ΔΙΑΦΟΡΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το «ερυθρόλευκο» νταμπλ στην «Μεγάλη μου Αγάπη»! (Video)

 

 

Το νταμπλ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε την τιμητική του στη «Μεγάλη μου Αγάπη» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου από το Κανάλι 1 του Πειραιά και σε Live Streaming από το OSFP TV.

Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Πειραιά φιλοξενήθηκαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Μαρία Χριστοφοράκη και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χριστοφοράκης και αναφέρθηκαν στη διαδρομή που οδήγησε στην πανηγυρική κατάκτηση των εφετινών πανελληνίων πρωταθλημάτων τόσο στους Ανδρες όσο και στις Γυναίκες . Στη διάρκεια της επίσημης ραδιοφωνικής εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μεταδόθηκε και συνέντευξη του τεχνικού της ομάδας βόλεϊ ανδρών, Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο οποίος μίλησε για τον επαναληπτικό ημιτελικό της Τετάρτης με την Σουργκούτ στο Ρέντη.

Στη διάρκεια της εκπομπής έγινε έκπληξη στην αρχηγό της ομάδας πόλο γυναικών, Φιλιώ Μανωλιουδάκη για τα γενέθλιά της, ενώ ευχές δόθηκαν και στον επικεφαλής προπονητή του κολυμβητικού τμήματος Νίκο Γέμελο ο οποίος επίσης έχει σήμερα τα γενέθλια του.

Οπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Ακολουθούν αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ: «Να γράψουμε ιστορία μαζί με τους φιλάθλους μας»

Για την ετοιμότητα της ομάδας: «Βρισκόμαστε σε μία καλή στιγμή της περιόδου. Ολοι οι παίκτες μας είναι σε μία πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά τη φυσική κατάσταση αλλά και τον αγωνιστικό ρυθμό μας. Πλέον, επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Κώστας Χριστοφιδέλης και θα είμαστε πλήρως έτοιμοι για τις απαιτήσεις της ρεβάνς με τη Σουργκούτ».

Για το πώς περιμένουν οι παίκτες το μεγάλο παιχνίδι: «Οι παίκτες μας ζουν για αυτά τα σπουδαία παιχνίδια εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εχουν το «μάτι του τίγρη». Αναμένουν αυτή την ημέρα από το ξεκίνημα της περιόδου κι έφτασε η περίοδος των πολύ μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων».

Για το εάν κρύβει «παγίδες» η ρεβάνς: «Πιστεύω πως δεν θα επαναπαυτούμε στην εκτός έδρας νίκη και το 3-0 στη Ρωσία δεν θα είναι «παγίδα» για την προσπάθεια πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Στην έδρα της Σουργκούτ παίξαμε πολύ καλά και δίκαια επικρατήσαμε. Θέλουμε την ίδια προσήλωση, την ίδια συγκέντρωση και στη ρεβάνς που θα γίνει στο δικό μας γήπεδο. Αυτό ακριβώς συζητήσαμε με το που τελείωσε ο πρώτος ημιτελικός. Να παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί και στο Ρέντη, μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους».

Για το που θα κριθεί τακτικά ο δεύτερος ημιτελικός: «Το κλειδί, κατά τη γνώμη μου, θα’ ναι το σερβίς. Εάν τους πιέσουμε από την τελική γραμμή, όπως συνήθως κάνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια μας, τότε θα αρχίσουν να υποφέρουν. Ετσι, όταν δημιουργείς στον αντίπαλο προβλήματα στην επίθεση από την υποδοχή, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για να φτάσεις στη νίκη».

Για τον κόσμο που θα γεμίσει το Ρέντη: «Ελπίζουμε την Τετάρτη το Ρέντη να είναι ασφυκτικά γεμάτο. Είναι κάτι που το ζητάμε όλη τη χρονιά. Η παρουσία τους θα μας βοηθήσει αφάνταστα, γιατί ο ημιτελικός θα είναι ένα ματς μακρύ, που θα έχει και δύσκολες στιγμές. Αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι που θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας για να τις ξεπεράσουμε. Εάν όλα πάνε καλά και πάρουμε την πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ θα είναι σημαντικό για εμάς να την πανηγυρίσουμε μαζί με τους φιλάθλους μας. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά χρόνια να παίξει ημιτελικό Ευρώπης και στη συνέχεια σε τελικό. Ως εκ τούτου πρόκειται για ιστορικές στιγμές που θέλουμε να τις γιορτάσουμε σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο».

Για το πώς νιώθει που βρίσκεται σε ένα σύλλογο που όλες οι ομάδες του βρίσκονται σε τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν: «Τόσο σαν προπονητής όσο και σαν άνθρωπος είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του συλλόγου που ζει ιστορικές στιγμές. Θα βοηθήσω από τη μεριά μου όσο μπορώ ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας και να γράψουμε ξανά ιστορία».

Γιώργος Χριστοφοράκης: «Ποτέ δεν έχασα την πίστη για την κατάληξη της χρονιάς»

