ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το προφίλ της Ριεκα

H Ριέκα δεν είναι η ομάδα φόβητρο που θα τρομάξει τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα δεν είναι και η ομάδα που μπορείς να πεις ότι θα είναι και εύκολος αντίπαλος.  Και αυτό το κατάλαβε η πολυδιαφημισμένη Red Bull Σάλτσμπουργκ που έμεινε εκτός νυμφώνος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ριέκα ιδρύθηκε το 1946 με το αρχικό της όνομα να είναι το Sportsko Drusko Kvarner, ενώ το 1954 πήρε την τωρινή της ονομασία.

Χρώμα της είναι το Ασπρο και έδρα της είναι το  “Ριέκα Στάντιουμ” , πιο γνωστό ως “Rujevica” εξαιτίας της περιοχής που εδρεύει με χωρητικότητα 8.000 θεατών.

Προπονητής είναι ο Σλοβένος Ματίας Κεκ που διανύει την 4η χρονιά του στην ομάδα με την οποία όχι μόνο πέρυσι πήρε ντάμπλ , αλλά έχει πάρει επίσης ένα ακόμα Κύπελλο(2013-2014),ένα σούπερ καπ  και τρεις φορές έφερε την ομάδα στην δεύτερη θέση και δύο φορές η Ριέκα μπήκε σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (2013-2014 και 2014-2015).

Κάτοχος του 70% της ομάδας,απο το 2012, είναι ο Ιταλός επιχειρηματίας Γκαμπριέλε Βόλπι που είναι ιδιοκτήτης της Σπέτσια (Β Ιταλίας), αλλά και  της Προ Ρέκο που είναι Ιταλική ομάδα πόλο, με πολλές επιτυχίες. Το άλλο 30% ανήκει στην πόλη της Ριέκα

Από κει και πέρα, στα του ρόστερ, ο πιο γνωστός παίκτης είναι ο επιθετικός Μάριο Γκαβρανοβιτς.  Ο 27 χρονος είναι Κροάτης που έχει γεννηθεί στην Ελβετία έχοντας  την Ελβετική υπηκόοτητα έχοντας παίξει με την Εθνική ομάδα της χώρας με 11 συμμετοχές και 4 γκολ, όπως και ο μέσος Φίλιπ Μπράνταριτς.

Ο κορυφαίος παίκτης και σκόρερ της πέρυσι, μέσος Φιλίπ Αντριγιάσεβιτς(16 γκολ) μετακόμισε στην Βελγική Γάνδη.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button