ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

«Στόχος η ευρωπαϊκή κορυφή!» (Video)

Η επιστροφή στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο αποτελεί τον μεγάλο φετινό στόχο για την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά η Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία, η Μαργαρίτα και η Βάσω Πλευρίτου και η Τζούλια Έμολο.

Τις βλέψεις και τις υψηλές τους φιλοδοξίες, που φτάνουν μέχρι τη κατάκτηση της Ευρωλίγκα εξέφρασαν πέντε σπουδαίες αθλήτριες της ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τις  Χρυσή Διαμαντοπούλου,  Ελευθερία, Μαργαρίτα και η Βάσω Πλευρίτου και η Τζούλια Έμολο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

-Μαργαρίτα, πέρυσι ο Ολυμπιακός διεκδίκησε ένα ακόμα ευρωπαϊκό στην έδρα της διοργανώτριας, Κίρισι. Μπορεί φέτος να φτάσει και πάλι μέχρι τον τελικό προορισμό κατακτώντας αυτή την φορά τον τίτλο;

«Ο στόχος μας όπως και κάθε χρόνο είναι ο τελικός. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το ευρωπαϊκό για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Από κει και πέρα φέτος θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας, να ξαναφτάσουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει και με την προσπάθεια την καθημερινή που κάνουμε ελπίζω να τα καταφέρουμε».

-Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Θα τον θέλαμε δίπλα μας αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο που είναι η πρώτη φάση και ουσιαστικά η πιο δύσκολη για να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό».

-Ελευθερία και εσύ όπως και οι περισσότερες συμπαίκτριες σου έχετε γευτεί και συμβάλει στις επιτυχίες. Πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο να επαναφέρετε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης;

«Το κίνητρο και οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα θα θέλαμε να ξαναγευτούμε αυτή τη γλύκα που είχαμε το 2015 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Βέβαια έχουμε μέλλον για αυτό. Πρώτα επικεντρωνόμαστε στην πρώτη φάση που είναι και ο στόχος για αυτή την περίοδο. Είναι αυτό το παρασκευοσαββατοκύριακο και θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας υποστηρίξει και όπως πάντα να είναι δίπλα μας. Σιγά-σιγά, ένα-ένα τα βήματα ελπίζουμε να καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που έχουμε στόχο, όπως και κάθε χρονιά, στην υψηλότερη θέση που μπορούμε».

-Χρυσή, ήσουν και εσύ μέσα σε όλες τις μεγάλες στιγμές του τμήματος. Ποιο είναι το συστατικό που κατατάσσει αυτή την ομάδα σταθερά στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού πόλο τα τελευταία χρόνια;

«Βασικά είναι διάφορα τα συστατικά. Σίγουρα το σύνολο της ομάδας, ατομικά κάθε παίκτρια και όλες μαζί σαν σύνολο φτιάχνουν κάτι πάρα πολύ καλό. Οι καλοί χαρακτήρες, το καλό κλίμα μεταξύ μας, η αγάπη για αυτό που κάνουμε, η καθημερινή προσπάθεια και η δουλειά νομίζω ότι μας φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτό μας είχε κάνει και το 2015 να νιώσουμε αυτό που νιώσαμε εδώ μέσα στο σπίτι μας στο Παπαστράτειο. Από τότε έχουμε συνεχίσει την προσπάθεια αυτή με στόχο φέτος μιας που κάνουμε την αρχή μέσα στο Παπαστράτειο να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Βάσω, η χρονιά στην Ευρώπη ξεκινάει και πάλι με μεγάλες βλέψεις. Πως περιμένεις ότι θα εξελιχθεί;

«Είμαι αισιόδοξη. Γενικά έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και πολύ καλές μονάδες σαν ομάδα. Το κυριότερο είναι ότι έχουμε χημεία και πιστεύω ότι θα φτάσουμε ίσως και στην κορυφή. Είναι νωρίς βέβαια να το λέω αυτό αλλά πιστεύω ότι θα φτάσουμε».

-Τζούλια, ποια είναι η πιο δυνατή σου στιγμή στον Ολυμπιακό αυτά τα χρόνια;

«Δεν μπορώ να πω ότι έχω μόνο μια στιγμή στο μυαλό μου γιατί έχουμε πολλές σε αυτή την πισίνα. Μπορώ να θυμηθώ από καρδιάς το πρώτο Len Trophy και σίγουρα τον περσινό δεύτερο ημιτελικό, με αντίπαλο την Πάντοβα, που το Παπαστράτειο ήταν κατάμεστο. Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να παίζει σε γεμάτο γήπεδο. Οι φίλαθλοι μας ήταν εκπληκτικοί και σίγουρα ξεχωρίζω και τα δυο πρωταθλήματα Ελλάδας που είναι κάτι που θα θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου».

-Τι περιμένεις από αυτή τη χρονιά;

«Να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας γιατί δουλεύουμε σκληρά. Το πιο σημαντικό είναι να το διασκεδάσουμε και να ζήσουμε κάθε μέρα με την ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button