REDΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧωρίς κατηγορία

«Του χρόνου θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί»

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Ολυμπιακού, τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι ο Θρύλος, την επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δυνατός, έτσι ώστε να καταφέρει να πραγματοποιήσει τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή καταξίωση.

Ο άσος του Θρύλου, μίλησε στην κάμερα του redaroume.gr και τον Παναγιώτη Μελά, από την Βουδαπέστη, και προσπάθησε να εξηγήσει το τι δεν πήγε καλά στην Ουγγαρία την φετινή χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντα είναι ο 8ος παίκτης της ομάδας.

Ποια είναι τα πρώτα συναισθήματα από την Βουδαπέστη;

« Σίγουρα τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ άσχημα δεν τελειώσαμε τη χρονιά έτσι όπως θα θέλαμε, ήρθαμε με διαφορετικούς στόχους στο Final 6, δεν τα καταφέραμε. Είχαμε ένα παιχνίδι πάρα πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα όπως είναι η Γιουγκ. Προσπαθήσαμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά στην αρχή, μετά το παιχνίδι το φέραμε στα μέτρα μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι το παιχνίδι με την Μπρέσια είναι μια άσχημη παρένθεση, γιατί ουσιαστικά ήταν ένα αδιάφορο παιχνίδι. Εχουμε πει ότι στόχος του Ολυμπιακού σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε διοργάνωση, είναι να κερδίζει, δεν τα καταφέραμε και κοιτάμε μπροστά, την επόμενη χρονιά και νομίζω ότι θα είναι τελείως διαφορετικά και θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός έτσι όπως του αρμόζει».

Ο Ολυμπιακός και μόνο που βρίσκεται ξανά σε μια τέτοια διοργάνωση είναι μια επιτυχία από μόνο του;

« Εννοείται. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα. Πρέπει να δίνει το παρών σε μεγάλες διοργανώσεις. Μόνο και μόνο που είμαστε εδώ είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο. Δεύτερη συνεχόμενη φορά, βέβαια, δεν αρκούμαστε σε αυτό. Θέλουμε την ευρωπαϊκή καταξίωση, θέλουμε να κατακτήσουμε το Ευρωπαϊκό, δεν τα καταφέραμε πέρυσι, δεν τα καταφέραμε φέτος, πιστεύω ότι του χρόνου αν ξεκινήσει η ομάδα από την αρχή και πιστέψει στον εαυτό της, γιατί η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»,

Η ομάδα δυστυχώς, έκανε την πιο δύσκολη στιγμή «κοιλιά». Έχεις κάτι να σκεφτείς γιατί;

«Δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το σκεφτώ αυτό το πράγμα, σίγουρα δεν μας βγήκαν τα παιχνίδια, σίγουρα ίσως να μείναμε από δυνάμεις. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο δυνατές ομάδες και σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι δεν ξέρω τι έφταιξε, αλλά θα το δούμε, θα το μελετήσουμε για την επόμενη χρονιά έτσι ώστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη».

Πάντως η χρονιά αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς έχουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και οι φίλαθλοι πανηγυρισαν και φέτος αρκετές φορές στο Παπαστράτειο.

« Ο Ολυμπιακός ξεκινάει κάθε χρονιά πάντα για να κρατήσει τα κεκτημένα στην Ελλάδα, δηλαδή πρωτάθλημα και Κύπελλο, φέτος καταφέραμε να πάρουμε μόνο το πρωτάθλημα, χάσαμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι είναι μια άσχημη παρένθεση το Κύπελλο που χάσαμε γιατί ουσιαστικά το μυαλό μας ήταν στην Ουγγαρία. Του χρόνου, στόχος του Ολυμπιακού είναι και πάλι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, και η ευρωπαϊκή διάκριση».

Από ότι μάθαμε, η LEN την διοργάνωση την αλλάζει. Ανεβάζει τις ομάδες και άλλο, τις πάει από 6 στις 8, πόσο πιο δύσκολη θα είναι η επόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή για τον Ολυμπιακό;

« Θα είναι πιο δύσκολη, γιατί θα έχουμε περισσότερες ομάδες να ανταγωνιστούμε, πάρα πολύ καλές ομάδες. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κοιτάζει κάθε ομάδα στα μάτια, να κερδίζει. Πιστεύω ότι αν γίνουν κάποιες αλλαγές που δεν είμαι εγώ αρμόδιος να τις πω, η ομάδα να βρει τη συνοχή της, η ομάδα να δεθεί πάλι, έτσι όπως ήτανε πέρυσι, θεωρώ ότι θα έρθει η Ευρωπαϊκή καταξίωση».

«Ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ. Όταν γεμίζει το Παπαστράτειο ουσιαστικά σου δίνει άλλο αέρα, είναι ο 8ος παίκτης μας, φέτος μας στήριξε αρκετά, και του χρόνου πιστεύω ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη η συμβολή του στους αγώνες μας».

Πέρα από αυτό ο κόσμος του Ολυμπιακού, είναι ο βασικός αιμοδότης με τις Κάρτες Μέλους και τις Κάρτες Φιλάθλου. Πως το βλέπεις αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα του συλλόγου;

« Είναι μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση. Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κουντούρης έχει φέρει νέα δεδομένα στην ομάδα με αυτή την κίνηση. Θεωρώ ότι έχουν ανταποκριθεί θετικά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες αυτές τις κινήσεις που κάνουνε γιατί ουσιαστικά αυτός είναι ο χρηματοδότης μας στα Ερασιτεχνικά αθλήματα, του χρόνου ελπίζω να είναι περισσότερα τα μέλη έτσι ώστε η ομάδα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο σε όλα τα αθλήματα, όχι μόνο στο πόλο».

Και μια ευχή για τον κόσμο του Ολυμπιακού, μια υπόσχεση.

« Να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και του χρόνου θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button