ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμές για Θρύλο στην Τήνο!


Η πρωταθλήτρια Ελλάδας εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού, τίμησε τον πρωταθλητή Κυκλάδων Περιστεριώνα Τήνου.

Στην μαγυετική Τήνο βρέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο (28,29/4) η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδος συμμετείχαν στο τουρνουά που διοργάνωσε ο δήμος Τήνου, σε συνεργασία με την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για να τιμήσουν την τοπική ομάδα του νησιού, τον Περιστεριώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων στις κατηγορίες των εφήβων, των κορασίδων και των παίδων τη φετινή σεζόν.

Οι “ερυθρόλευκοι” ταξίδεψαν στο νησί της Μεγαλόχαρης μόλις με τρεις παίκτες από την εφηβική ομάδα που κατέκτησε πρόσφατα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, τους Παναγιώτη Οικονόμου, Δημήτρη Κατσίμπα και Νίκο Χάλιο, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του “τίμιου γίγαντα” του Ευρωμπάσκετ του 1987 και τεχνικού διευθυντή των Πειραιωτών, του Αργύρη Καμπούρη.

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ

Ο άλλοτε άσσος του Ολυμπιακού και του Περιστερίου μάλιστα κατά την διάρκεια του τουρνουά βραβεύτηκε από τον Περιστεριώνα Τήνου δια μέσω του αντιπροέδρου του, του Πέτρου Σακελλαρόπουλου που έδωσε ως ενθύμιο από την διοργάνωση ένα βιβλίο με Περιστεριώνες ο δε δήμαρχος Τήνου, ο Γιάννης Σιώτης το δημόσημο του νησιού και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του στον αθλητισμό.

Στον λόγο του ο Αργύρης Καμπούρης, ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την διοργάνωση που βρήκαμε εδώ. Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά είναι τεράστια εμπειρία αυτό το τουρνουά και να ξέρετε πως μέσα από αυτό το παιχνίδι, νικητές είστε όλοι. Κοιτάξτε να προσκομίσετε τις εμπειρίες που πρέπει, τις φιλίες. Γιατί, ο αθλητισμός κάνει φίλους δεν κάνει εχθρούς και πιστεύω πως ανάλογα πως βλέπει ο κάθε ένας, θα ακολουθήσει το ταξίδι του μέχρι εκεί που έχει βάλει στόχους».

ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ

Στα του τουρνουά, οι παίκτες του Γιάννη Χρυσανθόπουλου νίκησαν και στις δυο αναμετρήσεις που έδωσαν στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”. Το Σάββατο το απόγευμα νίκησαν τον οικοδεσπότη Περιστεριώνα με σκορ 80-50, ενώ την Κυριακή το πρωί το έτερο κυκλαδίτικο σωματείο που συμμετείχε, τον ΑΟ Μυκόνου με σκορ 72-41. Να σημειωθεί πως η τέταρτη ομάδα που συμπλήρωνε το τουρνουά με την ονομασία “Tinos Basketball Meeting”, ήταν ο Μίλωνας Νέας Σμύρνης.

Άπαντες στον Ολυμπιακό έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία που τους παρείχαν οι άνθρωποι του Περιστεριώνα και τους ευχήθηκαν ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον για αγωνιστικά τμήματα υποδομής του συλλόγου στα εκάστοτε πρωταθλήματα του νομού Κυκλάδων που συμμετέχουν.

Του Ιωάννη Νοταρά

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button