ΠΟΛΟ

Στους κορυφαίους οι Φουντούλης, Μπούσλιε και Ασημάκη!

Την τρίτη θέση των κορυφαίων πολιστών της Γηραιάς Ηπείρου κατέλαβε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γιάννης Φουντούλης. Πέμπτοι οι Μπούσλιε και Ασημάκη

 

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν οι προσωπικές διακρίσεις για τους αθλητές του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα.

Εξαίρεση στον γενικότερο κανόνα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσου οι πολίστες του Πρωταθλητή Ευρώπης!

Μία τέτοια σπουδαία τιμή για το ελληνικό πόλο έρχεται και από τις βραβεύσεις της LEN στους καλύτερους για την χρονιά που πέρασε, με τον Γιάννη Φουντούλη να παίρνει την τρίτη θέση στην Ευρώπη!

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, με τον οποίο κατέκτησε το Champions League πέρυσι, ήταν και πρώτος σκόρερ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φορώντας το σκουφάκι της Εθνικής.

Την πέμπτη θέση στην ψηφοφορία κατέλαβε ο συμπαίκτης του σους ερυθρόλευκους, Άντρο Μπούσλιε, ενώ πρώτος αναδείχθηκε ο Σέρβος Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης συγκέντρωσε το 16,4% των προτιμήσεων, έναντι 17,9 του Ντάνι Λόπεζ (Ισπανία) που ήταν 2ος και 46,3% του Φιλίπ Φιλίποβιτς (Σερβία) που ήταν 1ος. Ο Μπούσλιε ήταν πέμπτος με 6%.

Στις γυναίκες, η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και παίκτρια του Ολυμπιακού Αλεξάνδρα Ασημάκη, συγκέντρωσε το 7,7%, έναντι 12,3% της Μπεατρίς Ορτίθ (Ισπανία), 13,8% της Εκατερίνα Προκοφίεβα (Ρωσία), 32,3% της Λάουρα Άαρτς (Ολλανδία) και 33,8% της Σαμπρίνα φαν ντερ Σλουτ (Ολλανδία) που ήταν η κορυφαία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button