ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Συνέχισαν το αήττητο σερί

Το αήττητο σερί της διεύρυνε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», που επικράτησε με 20-16 του Αερωπού Έδεσσας. Στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier, που διεξήχθη στο κλειστό του Πλάτωνα, στη Νίκαια.
Oι «ερυθρόλευκοι» παρά το άστοχο επιθετικό τους ξεκίνημα, έδειξαν την ποιότητα τους σαν ομάδα, αντέδρασαν στο δεύτερο μισό του αγώνα, έχτισαν μια διαφορά και έφτασαν στην τελική επικράτηση με την οποία παραμένουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου θέλουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Κλειστό το παιχνίδι στο γήπεδο του Πλάτωνα με το σκορ να είναι μόλις 1-3 για τους φιλοξενούμενους στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός, παρόλο που είχε καλό ρυθμό, ήταν άστοχος στις επιθετικές του προσπάθειες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα στο σερί του Αερωπού και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, 4-4 στο 16′ και προηγήθηκαν με 6-4 δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όντας ισόπαλες με 8-8. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Πήρε το προβάδισμα με 12-10 στα πρώτα δέκα λεπτά και το διεύρυνε σε 15-11 στο 45ο λεπτό του ματς. Διατηρώντας την υπεροχή και τον έλεγχο του αγώνα οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα, έφτασαν στη νίκη, με 20-16, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο την αήττητη πορεία τους και πλέον καλούνται να συγκεντρωθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μπούμπαλο με τέσσερα τέρματα, ενώ από τρία γκολ πέτυχαν Λέμος, Κρητικός και Χάλαρης.

Τα πεντάλεπτα: 1-0, 1-1, 3-3, 6-5, 6-8, 8-8 (ημ), 10-9, 12-10, 14-11, 16-12, 19-14, 20-16

Ολυμπιακός (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσανίκος 1, Μανθός, Κρητικός 3, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 2, Λέμος 3, Ρέινα 1, Τερλέτσκι, Κανδύλας 1, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 4, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος, Χάλαρης 3

Αερωπός Έδεσσας: Αθανασίου, Μαυρόπουλος, Μαυροδουλάκης, Τζουβάρας 2, Κράλλης 3, Θειδωρόπουλος 3, Δημάκης 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 4, Κεσίδης, Κυριάκου, Αρβανιτίδης, Λιόφης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button