ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το «θρυλικό» έβδομο σερί στην Ξάνθη! (Video)

183771

Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα χάρη στο 1-5 επί της Skoda Ξάνθης.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία1

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται αισίως 13 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Αυτοκράτορας Θρύλος έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που πανηγύριζε την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος της νέας του δυναστείας, καταρρίπτοντας το «μυθικό» επίτευγμα των έξι συνεχόμενων τίτλων, που είχε να επιδείξει η ομαδάρα του Ολυμπιακού της δεκαετίας του 1950 (1954-1959)

Με προπονητή τον Όλεγκ Προτάσοφ ο Θρύλος, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική είχε ταπεινώσει με 3-0 τον ΠΑΟ στην Ριζούπολη ισοβαθμώντας στην κορυφή με τους «πράσινους» χρειαζόταν οπωσδήποτε την νίκη, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο και να πάρει το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία.

Όπως και συνέβη, με το εκπληκτικό 5-1 χάρη σε τέρματα των Λάμπρου Χούτου (4’, 25’ ), Στέλιου Γιαννακόπουλου (43’), Αλεξανδρή (70’) και Καστίγιο (85’) (σ.σ. για λογαριασμό των γηπεδούχων είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σίκοφ στο 15’) πανηγυρίζοντας τον τίτλο μπροστά σε 6.000 εκδρομείς του, που είχαν μετατρέψει σε … Καραϊσκάκη το γήπεδο της ακριτικής ομάδας.

Θυμηθείτε εκείνο το ιστιρικής σημασίας παιχνίδι στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button