ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών» (Video)

Έντονο άρωμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας που κατέκτησε η ομάδα του Ολυμπιακού είχε η καθιερωμένη εκπομπή της Δευτέρες «Μεγάλη μου Αγάπη».

Αφιερωμένη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που κατέκτησε την Κυριακή η ομάδα πυγμαχίας ήταν η εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (11/12) στο Κανάλι 1 του Πειραιά και σε Live Streaming από το OSFP TV. Στον ραδιοθάλαμο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά φιλοξενήθηκαν οι προπονητές  Λευτέρης Λειβάδης και Πέτρος Γεωργοβρεττάκος και οι αθλητές: Κυριακή Ασλανίδη, Παρασκευή Χόνδρου, Γιώργος Καρούκης, Γιώργος Χρουβαλάκος, Παναγιώτης Κυρίμης, και Δημήτρης Μαγκανάρης που εκπροσώπησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στη «Μεγάλης μου αγάπης» μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Κώστας Γαζής και  η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου και αναφέρθηκαν στην οργανωτική επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πειραιά «Π. Σαλπέας».

Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα του Ολυμπιακού ΣΦΠ, καθώς και χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου.

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα των δηλώσεων:

Σταυρούλα Αντωνάκου (Πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά): «Ένιωσα πολύ χαρούμενη και περήφανη, όχι γιατί η διοργάνωση έγινε στον Πειραιά, αλλά για τη συλλογική δουλειά που έγινε. Το αποτέλεσμα που είδαμε ήταν δουλειά πολλών ανθρώπων που εργάστηκαν με αγάπη και για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι όταν δουλεύουμε ομαδικά γίνονται θαύματα.  Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια μεγάλη και επιτυχημένη διοργάνωση,  πλην του ΣΕΦ και του γηπέδου Καραϊσκάκη, σε εγκαταστάσεις του Δήμου Πειραιά. Μεταμορφώθηκε ένα ολόκληρο γήπεδο μέσα σε ένα βράδυ χάρη στη δουλειά πολλών ανθρώπων που δούλεψαν συντονισμένα.

Η επιτυχία της διοργάνωσης είναι παρακαταθήκη για τον Πειραιά. Θέλουμε ως  Δήμος να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις με τη συνεργασία των συλλόγων της πόλης. Σε αυτό τον άξονα κινούμαστε για να βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις μας και σίγουρα δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι χαίρομαι να συνεργάζομαι με τον Ολυμπιακό γιατί σέβεται όλες τις ομάδες, τους χώρους που τον φιλοξενούν. Οι υπάλληλοι του ΟΠΑΝ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παρότι επιβαρύνθηκαν, αλλά το έκαναν με πολλή αγάπη.

Ακόμα και στα απρόσμενα, η κινητοποίηση ήταν άμεση. Όταν μιλάμε για ένα δημοτικό οργανισμό και ένα δημόσιο φορέα δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να εργαστεί παραπάνω, αλλά όλοι το έκαναν με τεράστια διάθεση και το επισημαίνω γιατί είναι η ηθική ανταμοιβή τους».

 

Κώστας Γαζής (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας): «Η φιλοξενία και η διοργάνωση ήταν φανταστική. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μας φέρθηκαν με ειλικρίνεια και ζεστασιά. Οχι μόνο στους ανθρώπους της ομοσπονδίας αλλά και όλους τους συλλόγους. Ήταν ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα που έχουν διοργανωθεί.  Θέλω να ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν την  Κατερίνα Μακρή, τον Περικλή Τρικαλιώτη και όλους από τη γραμματεία. Τον μεγάλο ρόλο τον παίξατε εσείς, ο Ολυμπιακός. Είχατε βάλει στόχο να γίνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα όλων των εποχών και μπορώ να πως, καθώς είμαι Πρόεδρος 13 χρόνια, πως ήταν πραγματικά ένα από τα  καλύτερα πρωταθλήματα όλων των εποχών.  Θέλω επίσης να ευχαριστήσω  το Δήμο  Πειραιά, και τον Ολυμπιακό που ήταν συνδιοργανωτής και την Χριστίνα Τσιλιγκίρη που τα έδωσε όλα για να έχουμε αυτό το λαμπρό αποτέλεσμα.

Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν τη δυνατότητα να δείξουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βγάλουμε αθλητές, να δει ο κόσμος πόσο ωραίο και θεαματικό είναι το άθλημα της πυγμαχίας και να του δώσουμε και εμείς μια ώθηση ακόμα. Αυτό που έγινε ήταν φανταστικό και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Το Elite πρωτάθλημα ήταν Elite πραγματικά.

Δεν ήταν μόνο μια φανταστική ατμόσφαιρα, ήταν ένα ασφαλές γήπεδο, γεμάτο και ο αθλητής έβλεπε μια γιορτή και είναι πολύ βασικό για τον αθλητή, για την ψυχολογία του, να ανεβαίνει στο ρινγκ και να τα δίνει όλα».

 

Λευτέρης Λειβάδης(Επικεφαλής προπονητής): «Οι προπονητές το ζούμε πολύ έντονα και δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματα μας όταν βλέπουμε τους αθλητές μας στο ρινγκ. Όλα τα παιδιά έπαιξαν πυγμαχία και έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις. Ολοι οι αθλητές μας  ήταν  καταπληκτικοί και είχαμε κι ευχάριστες εκπλήξεις.

Είμαστε οικογένεια, όχι μόνο ομάδα.  Η Διοίκηση μας παρέχει τα πάντα, και τα παιδιά έρχονται στην προπόνηση με πάρα πολύ θέληση ενώ παράλληλα δουλεύουν και σπουδάζουν.

Δεν χτίζονται εύκολα οι επιτυχημένες ομάδες. Θέλει πρόγραμμα και δουλειά και η Διοίκηση έχει κάνει τεράστια δουλειά και ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον Πρόεδρο μας Μιχάλη Κουντούρη.

Το θεωρώ ιερή υποχρέωση για μένα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν ότι καλύτερο είχαν σε αυτούς τους αγώνες. Θέλω να συγχαρώ δυο αθλητές του Παναθηναϊκού, τον Θοδωρή τον Ράλλη και τον Σπύρο τον Κλαδούχα. Τα παιδιά χτες σταμάτησαν από την ερασιτεχνική πυγμαχία. Έκλεισαν τα σαράντα χρόνια. Αυτά τα παιδιά ήταν πυγμάχοι της Εθνικής ομάδας, έδωσαν τα καλύτερα τους χρόνια στην πυγμαχία και θεωρώ ότι είναι ιερή υποχρέωση μου να τους πω ένα ευχαριστώ για όσα έχουν δώσει την Πυγμαχία, γιατί είναι το άθλημα που αγαπάω».

Πέτρος Γεωργοβρετάκος (Προπονητής):  «Όλα τα παιδιά έδωσαν και τη ψυχή τους. Όπως ο Δημήτρης Μαγκανάρης που τραυματίστηκε και  έπρεπε να σταματήσει αλλά ήθελε να αγωνιστεί για τον Ολυμπιακό και την ομάδα του. Έπαιξε με αυταπάρνηση δείχνοντας το μέταλλο του σαν αθλητής και άνθρωπος.  Να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ και στον δάσκαλο τον Παναγιώτη Κωσταρέλο που μας τράβηξε στο άθλημα και μας έκανε ότι είμαστε».

 

Κυριακή Ασλανίδη: «Την περίμενα την επιτυχία γιατί με την προπόνηση που κάνουμε δεν υπήρχε περίπτωση να μην το πάρουμε. Τρία πράγματα έπρεπε να κάνουμε, τα κάναμε και ήρθε το πρωτάθλημα. Φάνηκε η εμπειρία των προπονητών μου. Στον ημιτελικό δεν είχα άγχος αλλά στον τελικό τα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν αγχωτικά, με βοήθησε ο κόσμος, η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Οι συναθλητές μου με βοήθησαν πάρα πολύ σε όλη αυτή την προετοιμασία μου. Είναι η πρώτη μου χρονιά και στην πυγμαχία και στον Ολυμπιακό. Για αυτή την οικογένεια έρχομαι κάθε μέρα από το Ίλιον».

