ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Μπαρτσελόνα ο Μπαρτζώκας!

images

Την τεχνική ηγεσία των Καταλανών για τα τρία επόμενα ρόνια ανέλαβε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και μέχρι πρότινος της Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποτελει οριστικά και αμετάκλητα τον διάδοχο του Τσάβι Πασκουάλ στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί αιφνιδίασαν τους πάντες και μετά από αστραπιαίες ενέργειες πήραν το πολυπόθητο – γι’ αυτούς – «ναι» του 50χρονου Έλληνα προπονητή, ο οποίος αναμλαμβάνει τα ηνία των «Μπλαουγκράνα» με στόσο αν τους επαναφέρεις τον δρόο των επιτυχιών αλλά και των τίτλων, εμτά από μία στείρα δδιετία!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος τον Μάιο του 2013 έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής, που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας και της τρίτης συνολικά στην ιστορία του, γίνεται επίσης ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας τωης Καταλωνίας κερδίζοντας στο …νήμα τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος …έριζε για τον συγκεκριμένο πάγκο.

Ο Μπαρτζώκας ήρθε σε συμφωνία με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν για να τον αποδεσμεύσει έναντι ενός buy out που καθόρισε ο ρωσικός σύλλογος και το πλήρωσαν οι Καταλανοί κι έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια (με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα ένα) θα βρεθείτην άκρη του πα΄γκου μίας εκ των πλέον φημισμένων ομάδων στην Ευρώπη!

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των ιθυνόντων της ομάδας της Βαρκελώνης να εμπιστευθούν το τιμόνι της ομάδας τους στον 50χρονο προπονητή, διαδραμάτισε η καταπληκτική πορεία που διέγραψε την περασμένη σεζόν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Final-4  του Βερολίνου αποκλείοντας στοςυ χιαστί προημιτελικούς την Μπαρτσελόνα με 3-2 νίκες!

Τον ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα!

Η διοίκηση της Μπασρτσελόνα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής με κάθε επισημότητα τη έναρξη της συνεργασίας της με τον Έλληνα προπονητή για τα τρία επόμενα χρόνια!

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο πρώην τεχνικός του Θρύλου και της Κολομοτίβ Κούμπαν  θα παρουσιάσει στο τέλος του μήνα μαζί με τον Ντε Λα Φουέντε που θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ο Μπαρτζώκας ταξίδεψε στη Βαρκελώνη όπου έφτασε το μεσημέρι για να ολοκληρώσει τη συμφωνία του αφού πρώτα είχε επιτευχθεί συμφωνία με τη Λοκομοτίβ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button