ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το “πάρε – βάλε” είναι πολύ ωραίο τελικά!

Η μπαλίτσα είναι πάρα πολύ ωραία και για αυτό αποτελεί το πιο λαοφιλές άθλημα. Όταν είναι θεαματική είναι ακόμα καλύτερη. Όταν όμως είναι απλή τότε… τα σπάει!

Το να συνδυαστεί η ουσία με το θέαμα είναι ίσως το ζητούμενο για κάθε φίλαθλο, πόσο μάλλον για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έτσι θέλουν να απολαμβάνουν την ομάδα. Λένε από την άλλη, πως το απλό είναι και το πιο ωραίο. Ο Ολυμπιακός το απέδειξε χθες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Λάρισα, εκεί όπου νίκησε με 0-3 την ΑΕΛ! Το απλό ήταν κι αυτό που προσέφερε και το θέαμα προς τέρψη των οφθαλμών μας. Κι αυτό γιατί είδαμε τρία ωραιότατες γκολάρες που μπορεί να φάνηκαν απλές όμως ήταν θεαματικές!

Ας ανακεφαλαιώσουμε! Στο πρώτο γκολ, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης τραβάει μία φοβερή κάθετη μπαλιά προς τον Μάριν μετά από εκτέλεση φάουλ που έπιασε στον ύπνο όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Όχι όμως τον Μάρκο Μάριν, που σαν έτοιμος από καιρό περίμενε αυτή τη μπαλιά από τον Παναγιώτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους έχουν ξανασυνεργαστεί με επιτυχία. Ο Γερμανός χρειάστηκε απλά να κάνει το πλασεδάκι και να γράψει το 0-1.

Στο δεύτερο γκολ βλέπουμε την αποθέωση της απλότητας και ταυτόχρονα την αποθέωση της ομορφιάς! Ο Ένγκελς κόβει στην άμυνα και η μπάλα πάει στον Ρομαό. Εκείνος δίνει στον Μάρκο Μάριν και το μάτι του αρχίζει να κόβει τον Κώστα Φορτούνη που έφευγε από ψηλά αριστερά και τον Καρίμ που ήδη ξεκινούσε μία… σπριντάρα 65 μέτρων! Τελικά ο Γερμανός επέλεξε τον Φορτούνη. Με τον Θεσσαλό να “τσιμπάει” κατευθείαν για τον Καρίμ. Ο Ιρανός απέφυγε δύο παίκτες της Λάρισας και πλάσαρε εύστοχα τον Μπόζοβιτς για το 0-2. Τόσο απλά!

Στο 89′ το κερασάκι στην τούρτα άρχισε και πάλι από τον Μάριν! Περίμενε υπομονετικά να δει την κίνηση του Φορτούνη και την είδε από δεξιά. Του έδωσε και απλά έκατσε να… απολαύσει, λες και γνώριζε ότι το γκολ θα μπει! Ο Φορτούνης συνέχισε από δεξιά και είδε στην αριστερή πλευρά του γηπέδου να μπαίνει ο Ούρος. Μεταβίβαση ωραία και απλή, σουτ του “Τζούκα” και να το το 0-3!

Τι ωραία πράγματα! Τρεις ασίστ, τρεις γκολάρες! Αυτά που ακριβώς θέλουμε να βλέπουμε από τον Ολυμπιακό! Είπαμε. Το πάρε – βάλε, ναι, αλλά άμα δεν είσαι και παίκτης εδώ που τα λέμε, δεν είναι τόσο απλό! Εκεί είναι που η απλότητα γίνεται θεαματική! Και που να “κουμπώσει” με το καλό η φιλοσοφία του νέου προπονητή, ο Κέβιν, ο Χατζισαφί και οι υπόλοιπες μεταγραφές που θα γίνουν με το ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό της ομάδας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button