ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύγχρονος και γεμάτος ο Θρύλος

maxresdefaultΜετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι βγήκαν και είπαν πως και φέτος ο Ολυμπιακός, δεν θα καταφέρει να κάνει κάτι σημαντικό στην Ευρώπη, αφού δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με πέρσι.

Toυ Δημήτρη Μπούκα

Έλα όμως που στα πέντε πρώτα παιχνίδια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, παρατάσσει ένα σύνολο, πολύ πιο γρήγορο στο γήπεδο, ενώ μπορεί να φτάνει με άνεση να σκοράρει γύρω στους 85 πόντους. Ξαναλέμε πως η βαριά ήττα από τη Ρεάλ ήταν πλασματική, αφού ο Θρύλος ήταν για 35 λεπτά στη διεκδίκηση της νίκης και το -18 τον αδικεί κατάφωρα. Πάμε στα φρέσκα κουλούρια τώρα, καθώς οι νίκες επί των ΠΑΟ και Εφές, απέδειξαν με πειστικό παρακαλώ τρόπο, πως η φετινή βερσιόν των ερυθρολεύκων είναι πολύ ελκυστική και ικανή, να φέρει ξανά ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε προβλέψεις για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, αλλά έχουμε εντοπίσει μερικά σημεία, στα οποία οι Πειραιώτες, είναι φανερά καλύτεροι από πέρσι. Οι δύο αρχηγοί Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης μοιάζουν πολύ ορεξάτοι και φρέσκοι στην αρχή της χρονιάς, με αποτέλεσμα αυτό να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, όπου αμφότεροι κόβουν και ράβουν στην επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδος. Επιπλέον τα επίπεδα ενέργειας είναι πολύ υψηλά, αφού παρά τις αλλαγές που κάνει ο «Σφαιρό» στους αγώνες, ο ρυθμός δεν πέφτει, κάτι που δείχνει πως κανένας παίκτης δεν περισσεύει κι όλοι είναι πολύτιμοι.

ΥΓ. Ο Κεμ Μπιρτς μπορεί να είναι άπειρος στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στο στυλ του Ολυμπιακού, ενώ η συνεργασία του με τον Σπανούλη είναι εξαιρετική, αν αναλογιστούμε το μικρό διάστημα, που βρίσκεται στον Πειραιά ο Καναδός σέντερ. Αν συνεχίσει έτσι θα βγει σιγουρα ο πρώτος μπλοκέρ στη διοργάνωση.

ΥΓ2. Ο Ολυμπιακός αρχίζει επιτέλους να παίζει μπάσκετ υψηλής ταχύτητας σε άμυνα κι επίθεση, έχοντας ακόμα ουσιαστικά ανενεργό τον βασικό του ψηλό Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος θέλει περισσότερο χρόνο, για να είναι ετοιμοπόλεμος από ψυχολογικής πλευράς.

ΥΓ3. Ο τρόπος που κινείται με πλάτη στο καλάθι ο Γιώργος Πρίντεζης στο ποστ, είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια. Ο Περάσοβιτς επέλεξε να μν δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμά του και ο Συριανός φόργουορντ τον τιμώρησε με 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ψυχάρα του Θρύλου είναι με διαφορά το κορυφαίο τεσσάρι της Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button