Παρασκευή Χόνδρου: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνω πρωταθλητισμό γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και στη σχολή (Νομική) και στον αθλητισμό. Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η θέληση και όλα θα γίνουν αρκεί να πιστεύεις.  Όταν ήρθαν οι δύσκολες στιγμές οι προπονητές μου και οι συναθλητές μου ήταν εκεί σαν οικογένεια και όλα γίνονταν πιο εύκολα. Αυτό που με χαροποίησε από όλη την προσπάθεια είναι ότι παρόλη την ατυχία στον αγώνα και οι προπονητές και οι συναθλητές μου με στήριξαν, την ίδια στιγμή που και οι ίδιοι αγωνίζονταν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω για κάτι ακόμα μεγαλύτερο».

Γιώργος Καρούκης: «Ξεκίνησα από το Φεβρουάριο που ήμουν 84 κιλά για να φτάσω στα 60 και να αγωνιστώ σε αυτή την κατηγορία. Από τη στιγμή που είπα θα κάνω πρωταθλητισμό θα το έκανα σοβαρά. Είχα τις συμβουλές από τους καλύτερους του χώρου. Δεν έβλεπα κάτι παραπάνω από το χρυσό, το οποίο μου το στερήσανε. Το ανέχομαι γιατί είδα τη χαρά των συναθλητών μου στη συνέχεια με την κατάκτηση του τίτλου. Στον τρίτο γύρο λύγισε ο αντίπαλος και ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι βγήκε νικητής. Αυτά έζησα, τα είδατε όλοι και δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Ολυμπιακό γιατί μου προσέφερε εφόδια υψηλών προδιαγραφών για να κάνω πρωταθλητισμό. Εύχομαι σε ανάλογη συνέχεια.

Θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα που βλέπετε δεν είναι τυχαίο. Το βασικό συστατικό είναι η αγάπη που υπάρχει στο προπονητήριο. Συζητάμε τα προβλήματα μας, τα λύνουμε και προχωράμε με αγάπη. Υπάρχει μια ποιότητα που εμείς τη ζούμε κάθε μέρα και με αυτή πορευόμαστε για το καλύτερο κάθε φορά».

Γιώργος Χρουβαλάκος: «Είμαι φυσιοθεραπευτής και παράλληλα με τις προπονήσεις είχα και άλλες δύσκολες υποχρεώσεις. Για εμένα η ομάδα πυγμαχίας του Ολυμπιακού  είναι και κυριολεκτικά οικογένεια. Ο δάσκαλος Λειβάδης είναι αδερφός της γιαγιάς μου και ο δάσκαλος  Γεωργοβρετάκος αδερφός της μαμάς μου. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ όλους τους αφανείς ήρωες όπως ο Μανώλης, για όλα όσα έκαναν για εμάς. Στη δύσκολη περίοδο δείξαμε όλοι αυταπάρνηση και μένοντας πιστοί στις αξίες μας φτάσαμε στην κορυφή και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα γίνει αυτοκρατορία ο Ολυμπιακός στην πυγμαχία. Οι αξίες είναι αυτές που μένουν, καλές οι φωτογραφίες αλλά πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι».

Παναγιώτης Κυρίμης: «Αφιερώνω το χρυσό και το πρωτάθλημα στη μνήμη του πατέρα μου που τον έχασα πριν 7 χρόνια. Όταν έφυγε ο πατέρας μου πίσω έμεινε σαν δεύτερος πατέρας μου,  ο δάσκαλος Λειβάδης και ότι έχω κάνει το χρωστάω σε αυτόν. Τους ευχαριστώ όλους και τον Πέτρο που με ακούει και με συμβουλεύει. Ο τίτλος ήρθε μετά από πολλή δουλειά, αφοσίωση στην προπόνηση με πέντε ώρες την ημέρα. Θέλω να ανέβω επίπεδο και να αγωνιστώ και στο εξωτερικό».

Δημήτρης Μαγκανάρης:  «Σπουδάζω ιατρική στη Βουλγαρία και ουσιαστικά κάνω προπόνηση μόνος μου, χωρίς τον προπονητή μου. Είναι απαιτητικό και το πανεπιστήμιο και είμαι μόνος μου σε μια ξένη χώρα, δεν είναι εύκολο. Μόνο όταν μου σκίστηκε το φρύδι στη διάρκεια του αγώνα έκαναν παρατήρηση στον αντίπαλό μου. Μου έκαναν ράμματα για να μπορέσω να αγωνιστώ. Η ομάδα μας έχει μέλλον και θα φέρουμε κι άλλους τίτλους στον Ολυμπιακό».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη και ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button