ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το τελευταίο, της βραδιάς, προπύργιο…

Η αποψινή βραδιά βρίσκει τον Ολυμπιακό στα “σχοινιά” της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα και το ξέρουμε όλοι. Η κατάσταση των πραγμάτων μπορεί να χαρακτηριστεί από δύσκολη και με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στη σεζόν και την σειρά, με τους συνεχείς τραυματισμούς και τα αρκετά λάθη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και “μη αναστρέψιμη”. Προσοχή όμως. Προτού σπεύσετε να μας… “κάψετε” στην πυρά της αντιολυμπιακής “συνομωσίας”, δώστε μας λίγες αράδες να διαβάσετε αυτά που έχουν να γραφτούν παρακάτω.

Αρχικά το να βλέπεις μπάσκετ και να “διαβάζεις” τα σημάδια, που αυτή τη στιγμή όντως δεν είναι υπέρ του Θρύλου μας, δεν σε καθιστά και “γρουσούζη – κακοθελητή”. Σίγουρα κάποια πράγματα δεν ήρθαν όπως θα θέλαμε να τα δούμε και είναι λογικό να γίνεται και η αναπόφευκτη κριτική Αυτό βέβαια, σε ότι έχει να κάνει με την καλοπροαίρετη κριτική που είναι πάντοτε καλοδεχούμενη. Όχι με τον μηδενισμό που πολλοί, όπως έχουμε ξαναγράψει, έχουν μετατρέψει σε… στρατηγική, “διαγράφοντας” όλα όσα μας έχει χαρίσει αυτή η ομάδα, σε μπάσκετ, σε μπάλα, σε βόλεϊ, παντού.

Ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ έχει να τα βάλει με τις εξελίξεις. Και αυτές είναι το 2-1 το οποίο πρέπει να ισοφαρίσει και οι τραυματισμοί που φέτος δεν τον έχουν αφήσει σε… χλωρό κλαρί. Η συντριπτική πλειονότητα των σεναρίων δεν είναι υπέρ μας. Ομως υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά”. Ένα “αλλά” στο οποίο πάντα, με βάση τα όσα μας έχει μάθει αυτή η ομάδα, είναι το τελευταίο της προπύργιο. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την “βαριά” φανέλα του Ολυμπιακού. Μία φανέλα που από μόνη της ουκ ολίγες φορές ήταν αρκετή για να πάρει παιχνίδια, να πάρει προημιτελικούς, να πάρει ημιτελικούς, να πάρει κούπες. Αυτή η θαυματουργή φανέλα που ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον του Ολυμπιακού, έχει τον μαγικό τρόπο και κάνει αυτούς που την φορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Και ναι, έχει ξαναγίνει και ναι, θα ξαναγίνει.

Δεν πρόκειται για ενδοαγωνιστικό παράγοντα. Πρόκειται για μία ιστορία ανεξήγητη η οποία με την σειρά της είναι ικανή να γράψει μία ιστορία από αυτές που δεν μπορούν να πετύχουν ή ακόμα ακόμα να αγοράσουν τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια όλου του κόσμου. Και εφόσον απόψε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του έχει να ελπίζει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Κι αν απόψε η σειρά φτάσει στο 2-2, τότε αυτό θα έχει γίνει κατά κύριο λόγο από αυτήν την ιερή ερυθρόλευκη και την βαριά ιστορία με τα επιτεύγματα που κουβαλάει απάνω της. Κι αυτό γιατί είναι κάποια πράγματα που, όπως είπαμε δεν μπορείς να τα αγοράσεις. Παρα μόνο να τα χτίσεις.  Αυτή τη φανέλα έχει να αντιμετωπίσει απόψε η Ζαλγκίρις. Και απόψε, που η μπάλα “καίει” τίποτα δεν θα χαριστεί… Ο Ολυμπιακός θα παλέψει μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Το ξέρουμε όλοι, ειδικά απόψε.

Ελπίδα, λοιπόν, για τον Θρύλο θα υπάρχει πάντοτε και δεν την χάνουμε ποτέ. Ειδικά όταν αυτή τη φανέλα την φοράει ο Βασίλης, ο Γιώργος, ο Κώστας, ο Βαγγέλης και όλοι οι υπόλοιποι που νιώθουν πραγματικά τί θα πει Ολυμπιακός. Σαν πέσουμε έξω βέβαια, κάποιοι θα βιαστούν να πουν τα δικά τους. Πέραν του συνθήματος πως “αν δεν γίνει αυτό κλπ κλπ, πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό”, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ο Ολυμπιακός θα είναι μία τεράστια ομάδα, μία ευρωπαϊκή ομάδα που ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός δεν θα είναι καν ικανός να του “ξεθωριάσει” την αίγλη που έχει. Αν πιστεύει κανείς πως μία τέτοια εξέλιξη είναι ικανή να αμαυρώσει το όνομα του Ολυμπιακού και να “μηδενίσει” όλα αυτά που έχει κατακτήσει αυτός ο Σύλλογος, ας σκεφτεί λίγο τι θα έπρεπε να σκέφτεται ένας ταλαίπωρος οπαδός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έτσι, σαν παράδειγμα το αναφέρουμε.

ΘΡΥΛΕ, ΜΠΟΡΕΙΣ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button