ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Σκάνδαλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Ένα μεγάλο σκάνδαλο που σίγουρα θα ταράξει τα νερά της πυγμαχίας και καταστρατηγεί την ισονομία, θα συνταράξει την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Όπως έγινε γνωστό η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να επιτρέψει σε αθλητή του Παναθηναϊκού να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, παρότι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν είχε λάβει μέρος στους Προκριματικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελευθερούπολης της Καβάλας πριν από ένα μήνα.

Ο συγκεκριμένος αθλητής ήταν τιμωρημένος από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και δεν του επιτράπηκε να συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες καθώς είχε αγωνιστεί σε επαγγελματικούς.

Η… χείρα βοηθείας από πλευράς ομοσπονδίας προς τους «πράσινους» δεν περιορίστηκε ωστόσο μόνο στο γεγονός αυτό, αφού ένας ακόμα τιμωρημένος πυγμάχος του Παναθηναϊκού, εξασφάλισε δικαίωμα συμμετοχής μια ημέρα πριν τους αγώνες.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αρκετά με βασικό το πώς επιτρέπει η Ελληνική Ομοσπονδία, τη συμμετοχή δυο αθλητών, ο ένας εκ των οποίων δεν είχε καν λάβει μέρος στους προκριματικούς αγώνες και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, απευθείας στην τελική φάση, λίγες ώρες πριν τη ζύγιση των αθλητών.

Η αποδοχή αυτή από πλευράς ομοσπονδίας, αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο, αφού ένα ακόμα ερώτημα που τίθεται, είναι το γιατί προετοιμάζονταν δυο μήνες για τους αγώνες οι δυο αθλητές του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν μέχρι σήμερα… τιμωρημένοι;

Όπως τιμωρημένος ήταν και αθλητής του Ολυμπιακού, στον οποίο από τη στιγμή που δεν επετράπει να αγωνιστεί στους προκριματικούς, σταμάτησε την προετοιμασία του και δεν είναι σε θέση να λάβει μέρος στους τελικούς.
Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας είναι υπόλογοι για τη στάση που τήρησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία λειτούργησαν για μια ακόμα φορά με γνώμονα την… αβάντα στον Παναθηναϊκό!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button