ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Της πήρε και τα… σώβρακα!

Ένας Ολυμπιακός… χάρμα οφθαλμών στο δεύτερο ημίχρονο διέσυρε την ΑΕΚ με 4-1 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιώντας μία γαλαξιακή εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-1 και το μετέτρεψαν σε πανηγυρικο 4-1 με τον κόσμο να αποθεώνει τους παίκτες του Μαρτίνς και να ζητά το διπλό στην Ουκρανία. Γκολάρες από Φορτούνη, Χασάν και Καμαρά.

Αποχώρησε τραυματίας ο Λάζαρος.

Η διάταξη:

Ο Πέδρο Μαρτίνς, παρά το γεγονός ότι το… πήγαινε αλλιώς μετά το παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό, φαινόταν πως θα παρέτασσε μία ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές. Όμως τελικά, επέλεξε τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν κόντρα στους Ουκρανούς.

Έτσι κάτω από τα δοκάρια παρατάχθηκε ο Σα έχοντας μπροστά του τους Σισέ – Βούκοβιτς για αμυντικό δίδυμο. Στα αριστερά της άμυνας ξεκίνησε ο Τσιμίκας με τον Μεριά δεξιά. Στα χαφ ξεκίνησαν Γκιλιέρμε – Καμαρά με τους Ποντένσε και Ντίαζ σε ρόλους αριστερού και δεξιού εξτρέμ αντίστοιχα. Ο Φορτούνης ξεκίνησε δεκάρι και ο Χασάν μοναδικός προωθημένος.

Αιφνιδιασμός και 0-1

Πριν προλάβουν καλά καλά να “ζεσταθούν” οι 22 ποδοσφαιριστές, ο Βούκοβιτς στο τρίτο λεπτό υπέπεσε σε ένα μεγάλο λάθος, δίνοντας μία μπαλιά στον χώρο του κέντρου που όμως έκλεψε ο Κλωναρίδης πριν αυτή φτάσει στον Ποντένσε. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πήρε τα μέτρα και δοκίμασε μία σέντρα προς τον Λιβάγια. Ο Σα έπεσε για να διώξει αλλά με την αδύναμη απόκρουσή του έστρωσε την μπάλα στον Πόνσε, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας και έκανε το 0-1.

Χρειάστηκε να φτάσουμε  στο 18′ για να “νιώσει” η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης δοκίμασε από δεξιά μία σέντρα ακριβείας για τον Ζιλ Ντίαζ, ωστόσο η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Μπάρκα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός δοκίμασε να ξαναπειλήσει την Ένωση εκμεταλλευόμενος ένα λάθος στην άμυνά της. Ο Χασάν έγινε κάτοχος της μπάλας και μπήκε από δεξιά. Την κατάλληλη στιγμή πέρασε μια παράλληλη μπαλιά προς τον Φορτούνη, αλλά ο Θεσσαλός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει ψηλά άουτ.

Στην ευκαιρία του Ολυμπιακού η ΑΕΚ είχε απάντηση. Στο 25′ ο Πόνσε μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε ανενόχλητος από δεξιά να περνάει και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σα. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έπεσε σωστά και εξουδετέρωσε την προσπάθεια αυτή. Στην επαναφορά ο Μάνταλος δοκίμασε ένα ακόμα σουτ το οποίο και πάλι είχε πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο πορτιέρο να διώχνει.

Στο 37ο λεπτό παραλίγο να είχαμε και τα… χειρότερα για τον Ολυμπιακό, με τον Σισέ σε μία φάση που δεν “μύριζε” τίποτα να γυρίζει με κεεφαλιά προς τον Σα. Η κεφαλιά του όμως ήταν πολύ κακή και θα κατέληγε στα δίχτυα της ομάδας του αν ο Πορτογάλος πορτιέρο δεν έπεφτε για να διώξει με το χέρι σε κόρνερ.

Το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό ξεκάθαρα να δείχνει ως εκείνο το σημείο πως χρειαζόταν πολύ βοήθεια από τον πάγκο.

Ερυθρόλευκη “απάντηση”

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Λάζαρο στη θέση του Ντίαζ και τον Τοροσίδη στην θέση του Βούκοβιτς. Ο “Τόρο” πήρε θέση στα δεξιά της άμυνας με τον Μεριά να περνάει στα στόπερ.

Οι δύο αλλαγές φάνηκε πως αφύπνησαν τους ερυθρόλευκους που έδειξαν εξ’ αρχής διάθεση να παλέψουν για μία γρήγορη ισοφάριση. Και το κατάφεραν στο 50′ όταν μετά από μία βολίδα του Καμαρά εκτός περιοχής, ο Μπάρκας δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-1.

Στο 68′ ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να αλλάξει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο και αποχώρησε τραυματίας. Ο Γκερέρο πέρασε στην θέση του για τα υπόλοιπα 23 λεπτά.

Φορτούνης και ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!!!

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει διαρκώς, το ματς φαινόταν πως είχε… ψωμί! Στο 72′ το Καραϊσκάκη σηκώθηκε για δεύτερη φορά στο πόδι ελέω… Φορτούνη! Με τρομερή ατομική ενέργεια, ο Θεσσαλός άσσος του Ολυμπιακού πήρε μέτρα προς την εστία της ΑΕΚκαι λίγο πριν πατήσει την περιοχή δοκίμασε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό το οποίο νίκησε τον Μπάρκα, βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός γύρισε το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 2-1.

Στο 84′ ο Ολυμπιακός έβαλε την σφραγίδα της υπεροχής του σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ όταν ο δαίμονας Ποντένσε μπήκε από δεξιά με τον Τσόσιτς και τον Μπακάκη να μην μπορούν να τον ανακόψουν. Ο Πορτογάλος πάτησε περιοχή έδωσε στον Χασάν και ο Αιγύπτιος με πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον Μπάρκα και έγραψε το 3-1.

Κερασάκι στην τούρτα!

Ο Κώστας Φορτούνης ήθελε να δώσει κάτι για τον… δρόμο στον κόσμο! Για αυτό το λόγο και εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, έγινε κάτοχος της μπάλας και διέσχισε το γήπεδο περίπου κάτω από την σέντρα, πέρασε και τον Μπάρκα για  να πλασάρει σε κενή εστία και να γράψει το 4-1 υπό τους ήχους του “Περαία μου Περαία μου”!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της αναμέτρησης με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 87′ και τον κόσμο να παραληρεί για την μεγάλη και εμφατική νίκη επί της Ένωσης.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μαρτίνς): Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς (46′ Τοροσίδης), Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ντίας (46′ Χριστοδουλόπουλος – 68′ Γκερέρο), Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν

Α.Ε.Κ. (Μ.Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Αλέφ (78′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης (57′ Μπακασέτας), Λιβάγια, Μάνταλος (86′ Αλμπάνης), Πόνσε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button