, αλλά και της συζύγου του, Έλενας, το Δεκέμβριο του 1989.

Parcul Chindia Targoviste – decembrie 2014 from inMOTION on Vimeo.

Στα αξιοθέατα της πόλης, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τον Πύργο του Τσίντνεϊ, από την κορυφή του οποίου μπορεί να απολαύσει την θέα σχεδόν ολόκληρης της πόλης. Το Πριγκιπικό ανάκτορο είναι ένας ακόμα τόπος που αξίζει να πάει κανείς, αφού φιλοξενεί τα ερείπια της παλιάς πρωτεύουσας της Βλαχίας.

CSM Targoviste (Women’s Volleyball)

To “Club Sportiv Municipal Targoviste”, όπως είναι το πλήρες όνομα του, ιδρύθηκε το 1991 στην πόλη της Τιργκόβιστε, της Ρουμανίας. Το κλαμπ διαθέτει εκτός από βόλεϊ, τμήματα σε μπάσκετ, πυγμαχία, τζούντο και τέννις.

Η Γυναικεία ομάδα βόλεϊ αγωνίζεται στο δημοτικό γυμναστήριο της πόλης, το οποίο έχει χωρητικότητα 2000 φιλάθλων. Τα χρώματα της ομάδας είναι το Πορτοκαλί, το Γαλάζιο και το μαύρο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ισπανός, Γκιλιέρμο Ναράνζο και την σεζόν 2016/17 τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας του Ρουμάνικου πρωταθλήματος. Το παλμαρέ της αποτελείτε από ένα κύπελλο Ρουμανίας την σεζόν 2015/16 και το Σούπερ Κάπ το 2016.

Η CSM Targoviste η οποία έχει στην σύνθεση της έχει 9 ξένες και μόλις 4 Ρουμάνες αθλήτριες, βρίσκεται στην 3η θέση του Ρουμάνικου Πρωταθλήματος, έχοντας 10 νίκες και 4 ήττες με τα σετ στο 33-17. Την Παρασκευή 2/2 ηττήθηκε εντός έδρας 1-3 σετ από την δεύτερη στην βαθμολογία Άλμπα, ενώ την επόμενη αγωνιστική στις 10/2 καλείται να αντιμετωπίσει την Στίντα Μπακάου (5η θέση) εκτός έδρας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button