ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τίμησαν την μνήμη των αδελφών Σπανουδάκη οι βετεράνοι του Θρύλου (pics)

Ένα φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα έδωσαν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού τιμώντας την ίδια τη ιστορία τους

Στο κλειστό Γυμναστήριο Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ», οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν τους Παλαίμαχους του Ιωνικού Νικαίας/Μικτής Πειραιά και βράβευσαν τα παιδιά των δύο πρώτων θρύλων του Ολυμπιακού: Τις κόρες του Αλέκου Σπανουδάκη, Σοφία και Ρόζα και τους γιους του Γιάννη Σπανουδάκη, Πέτρο και Παναγιώτη.

Οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού τίμησαν και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος είχε ξεκινήσει την αθλητική καριέρα του από το σύλλογο της Νίκαιας πριν μεταπηδήσει στον Άρη. Τη βράβευση στον Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Γιάννης Παραγυιός, παρουσία του ανθρώπου που ανακάλυψε μικρό παιδί στη Νίκαια τον Παναγιώτη Γιαννάκη, του Βύρωνα Κρίθαρη!

Παρών ήταν ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Σταυρούλα Συράκου. Εκεί ήταν άνθρωποι που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ όπως ο Θοδωρής Βαμβακούσης, ο Θεόδωρος Μπολάτογλου και ο Νίκος Μπαμπανικολός, ο επί σειρά ετών έφορος του Ολυμπιακού Πέτρος Χατζηκώστας, ο team manager της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, Χρήστος Μπαφές και ο γενικός διευθυντής του ΠΣΑΚ, Κώστας Αλεξανδρίδης. Παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου, σύζυγος του γιου του Γιάννη Σπανουδάκη, Πέτρου. Συνδιοργανωτής του φιλανθρωπικού αγώνα στη μνήμη των Αλέκου και Γιάννη Σπανουδάκη ήταν ο Ηρακλής ΑΠΣ Δραπετσώνας.

Τις οικογένειες Σπανουδάκη βράβευσαν ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού, Αργύρη Καμπούρη. Στον φιλανθρωπικό αγώνα, εκτός από τα παιδιά των αδελφών Σπανουδάκη βρέθηκαν και τα εγγόνια τους, ο Αλέξανδρος, ο Δημήτρης και ο Γιάννης.

Τον Δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη βράβευσαν ο εμβληματικός αρχηγός των ερυθρόλευκων Αργύρης Καμπούρης μαζί με τον παλαίμαχο πόιντ γκαρντ της ομάδας, Σταύρο Ελληνιάδη.

Τα έσοδα του φιλανθρωπικού αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη του μικρού Παναγιώτη Μουλιανιτάκη που δίνει μάχη απέναντι στον καρκίνο και του ένθερμου φιλάθλου του Ολυμπιακού Ηλία Πουργιάζου, ο οποίος μετά από χειρουργική επέμβαση έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Την ομάδα του Ολυμπιακού συγκροτούσαν οι: Φασούλας, Παραγυιός, Ντάκουλας, Διαμαντόπουλος, Δορκοφίκης, Κουκής, Σαμπάνης, Καμπούρης, Ελληνιάδης, Σπετσιώτης, Παναγιωτόπουλος, Αγαλόπουλος, Πιτσικάλης, Μούλιος, Καραπλής, Μαργέλης, Χαλατσιάδης (Προπονητής Ράμμος).

Προπονητής του Ιωνικού Νικαίας/Μεικτής Πειραιά ήταν ο Γιάννης Γουριώτης με άμεσο συνεργάτη τον Δημήτρη Μαλαματενάκη. Τιμητικά στον πάγκο των Παλαίμαχων Ιωνικού Νικαίας κάθισε και ο Βύρων Κρίθαρης. Με τους Παλαίμαχους του Ιωνικού Νικαίας αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων οι Λαζάρου, Λαουτάρης, Κωνσταντινίδης, Αντωνίου, Μαχάς και Αδαμόπουλος.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button