ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τί έβαλε ο Μπουρούσης! (Video)

bourousiss

Με απίστευτο καλάθι του πρώην άσου του Ολυμπιακού σε νεκρό χρόνο η Λαμποράλ Κούτσα ισοφάρισε 76-76 την Μπαρτσελόνα για να φτάσει τελικά στην νίκη με 89-83. Σταμάτησε στους 32 πόντους ο διεθνής σέντερ.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Το γεγονός ότι διάγει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του φέτος στην Λμαποράλ Κούτσα, φρόντισε να το επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Μπουρούσης!

Στον τρίτο ημιτελικό της σειράς κόντρα στην Μπαρτσελόνα (σ.σ. οι Καταλανοί προηγούνται με 2-1 νίκες της ομάδας της Βιτόρι) ο πρώην άσο του Ολυμπιακού πρόσθεσε ακόμη μία ονειρική εμφάνιση στην αλυσίδα των φετινών εκπληκτικών του αγώνων και με 32 πόντους «σκότωσε» τους «Μπλαουγκράνα» με 89-83 στην παράταση (καν. αγώνας 76-76) βάζοντας ξανά την ομάδα του γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στους τλεικούς της ισπανικής λίγκας

Ξέχωρα όμως από τη πληθωρική εμφάνιση του πρώην άσου του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης, που άγγιξε το τέλειο (σ.σ. με εξαιρετικά στατιστικά) το καλάθι, που πέτυχε στην εκπνοή του κανονικού αγώνα ήταν όλα τα …λεφτά!

Η Μπαρτσελόνα με καλάθι του Σατοράνσκι 9 δέκατα του δευτερολέπτου πριν την λήξη του αγώνα προηγήθηκε 74-76 κι όλα έδειχναν ότι θα καθάριζε τη σειρά με 3-0 νίκες! Όλοι; Μπα… Τον Μπουρούση τον ρώτησαν; Μετάαπό την επαναφορά που έγινε, ο διεθνής σέντερ της Λαμποράλ Κούτσα πετάχθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με σουτ χωρίς ισορροπία ισοφάρισε σε 76=-76 γνωρίζοντας την αποθέωση!

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι Βάσκοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, πήραν τη νίκη και κατάφεραν να μειώσουν τη σειρά σε 2-1. Μετον Γιάννη Μπουρούση να πετυχαίνει ένα ιδιαίτερα καθοριστικό τρίποντο ένα λεπτό προιν το τέλος της παράτασης γράφοντας το 87-83!

Ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιξε 32:38 και είχε 32 πόντους (7/12δ., 6/9τρ., 0/1β.), 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κοψίματα κι ένα λάθος.

Από την άλλη πλευρά ο έτερος πρωην «ερυθρόλευκος» Στράτος Περπέρογλου έπαιξε λίγο (14:35) λόγω του πολύ καλού Αμπρίνες και είχε 0/3 δίποντα και 3 ριμπάουντ.

Απολαύστε το απίστευτο buzzer beater του Γιάννη Μπουρούση!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button