Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πρώτο πρωτάθλημα επί εποχής Μαρινάκη και το «αντίο» του Νικοπολίδη! (videos)

Στις 17 Απριλίου του 2011 ο Ολυμπιακός πανηγύρσε την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας του και του πρώτου επί διοίκησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, τη στιγμή όπου ο Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα γάντα του

Με την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας του είναι άρρηκτα χρονικά συνδεδεμένη για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώθηκαν κιόλας οκτώ χρόνια από την ημέρα όπου ο Ολυμπαικός με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του πάγκου του πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του 38ου τίτλου στην ιστορία του, επικρατώντας με 6-0 της Λάρισας στο απόρθητο Καραϊσκάκη. Συγκίνηση για το «αντίο» του Νικοπολίδη, ο οποίος κρέμασε τα γάντια του σε ηλικία 40 ετών.

Το Καραϊσκάκη είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά του, αφού στο ματς του Ολυμπιακού με τη Λάρισα για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Supeleague, οι Ερυθρόλευκοι έκαναν και τη φιέστα για την κατάκτηση του 38ου τίτλου της ιστορίας τους.

Παράλληλα όλοι θέλησαν να είναι παρόντες στο τελευταίο ματς του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος έπειτα από 22 χρόνια καριέρας, τα επτά εκ των οποίων με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του.

Βαθμολογικά το ματς ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες. Μόνο βαθμολογικά όμως καθώς η μεν Λάρισα ήθελε να αποχαιρετίσει με ένα θετικό αποτέλεσμα την κατηγορία, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη τόσο για να φτάσει στο ρεκόρ των 15 νικών στο Καραϊσκάκη, κάτι που τελικά κατάφερε, όσο και για να πανηγυρίσει όπως του αρμόζει την κατάκτηση του τίτλου.

Πριν την έναρξη του ματς, υπήρξε ο αγώνας των Βετεράνων με πολλές παλιές δόξες των Ερυθρολεύκων να θυμούνται τα παλιά, σε έναν αγώνα που έληξε ισόπαλος 6-6.

Επίσης, λίγο πριν την έναρξη του ματς το Καραϊσκάκη σηκώθηκε τέσσερις φορές στο πόδι… Την πρώτη για την βράβευση του Αντώνη Νικοπολίδη ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα συγκινημένος, την δεύτερη για την βράβευση του MVP της χρονιάς Κέβιν Μιραλάς. Ακολούθησαν ακόμη δύο βραβεύσεις τις οποίες έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Στο αγωνιστικό μέρος, όλα τελείωσαν στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και έφτασε σε τρία τέρματα. Ο Τζιμπούρ άνοιξε τον… χορό στο 8’ με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μανιάτη από δεξιά. Ο Φουστέρ σε διάστημα τριών λεπτών (14’ και 17’) σημείωσε ακόμη δύο τέρματα για να κλειδώσει τη νίκη του Ολυμπιακού και το 15Χ15 στο Καραϊσκάκη που φέτος έμεινε απόρθητο.

Το πρώτο 20λεπτο ήταν εφιαλτικό για τους παίκτες της Λάρισας, οι οποίοι είχαν παραδοθεί στις ορέξεις των γηπεδούχων που είχαν διάθεση για πολλά. Μετά το 3-0 όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ.

Και στη επανάληψη όμως, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά αλλά χωρίς να φτάσουν στο γκολ το πρώτο τέταρτο. Από εκεί και πέρα όμως έβαλαν και πάλι μπροστά τις μηχανές και το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου. Στο 62’ ο Μέλμπεργκ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 4-0 και στο 65’ ο Πάντελιτς που πρόλαβε την έξοδο του Αμπάρη έγραψε το 5-0.

Στο 68’ το Καραϊσκάκης σηκώθηκε και πάλι στο πόδι, στην πιο συγκινητική στιγμή του ματς. Ο Μέγκερι πήρε τη θέση του Νικοπολίδη, ο οποίος άκουσε το όνομά του να δονεί το γήπεδο, ενώ την αποθέωση γνώρισε και από τους συμπαίκτες του, οι οποίοι έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν, ενώ ο ίδιο με δυσκολία κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Στο 76’ ο Φετφατζίδης έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 6-0 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από ακόμα πιο ωραία πάσα του Μιραλάς. Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να φτάσει σε ακόμη ένα τέρμα αλλά η χαλαρότητα των παικτών του επηρέασε την ευστοχία τους.

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (67΄ Μέγερι), Μναιάτης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Ριέρα (37΄ Φετφατζίδης), Φουστέρ, Τζιμπούρ (62΄ Πάντελιτς)

ΛΑΡΙΣΑ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ρέντζας, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (46΄ Μελίσσης), Κατσιαρός, Ταλ, Αμπουμπακαρί (65΄ Σιατραβάνης), Πλιάγκας (46΄ Βελάσκο), Μετίν, Κουζέν, Πανκράτ

https://www.youtube.com/watch?v=fBZXB_pd64w

Σχετικά Άρθρα

Back to top button