Για τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν ώστε να κατακτηθούν τα δύο πρωταθλήματα: «Μετά από την ήττα, στον πρώτο γύρο, από τα Ταταύλα είχαμε δώσει υπόσχεση να φέρουμε το πρωτάθλημα. Δικαιώθηκα γιατί γνωρίζω τις δυνατότητας των παιδιών. Για εκείνη την ήττα σημαντικό ρόλο είχε παίξει το γεγονός πως ο Αρβιντσον και ο Σγουρόπουλος παίζουν στο εξωτερικό με διαφορετικό μπαλάκι. Είναι σαν να παίζεις άλλο άθλημα καθώς και μόνο εμείς στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο μπαλάκι. Ο Γιάννης δεν έχει κάνει ποτέ δυο ήττες. Τότε λοιπόν μπορεί να χάσαμε αλλά ήξερα ακριβώς τι θα συμβεί στη συνέχεια της χρονιάς. Και φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική όπου δεν είχα κανένα άγχος. Το είχα πει και στη διοίκηση το Σάββατο το βράδυ πως θα νικήσουμε τον Παναθηναϊκό με 4-0 και θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχω παράπονο για τις ώρες που όρισαν τα παιχνίδια μας. Το ματς, π.χ με τον Παναθηναϊκό ορίστηκε στις στις 9μιση το πρωί, ώρα απαράδεκτη για τόσο κρίσιμους αγώνες. Δεν υπολογίζουν τίποτα και κυρίως τους ίδιους τους αθλητές. Τα κορίτσια αναγκάστηκαν να παίξουν έξι ώρες συνεχόμενα την ίδια μέρα. Η Μαρία Χριστοφοράκη που προερχόταν από τραυματισμό δεν μπορούσε να συνεφέρει το χέρι τηςΠαρόλα αυτά αντεπεξήλθαμε και πήραμε και τους δυο τίτλους. Είμαι συγκινημένος και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτές τις επιτυχίες των παιδιών. Το χάρηκα αφάνταστα για όλους τους λόγους που προαναφέραμε».

Για τη συνέχεια της χρονιάς: «Έχουμε ακόμα πολλούς αγώνες. Εχουμε τελικούς εφήβων, παίδων κορασίδων και πολλούς ακόμα, με πολλά ταξίδια. Αγωνιζόμαστε παντού και αξίζουν συγχαρητήρια στους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και ακολουθούν και άλλοι τίτλοι και όλα αυτά χωρίς αίθουσες».

Για την επόμενη σεζόν: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Διοίκηση και τον πρόεδρο, κ. Κουντούρη για την αμέριστη συμπαράσταση και στη δική μας ομάδα. Φυσικά τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον Ερασιτέχνη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα πρωταθλήματα. Όσο είμαστε υγιείς και με την διοίκηση στο πλευρό μας δεν χάνουμε το πρωτάθλημα».

Γιάννης Σγουρόπουλος: «Ημουν σίγουρος πως θα πάρουμε τον τίτλο»

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σίγουρα υπήρξε προβληματισμός τον Οκτώβριο μετά την ήττα από τα Ταταύλα. Όμως κάθε ομάδα δικαιούται να κάνει μια ήττα και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα κάνουμε άλλη και στο τέλος θα παίρναμε το πρωτάθλημα, όπως και έγινε.
Δεν είναι πολύ εύκολο όταν δεν παίζεις συνέχεια αγώνες να είσαι στην κορύφωση της φόρμας σου. Τέλος καλό, όλα καλά τόσο για εμάς όσο και για τους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν από την αρχή της χρονιάς».

Για το εάν είχε άγχος στα τελευταία ματς όπου κρινόταν ο τίτλος: «Έχω άγχος πριν από όλα τα ματς, όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία και τους δίνω την ίδια σημασία».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Σίγουρα αν θες να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο πρέπει να παρατήσεις πολλά πράγματα, να κάνεις θυσίες και να αφοσιωθείς σε αυτό που θες να πετύχεις και να δουλέψεις πολύ σκληρά για αυτό. Στόχος είνα οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πάρω την πρόκριση.
Θέλω να γίνω είναι ο καλύτερος αθλητής πινγκ πονγκ στον κόσμο. Ολη μου η ζωή είναι το άθλημα αυτό και μακάρι να αγωνιστώ στο Γερμανικό πρωτάθλημα που είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη».

Μαρία Χριστοφοράκη: «Μοναδικός ο κάθε τίτλος με τον Θρύλο»

Για το συναρπαστικό φινάλε του πρωταθλήματος: «Το πρώτο παιχνίδι του Σαββάτου ήταν με τον Φοίνικα, απέναντι σε πολύ δυνατό αντίπαλο. Κράτησε τρεις ώρες και κερδίσαμε με 4-2. Μετά από είκοσι λεπτά μπήκαμε κατευθείαν στον επόμενο αγώνα με την ομάδα της Φλώρινας. Μπήκαμε στο γήπεδο στη μια και βγήκαμε στις εννιά. Φεύγουμε με τις κοπέλες και πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας παίρνει τηλέφωνο ο προπονητής μας και μας λέει “Συγχαρητήρια, είστε πρωταθλήτριες”. Κόντεψα να τρακάρω από την χαρά μου, τις φωνές μας τις άκουσαν όλοι και φυσικά γυρίσαμε πίσω στο γήπεδο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Κάθε τίτλος με τον Ολυμπιακό είναι μοναδικός και η χαρά μου είναι απερίγραπτη».

Για το εάν είχε άγχος: «Πάντα έχω άγχος. Από τη φύση μας οι γυναίκες τα παίρνουμε πιο σοβαρά όλα. Όταν είναι κρίσιμα τα παιχνίδια σκοπός είναι να γίνει δημιουργικό και να φύγει μέσα στο παιχνίδι. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που κατάφερα να μην αγχωθώ σε κάποια παιχνίδια. Ειδικά με το σπασμένο χέρι , το έβλεπα διαφορετικά. Πλέον θέλω να επανέλθω στην κατάσταση που ήμουν πριν τον τραυματισμό μου».

Για το τι θα κάνει στο μέλλον: «Θα μου άρεσε να μείνω στη Σουηδία, όσο μπορώ θα προσφέρω στο άθλημα μου και θέλω να ασχοληθώ και με αυτό που έχω σπουδάσει που είναι η διαιτολογία-διατροφολογία. Σε κάθε περίπτωση θα έρχομαι πάντα να βοηθώ τον Ολυμπιακό να κατακτά τους στόχους του».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button