UncategorizedΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε καλό δρόμο ο Θρύλος

1458381

Αν και εμφανώς επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία των τελευταίων τριών εβδομάδων, ο Ολυμπιακός έδειξε ενθαρρυντικά μηνύματα στο ισόπαλο με 2-2 φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ενθαρρυντικά σε γενικές γραμμές ήταν τα μηνύματα που άφησε ο Ολυμπιακός στο ισόπαλο με 2-2 φιλικό με τον Ερυθρό Αστερα στο «Μαρακανά».

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αν και παρουσιάστηκαν κάπως επηρεασμένοι από την αγωνισιτκή απραξία των τελευταίων εβδομάδων, εμφάνισαν στο τερέν αρετές από αυτές που τους έδωσαν την ευκαιρία να κατακτήσουν με χαρακτηρισιτή άνεση τον φετινό τίτλο και άφησαν θετικές ενυπώσεις μία εβδομάδα πριν τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν αμυντικά κενά, τα οποία ήταν σαφώς πιο έντονα στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής, ωστόσο, στην μεσοεπιθετική τους λειτουργία εμφανίστηκαν αρκετά ποιοτικοί απαντώντας άμεσα στα γκολ που δέχθηκαν με σκόρερ τους Ερνάνι (39’) και Κασάμι (56’) και δημιουργούς τους Φορτούνη και Πάρντο αντίστοιχα.

Μια ενδεκάδα η οποία αποτελούνταν τόσο από ποδοσφαιριστές που θεωρούνται βασικές λύσεις, αλλά και από παίκτες που διεκδικούν με δικές τους πιθανότητες τη συμμετοχή τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας επέλεξε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Ρομπέρτο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Σαλίνο και Μαζουακού κάλυψαν τις δύο θέσεις των ακραίων μπακ, με τους Μποτία και Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας

Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Φορτούνης βρέθηκαν στον άξονα (με τους δύο πρώτους να έχουν αμυντικές αρμοδιότητες), ο Πουλίδο στην κορυφή αντί του μη διαθέσιμου Ιντέγε και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Ερνάνι και Φουστέρ, με τους Σεμπά και Πάρντο να μένουν στον πάγκο.

Το πρώτο ημίωροδεν επεφύλακασε ιδιαίτερες συγκινήσεις, ωστόσο στα επόμενα λεπτά μέχρι την ολοκήρωση του πώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα.

Αρχικά, στο 35’ ο Ντα Κόστα με ένα απρόσεκτο διώξιμο παραλίγο να παραβιάσει την εστία του Ρομπέρτο ο οποίος απέκρουσε, πήρε το ριμπάουντ ο Κατάι στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, αλλά το επόμενο λεπτό ο Όρλαντιτς δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει σε κενή εστία. Η φάση δημιουργήθηκε έπειτα από μεγάλο κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοήθηκαν, αφού στο 39’ ο Φορτούνης με εξαιρετική κάθετα πάσα, έκοψε στα… δύο την άμυνα των Σέρβων και ο Ερνάνι που είχε κάνει κίνηση ως φορ, σκόραρε με εξαιρετικό πλασέ.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Μάρκο Σίλβα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει κάποιους συγκεκριμένους παίκτες να τους έχει σε εγρήγορση, πραγματοποίησε 6 αλλαγές, γεγονός που ναι μεν έδωσε φρεσκάδα στους «ερυθρολεύκους», αλλά διαταράχθηκε η ισορροπία των γραμμών.

Το γεγονός αυτό άφησε περιθώριο στον Ερυθρό Αστέρα να προκαλέσει ρήγματα και στο 53’ ο Κατάι που κινήθηκε από τα αριστερά, αφού έφτασε μέχρι τον Καπίνο χωρίς να βρεθεί αντίπαλος μπροστά του, με άψογο πλασέ νίκησε τον Καπίνο, διαμορφώνοντας το 2-1.

Για ακόμα μία φορά, όμως, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, όταν στο 56’ ο Πάρντο κινήθηκε πολύ ωραία στα δεξιά, έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Κασάμι που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το τελικό, όπως αποδείχθηκε 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά πραγματοποιήθηκαν και άλλες αλλαγές και από τους δύο προπονητές και αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο Κολοβός ήταν αυτός που δεν πήρε την ευκαιρία από τον Μάρκο Σίλβα.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο (46’ Καπίνο), Σαλίνο (76’ Μπουχαλάκης), Μαζουακού (76’ Τσιμίκας), Μποτία (79’ Βούρος), Ντα Κόστα (46’ Σιόβας), Μιλιβόγεβιτς (46’ Κασάμι), Καμπιάσο (62’ Ζντιέλαρ), Φορτούνης (46’ Τσόρι), Φουστέρ (46’ Πάρντο), Ερνάνι (62’ Ντουρμάζ), Πουλίδο (46’ Σεμπά).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button