ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την έσωσε ο Παουλίνιο!

Με το παρθενικό γκολ του Βραζιλιάνου μέσου η μέτρια Μπαρτσελόνα λύγισε στο 84’ εκτός έδρας το εμπόδιο της αξιόμαχης Χετάφε με 2-1 πετυχαίνοντας την πέμπτη διαδοχική της νίκη στην La Liga.

 

Τα … χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα, μέχρι να καταφέρει να υποτάξει την αντίσταση της Χετάφε με 2-1 στην Μαδρίτη και να πανηγυρίσει την πέμπτη της συνεχόμενη νίκη.

Η εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, έχοντας πολλούς «αστέρες» της σε απόδοση κάτω του μετρίου.

Οι Καταλανοί, οι  οποίοι λάνσαραν την εντυπωσιακή «πορφυρή» τους εμφάνιση, χρειάστηκαν την οξυδέρεια, αλλά και την ποιότητα του Ποαυλίνιο, ώστε να αποδράσουν από τη δύσκολη έδρα της Χετάφε.

Κι αυτό, διότι ο νεοφερμένςο Βραζιλιάνςο μέσος στο 84’ εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο την καταπληκτική κάθετη πάσα του Λιονέλ Μέσι και με διαγώνιο εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 και χάρισε στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε το σπουδαίο «τρίποντο».

Η Χετάφε, η οποία κοίταξε στα μάτια την μεγάλη της αντίπαλο, εκμεταλλεύθηκε την αμυντική της ολιγωρία στη φάση του 39ου λεποτύ, όταν ο Ιάπωνας Σιμποσάκι με σουτ-βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τερ Στέγκεν για το 1-0!

Η Μπαρτσελόνα, η οποία στο πρώτο ημίχρονο είχε τρομερά προβλήματα στην ανάπτυξη, «άγγιξε» την ισοφάριση στο 45’ αλλά η υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μέσι υποχρέωσε τον Γκουαϊτα σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Οι Καταλανοί ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη και στο 62’ έφτασαν στην ισοφάριση με καταπληκτικό σουτ του Ντένις Σουάρες, για να φτάσουν στην νίκη και την ανατροπή, στο 84’ με τον τρόπο που προαναφέραμε.

Χετάφε (Χοσέ Μπορδαλάς): Γκουαΐτα, Κάλα, Ντακονάμ, Αντούνες, Ντ. Σουάρες, Μπεργάρα, Αραμπαρί (85′ Πορτίγιο), Σιμπασάκι (54′ Αλβαρο Χιμένεθ), Αμάτ, Φαΐρ, Χόρχε Μολίνα

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (46′ Ντένις Σουάρες), Ράκιτιτς (77′ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (26′ Ντεουλοφέου), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button