ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα λάθη του Λεάλι μέτρησαν…

Άδοξος, άδικος αλλά και βαρύς ήταν ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας.

Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 4-1, σκορ που σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εμφάνιση των παικτών του Βασίλη Βούζα στο ιδιαίτερα “εχθρικό” Vodafone Arena.

Καταλυτικό παράγοντα τόσο στον αποκλεισμό όσο και στο εύρος του σκόρ έπαιξαν τα λάθη του πορτιέρο των ερυθρολεύκων Νίκολα Λεάλι, ο οποίος έκανε μακράν το χειρότερό του παιχνίδι φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

Από τα τέσσερα τέρματα ο Ιταλός φέρει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης τουλάχιστον στα τρία.

Το πρώτο προήλθε από αδράνεια στην άμυνα και στην συνέχεια ένα κακό διώξιμο του Φορτούνη. Βέβαια όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν ο Λεάλι είχε μπλοκάρει την μπάλα, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει όσο αυτή βρισκόταν στον αέρα, και να καθαρίσει την φάση.

Κι αν το 1-0 ήταν κακό για τον Ολυμπιακό, το 2-0 ήταν ακόμη χειρότερο αφού στα 20 λεπτά οι πρωταθλητές βρέθηκαν να κυνηγούν από το πουθενά δύο τέρματα για να πάρουν σκορ πρόκρισης. Ο Μπάμπελ που ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή έκανε ένα σουτ το οποίο πέρασε κάτω από τα χέρια του Ιταλού και έγινε το 2-0.

Κι όμως ο Ολυμπιακός είχε σφυγμό, μείωσε σε 2-1 και έκανε τους Τούρκους να τα χάσουν. Οι πρωταθλητές κυνήγησαν το μαγικό 2-2 αλλά τους “κόπηκαν” τα πόδια στο 73′, όταν ο Μπάμπελ και πάλι με όλη του την άνεση σούταρε και η μπάλα ξαναπέρασε κάτω από το χέρι του Λεάλι για να καταλήξει στα ερυθρόλευκα δίχτυα.

Δυστυχώς αυτά τα λάθη, συνυπολογίζοντας και εκείνο στο οποίο υπέπεσε ο Ιταλός στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκαν μοιραία για τους πρωταθλητές Ελλάδος που σίγουρα άξιζαν κάτι καλύτερο από αυτό το ζευγάρι αγώνων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button