Νίκος ΑβραμίδηςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον έφαγε η ξεροκεφαλιά του τον Πάουλο

Πάουλο Μπέντο τέλος. Ο θυμόσοφος λαός μας αναφέρει πως…οργή λαού-οργή Θεού και τα πράγματα έστω και με καθυστέρηση μίας εβδομάδας, πήραν το δρόμο τους. Κάλλιο αργά,δηλαδή,παρά ποτέ. 

Το χα γράψει και στις 28-11 ,μετά την “γκέλα” με την Κέρκυρα, που είχε ακολουθήσει το 1-1 με τη Γιάνγκ Μπόις. Τον Μπέντο, δεν τον θεωρώ προπονητή του τοπ 5 του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Εχει -όμως- ένα καλό. Γουστάρει και το πετυχαίνει να αναδεικνύει παίκτες. Και το έκανε  στη Σπόρτιγκ εξαιρετικά. Το πέτυχε και στον Ολυμπιακό δίνοντας ευκαιρίες στα ταλέντα της ομάδας. Σε όλα αυτά τα χρόνια όμως στην προπονητική του καριέρα  πήρε μόλις δύο Κύπελλα με τη Σπόρτιγκ,  απέτυχε παταγωδώς με  ην Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας για μία τετραετία ,όπως και στην Κρουζέιρο.

Το γιατί το καταλάβαμε ερχόμενος στην Ελλάδα και το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε μία συνέντευξη του 15 ημέρες πρίν. Του αρέσει να ζεί με ρίσκο και το έδειξε με τις επιλογές του. Εβαλε τους πιτσιρικάδες στα  δύσκολα , αλλά πέταξε εκτός παίκτες έμπειρους και δεν τους άφησε μόνο εκτός 11αδας,αλλά και 18 άδας.  Και όσο ταλέντο να έχει ένας νέος παίκτης το να σηκώσει τη φανέλα μίας ομάδας με βαριά ιστορία ,ένας-δύο -τρεις ταλαντούχοι παίκτες σύν  κάποιους έμπειρους  δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν αυτοί που μένουν στο περιθώριο  είναι παίκτες επιπέδου Τσόρι-Καμπιάσο -Μάριν.

Με λίγα λόγια, όσο “μάτι”και να έχει για ταλαντούχους παίκτες, η ξεροκεφαλιά του τον έχει καταστρέψει.

Πάμε και στα προπονητικά. Ο Ολυμπιακός ήταν ένα όμορφο ανοικτό βιβλίο για τον αντίπαλο. Προβλέψιμος, δίχως Plan b . Εκλεινε ο αντίπαλος προπονητής ,τον Φορτούνη, και μπλόκαρε όλο το σύστημα ανάπτυξης. Στα “ανεβάσματα” των μπάκ  και εν τη απουσία καθαρόαιμων Wingers , ο αντίπαλος αμυντικός “απαντούσε” με πίεση πίσω απο το κέντρο και εντολή για γρήγορες αντεπιθέσεις απέναντι στο αργό Transition της ομάδας. Και πολλά γκολ αν τα δείτε ,που δέχτηκε ο Ολυμπιακός έτσι μπήκαν. Σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Αλλά είπαμε. Ο Μπέντο  του ..ρίσκου έπαιζε έτσι. Καλύτερα όμως να πήγαινε για το Survivor.  Και κομμάτι της ξεροκεφαλιάς ήταν η εμμονή σε παίκτες όπως οι Βιάνα και Σεμπά. Ο πρώτος είχε καταντήσει απίστευτος γκελαδόρος, ο δεύτερος όσο ..Χάλκ και να είναι τα σερί ματς τον τσάκισαν . Και ο mvp  του πρώτου μισού της σεζόν κατήντησε να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του στα τελευταία ματς.

Και επειδή έβλεπε ότι το τέλος έρχεται μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ πέταξε την ατάκα περί Ιντέγε- Ομάρ- Μιλιβόγεβιτς, πετώντας βελάκια στη διοίκηση Μαρινάκη , που τον είχε στηρίξει μία εβδομάδα πριν και κόντρα στον κόσμο. Κάπως έτσι και με αυτόν τον τρόπο έφερε το δικό του αντίο. Και κάπως έτσι ένας από τους πιο ξεροκέφαλους προπονητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό αποτέλεσε παρελθόν.

Από δω και πέρα, με Βούζα η οποιονδήποτε άλλο προπονητή, η ομάδα θέλει στήριξη. Εδώ και που έφυγε ο Μπέντο υπήρχαν άνθρωποι που έκραζαν γιαστί πήρε η ομάδα τον προπονητή της Κ20. Αλλος ζήταγε Ρανιέρι,αλλος Μοντανιέ, αλλος Δώνη, κάποιοι άλλοι έλεγαν “γιατί έφυγε ο Μπέντο” και μετά απο κάτι τέτοια τραβάω τα μαλλιά μου.

Την Πέμπτη ,αλλά και την Κυριακή το Καραισκάκη πρέπει να είναι ΓΕΜΑΤΟ.Τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

Και επειδή κάποιος θα πει “για τα καλοκαιρινά ποιός φταίει”.  Eννοείται ότι έγιναν λάθη, που έχουν τονιστεί και γραφτεί από τη διοίκηση  και στην επιλογή του προπονητή (Βίκτορ-Μπέντο) αλλά και στο ότι άργησαν να γίνουν,πλήν Φιγκέιρας κάποιες μεταγραφές, μένοντας στο περσινό ρόστερ.

Αλλά ρωτάω και όποιον θέλει ας απαντήσει. Υπάρχει κάποιος που δηλώνει Ολυμπιακός που πιστεύει ο τι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει το καλό της ομάδας η πιστεύει ότι θα την αφήσει στο έλεος του Θεού; Εχει υποσχεθεί άλλα 15 πρωταθλήματα και πολλά άλλα πράγματα. Και μην ξεχνάτε ότι είναι τεράστιος αρωγός και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που  προχωράει πέρα από τις εντός των τειχών κούπες και σε σημαντικές ευρωπαικές διακρίσεις ,την ίδια ώρα που άλλες ομάδες ,στο ερασιτεχνικό κομμάτι έχουν ζαλιστεί από τις “ερυθρόλευκες” νίκες (30-0 ο Παναθηναϊκός) και για τους άλλους χάσαμε το λογαριασμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button