ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το πρώτο στο χάντμπολ έπιασε λιμάνι!

Πανάξιος Κυπελλούχος ο Θρύλος επικράτησε 26-22 του Δούκα και κατέκτησε το «παρθενικό» τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος

 

Την πρώτη χρυσή σελίδα στο… βιβλίο της ιστορίας του, έγραψε το νεοσύστατο τμήμα Χάντμπολ του Ολυμπιακού που κατέκτησε πανάξια το Κύπελλο Ελλάδας, μετά την επικράτηση με 26-22 κόντρα στον Α.Σ.Ε. Δούκα στο μεγάλο τελικό του Final 4 που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στη Σαντορίνη από την ομάδα βόλεϊ Γυναικών, ένας ακόμα τίτλος έπιασε Λιμάνι! Οι Πειραιώτες που παραμένουν αήττητοι στις εγχώριες διοργανώσεις μετά την πρόκριση στον ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ (22-21), με το γκολ του Φώτη Μισαηλίδη 7” πριν τη λήξη, έκαμψαν με μεγαλύτερη ευκολία από ότι δείχνει το τελικό σκορ, την αντίσταση του Δούκα και κατέκτησαν πανηγυρικά τον πρώτο τίτλο του τμήματος Χάντμπολ. Ο Θρύλος ήταν καλύτερος στο σημερινό τελικό τον οποίο έλεγξε σε όλη τη διάρκεια του. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα, πήγε με +3 μπροστά στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές διευρύνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +9.

Μπροστά με 13-10 στο ημίχρονο!

Ο Θρύλος μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στα πρώτα τέσσερα λεπτά προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα τέρματα των Τζηρά, Κρητικού και Σκρόμπτις ενώ στο 2-0 ο Τσιλιμπάρης απέκρουσε πέναλτι του Ζιβούλοβιτς. Με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-1, με σκόρερ τον Κανδύλα για να μειώσει στη συνέχεια ο Δούκας με τους Ζιβούλοβιτς και Μπάγιο σε 4-3. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τον Σκρόμπιτς και έφτασαν στο 5-3 στο πρώτο δεκάλεπτο με τους τυπικά φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 5-4 και πάλι από το σημείο του πέναλτι με τον Κεδέρη (11:24). Ακολούθησε το τέρμα του Κωστακίδη (12:20) για το 6-4 και το 6-5 από τον Κεδέρη. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα μέχρι το πρώτο 20λεπτο στο διάστημα του οποίου ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης είχε πραγματοποιήσει 13 επεμβάσεις σε 19 σουτ και με σκόρερ τον Σανίκη έφτασε στο 10-8 στο 21:40. Στη συνέχεια ο Τζηράς με το δεύτερο πέναλτι του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το 11-9, ενώ το έκτο πέναλτι του Δούκα στο 25λεπτο, το οποίο εκτέλεσε ο Κεδέρης το απέκρουσε ο Τσιλιμπάρης. Στην επόμενη φάση ο Θρύλος με το τρίτο τέρμα του Σανίκη διεύρυνε το προβάδισμά του στο +3 φτάνοντας στο 12-9. Μετά από πέντε λεπτά στο διάστημα των οποίων ο Ολυμπιακός είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, δέχθηκε το γκολ από τον Κεδέρη (28:00) ο οποίος μείωσε σε 12-10, αλλά ο Παπαδιονυσίου σκόραρε στην εκπνοή του ημιχρόνου γράφοντας το 13-10 με το οποίο πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ο Τσιλιμπάρης μετρούσε 14/20 αποκρούσεις.

Ανέβασε στροφές κατέκτησε το Κύπελλο!

Στην επανάληψη ο Θρύλος ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και αύξησαν στο +4 το προβάδισμά του με τον Σκρόμπιτς (14-10). Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του β’ μέρους οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν το σερί τους και τη διαφορά φτάνοντας στο +7 17-10, χάρη στα τέρματα των Κωστακίδη, Κανδύλα (2). Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει πλήρως το ρυθμό του και έβρισκε λύσεις στην επίθεση με τον Τζηρά να πετυχαίνει το 18-11 και τον Σανίκη το 19-11 στο 40′. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν στροφές και έφτασαν στο +9 στο 47, με τον Σκρόμπιτς να πετυχαίνει το 23-14. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της προβάδισμα στα λεπτά που απέμειναν και έφτασε στην τελική επικράτηση με 26-22 χάρη στην οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button