ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφαιρόπουλος: “Περήφανος για τους παίκτες μου”

Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στο f4 εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη τύπου ,λίγο μετά τον τελικό Με τον Ελληνα κόουτς να δηλώνει περήφανος για τους παίκτες του και να μιλάει για τα συμπεράσματα που βγήκαν για τη συνέχεια.

 

Η  αρχική τοποθέτηση του κόουτς του Ολυμπιακού ήταν η ακόλυθη:«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας που έφεραν την ομάδα μέχρι τον τελικό. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τον τρόπο που έπαιξαν μέχρι τώρα. Δώσαμε τέσσερα νοκ άουτ ματς για να γίνουμε πρωταθλητές. Αναφέρομαι στα παιχνίδια των play offs όπου ήμασταν πίσω με 2-1 απέναντι στην Εφές. Θέλαμε τέσσερις νίκες από τότε για να γίνουμε πρωταθλητές. Κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε τον τίτλο. Ασφαλώς υπάρχει μικρή απογοήτευση, αλλά έχουμε και μεγάλη περηφάνια για το πώς παίξαμε και το ότι η ομάδα επέστρεψε στο Final Four και έπαιξε στον τελικό. Θέλω να συγχαρώ τη Φενέρμπαχτσε, για τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Το άξιζαν, έπαιξαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πήραν το τρόπαιο».
Για το ότι η ομάδα του έπαιξε ουσιαστικά στην έδρα του αντιπλου και πάλι μετά το  2015: «Στα δύο τελευταία Final Four παίξαμε στην έδρα του αντιπάλου στον τελικό. Το ‘Σινάν Ερντέμ’ δεν είναι έδρα της Φενέρ, αλλά οι περισσότεροι οπαδοί ήταν της Φενέρ. Αυτό δυσκόλεψε το έργο μας, αλλά πιστεύω πως έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια σε δύσκολες έδρες, με θορυβώδες πλήθος. Σίγουρα αυτό που ζήσαμε θα μας βοηθήσει για το μέλλον».

Για το που κριθηκε το ματς: «Πιστεύω πως όπως πήγε το ματς μάς έδωσε πολλά μακρινά σουτ. Η Φενέρ δεν άφησε πολλά λέι απ. Πετύχαμε πολλούς πόντους από μις ματς με πάσες στον ψηλό, αλλά χάσαμε πολλά μακρινά σουτ και πολλά λέι απ. Θεωρώ πως η σημαντική στιγμή ήταν η τρίτη περίοδος, όταν πλησιάσαμε στους 4 πόντους και τους στείλαμε εύκολα στις βολές. Η διαφορά από τους 4 πόντους πήγε σε διψήφια διαφορά. Ήταν φάουλ, δεν διαμαρτύρομαι. Εκεί η Φενέρ δεν μπορούσε να σκοράρει και πήρε πόντους από τη γραμμή. Θα πρέπει σε τέτοια σημεία να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button