ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συν Αθηνά και χείρα κίνει!

Την θεωρούσαν “τελειωμένη” μετά το 0-0 κόντρα στην Εσθονία και την ήττα 1-2 από το Βέλγιο. Κι όμως, η Εθνική είναι ακόμα εδώ!

Από το Σάββατο όμως επαληθεύεται το αρχαιοελληνικό ρητό, που ταιριάζει “γάντι” σε αυτή τη περίπτωση, “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Τουτέστιν, η Εθνική πήρε αρχικά ένα ωραιότατο δωράκι από το Βέλγιο που νίκησε την Βοσνία 3-4 στην έδρα της, και χθες πήρε ένα επίσης ωραιότατο δωράκι από την Σλοβενία που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Σκωτία.

Βέβαια, η γαλανόλευκη έκανε το καθήκον της και κέρδισε στο ΓΣΠ την Κύπρο με 2-1 για να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση – προνομιούχο πλέον – που μπορεί να οδηγήσει στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ.

Εκτός από τα “δώρα” η Εθνική έκανε το… μισό καθήκον της! Απομένει ένα άλλο μισό κι αυτό πρέπει να γίνει αύριο εκεί, που έχουν επιτευχθεί πολύ μεγάλες προκρίσεις, έχουν μπει ιστορικά γκολ και έχουμε ζήσει μεγάλες συγκινήσεις. Στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Μία νίκη… συν δύο απομένουν για να στείλουν την Εθνική στο Μουντιάλ της Ρωσίας! Απέναντι στο θεωρητικά πάντα, αδύναμο Γιβραλτάρ, παιχνίδι το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Μην έχουμε τίποτα δράματα όπως με την Εσθονία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button