ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τί έκανες ρε ΘΡΥΛΕ;!

Αυτα τα πράγματα δεν υπάρχουν. Είναι απο κείνα που λέμε “απίστευτα κι όμως… Ολυμπιακά”! Μία τέτοια τεράστια νίκη μέσα στην Μπρέσια και μάλιστα τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος μόνο ένας Ολυμπιακός θα μπορούσε να την είχε κάνει. Και την έκανε!

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έφυγαν νικητές σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης. Χάρη στο γκολ του Ομπράντοβιτς τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα επικράτησαν με 7-6 της Μπρέσια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου και απολαμβάνουν την γλυκιά μοναξιά της κορυφής με επτά βαθμούς. Σε ένα ακόμα ματς φανερώθηκαν οι μεγάλες προοπτικές που έχουν τη φετινή σεζόν παίζοντας άμυνα για σεμινάριο. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και πήραν τη νίκη με σπουδαία ανατροπή στο 4ο οκτάλεπτο, όπου έκαναν το 5-4, 6-7 στο φινάλε της αναμέτρησης.

Με άμυνα για σεμινάριο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με όπλο την  άμυνα, τον Πάβιτς να έχει κατεβάσει τα ρολά και τον Γιάννη Φουντούλη σε πολύ καλή επιθετική βραδιά να σκοράρει δις από την περιφέρεια για να δώσει προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους”. Ο Έλληνας περιφερειακός βρήκε το κενό στην άμυνα των Ιταλών και με πολύ δυνατά σουτ διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου οκταλέπτου την ίδια ώρα που οι Πρωταθλητές Ελλάδας λειτουργούσαν υποδειγματικά στην άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους και με τον Κροάτη τερματοφύλακα του Θρύλου να έχει ήδη τρία εντυπωσιακά μπλοκ στο ενεργητικό του. Η Μπρέσια βρήκε λύσεις στην επίθεση της κάνοντας ένα σερί 3-0 στην αρχή του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Κώστας Μουρίκης με εντυπωσιακό γύρισμα από πάσα του Ομπράντοβιτς έδωσε τη λύση και με τρεις παίκτες πάνω του διαμόρφωσε το 3-3 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Τεράστια νίκη στην εκπνοή 

Μετά από δυο δοκάρια στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με τον Ομπράντοβιτς έκανε το 4-4. Είχε προηγηθεί το γκολ του Νόρα για το 4-3. Στο φινάλε του οκταλέπτου οι Ιταλοί πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Πρεσιούτι στην κόντρα. Το τελευταίο οκτάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Ο Πάβιτς δεν άφηνε τίποτα να περάσει στην εστία του, Γενηδουνιάς και Γούνας έβγαλαν εκπληκτικές άμυνες και παρά την τρίτη αποβολή του Δελακά  3:26 πριν τη λήξη ο Θρύλος με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας έκανε το 6-6 με τον Ομπράντοβιτς από ασίστ του Φουντούλη. Ο Κροάτης έβγαλε εντυπωσιακή προσωπική άμυνα πάνω στον αντίπαλο του στο 1:25 και στο φινάλε με τρία δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης σκόραρε χωρίς άμυνα για το 7-6 που οδηγεί τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση του ομίλου με επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-1, 2-1, 1-3

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Φουντούλης (περιφέρεια 6:00), 0-2 Φουντούλης (περιφέρεια 4:29),

2ο οκτάλεπτο: 1-2 Πάσκοβιτς (πέναλτι 7:03), 2-2 Ρίτσο (περιφέρεια 5:56), 3-2 Γιάνοβιτς (π/π 4:47), 3-3 Μουρίκης (φουνταριστός 3:44)

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Νόρα (π/π 5:50), 4-4 Ομπράντοβιτς (π/π 2:38), 5-4 Πρεσιούτι (κόντρα 00:005)

4ο οκτάλεπτο: 5-5 Γενηδουνιάς (π/π 4:50), 6-5 Ρίτσο (π/π 3:26), 6-6 Ομπράντοβιτς (π/π 2:46), 6-7 Ομπράντοβιτς (π/π 00:03)

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκουεράτο, Πρεσιούτι Κ., Μάντζι, Πάσκοβιτς 1, Ρίτσο 2, Μούσλιμ, Νόρα 1, Πρεσιούτι Ν. 1, Μπερτόλι, Γιάνοβιτς 1, Βούξεβιτς, Μορέτι

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 3, Γαλανόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button