ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σφαιρόπουλος: «Θα μείνουμε ως έχουμε»

Απόλυτα ευχαριστημένος έμεινε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη συνολική παρουσία του Ολυμπιακού στην επιβλητική νίκη επί του Λαυρίου με 91-62

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων» επίσης πήρε ξεκάθαρη θέση για τις προθέσεις του όσον αφορά τις εξελίξεις στη θέση «4» μετά τον νέο σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη  λέγοντας πως «μένουμε ως έχουμε. Έχουμε τους παίκτες να καλύψουμε το κενό ενώ και ο Γουίλτζερ μαθαίνει καθημερινά και μπαίνει όλο και περισσότερο στην φιλοσοφία της Ευρώπης αλλά και τη δική μου».

Στην αρχική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μπήκαμε συγκεντρωμένοι, στην επίθεση τρέξαμε αρκετά καλά και είχαμε μια διαφορά πάντα ικανή να μας δώσει άνεση στο παιχνίδι, αλλά στο 2ο ήμασταν πολύ καλύτεροι, να το πω πως είχαμε περισσότερη διάθεση, να το πω μεγαλύτερη ενέργεια…

Το πιο σημαντικό είναι ότι ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, είχαμε πιο καθαρό μυαλό, καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση και στην άμυνα. Σκοράραμε 57 πόντους στο 2ο μέρος. Για μένα είναι σημαντικό ότι όλοι όσοι μπήκαν βοήθησαν την ομάδα και όλοι πρόσφεραν. Συγχαρητήρια, συνεχίζουμε…».

Για τη νέα τάξη πραγμάτων στο «4» ο Γιαννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως

«Για τον Τιλί ακόμα ο χρόνος είναι μικρός από τη στιγμή που έκανε την επέμβαση. Έχει ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει. Δυστυχώς χάσαμε τον Αγραβάνη, έναν παίκτη που βοηθάει, έναν παίκτη με εμπειρία παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στη φάση που βρισκόμαστε και έχοντας τον Γουίλτζερ, όσο περνάει ο καιρός καθημερινά να μπαίνει περισσότερο στην φιλοσοφία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την δική μου, γιατί μέχρι να μάθει χρειάζονταν χρόνος, αλλά ανεβαίνει καθημερινά, θα μείνουμε ως έχουμε. Έχουμε τους παίκτες να καλύψουμε το κενό του Αγραβάνη και όταν επιστρέψει ο Τιλί θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

Για τις πολλές υποχρεώσεις ανέφερε πως «Οι πολλές υποχρεώσεις καταπονούν τους παίκτες. Είπα στην αρχική μου τοποθέτηση πως εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου. Σήμερα είχαμε μεγάλο ροτέισον, κανείς δεν έπαιξε πάνω από 20 λεπτά πλην του Τόμπσον που δεν είχε παίξει πολύ στο Μπάμπεργκ. Μεσολαβούν Χριστούγεννα και θα έχουμε κάποιες ημέρες ξεκούρασης παρ’ όλα αυτά έχουμε πολλά παιχνίδια και είναι σημαντική η διαχείριση που γίνεται και από τους ίδιους τους παίκτες ακόμα και στις γιορτές. Να ξεκουράζονται, την διατροφή τους, να προσέχουν τους εαυτούς τους, είναι σημαντική για να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει.

Η κούραση είναι και πνευματική όχι μόνο σωματική. Αυτό δεν είναι εύκολο να είσαι συνέχεια σταθερός στα ψυχικά του αποθέματα. Είμαστε όμως στον Ολυμπιακό, σε μία μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button