ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Σοβαρά προβλήματα με τις απεργίες…»

theodoridis

Στον πολύ σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί για την ασφαλή διεξαγωγή του Euro 2016 της Γαλλίας αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Για τις συνθήκες που επικρατούν στην Γαλλία και μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο ανοίγει τις πύλες του απόψε, αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Sentra FM 103,3» εστίασε στο Euro 2016 και τις συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα που διοργανώνονται οι αγώνες της τελικής φάσης
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Έλληνας παράγοντας της UEFA έχει την ευθύνη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή του Euro 2016 και είναι ο πλέον αρμόδιος για να γνωρίζει το πώς βλέπει η UEFA τη διοργάνωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι μία διοργάνωση ειδικών συνθηκών. Από τη μία υπάρχει ο κοινωνικός αναβρασμός στη Γαλλία, έχει διάφορες απεργίες που μπορεί να επηρεάσουν την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Σήμερα θα υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς η πρόσβαση στο γήπεδο δεν θα είναι εύκολη. Έχουμε εναλλακτικά πλάνα και έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε την κατάσταση για τους φιλάθλους που είναι εδώ και να γίνει το Euro μία γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από τα γεγονότα στη Γαλλία και τις Βρυξέλλες τόσο εμείς, όσο και οι γαλλικές αρχές έχουμε γίνει πιο προσεκτικοί και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να προστατέψουμε τους αθλητές, τους φιλάθλους και όλους όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση. Θα έχουμε αυξημένα μέτρα καθ” όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Περιμέναμε τέσσερα χρόνια για να φτάσουμε εδώ, περιμένουμε την έναρξη για να μιλάμε μετά μόνο για ποδόσφαιρο.

Σε κάθε διοργάνωση οι προκλήσεις είναι διαφορετικές. Πριν από τέσσερα χρόνια, την πρώτη μέρα της διοργάνωσης στο Χάρκοβο και το Λβιβ ακόμα έφτιαχναν τις εγκαταστάσεις. Ξεκινούσαν τα παιχνίδια και δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα δουλέψει το τηλεοπτικό σήμα. Ξεκίνησε η διοργάνωση και όλα πήγαν καλά. Φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φάσμα του κοινωνικού αναβρασμού. Ελπίζουμε ξεκινώντας τα παιχνίδια να μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και να γίνει η γιορτή που περιμένουμε μία τετραετία…
Δε θέλω να μπω στη διαδικασία για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της UEFA. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσα να μπω στη διαδικασία, διότι είμαι αυτός που έχει την ευθύνη για το Euro. Για να μπω στη διαδικασία διεκδίκησης της προεδρίας θα έπρεπε να τραβηχτώ από το Euro και θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να το κάνω. Θα ήταν ανεύθυνο να κοιτάξω το προσωπικό μου συμφέρον. Αυτή τη στιγμή θέλω να πάνε όλα καλά και να έχουμε ένα επιτυχημένο Euro. Μία χαρά είμαστε σε αυτή τη θέση…

Η συμμετοχή 24 ομάδων ήταν η θέληση των περισσότερων ομοσπονδιών, για να συμμετέχουν περισσότερες ομάδες και να έχουν περισσότερες ομάδες ελπίδες για πρόκριση ούτως ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου τους. Μεγαλύτερο ρίσκο και φόβος μας ήταν η προκριματική φάση. Ωστόσο, αυτή διέψευσε τους φόβους μας, το έδειξαν και τα νούμερα, και κάνουμε ένα Euro χωρίς την Ελλάδα, την Ολλανδία, ομάδες που όλοι νόμιζαν ότι είναι μέσα. Η Τουρκία προκρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής μέσω συγκυριών. Και η επόμενη διοργάνωση θα έχει 24 ομάδες«.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button