ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε αρχίσαμε δύσκολα, πότε τελειώνουμε όμορφα!

Ήταν μία από τις πλέον επαναστατικές αλλαγές που επέφερε η Ευρωλίγκα με την νέα διαμόρφωση του τουρνουά της!

Όλοι το καλοκαίρι είχαμε αποδεχθεί πως το πράγμα είχε γίνει λίγο… ΝΒΑ φάση, με πολύ περισσότερα παιχνίδια, μάχες όλων με όλους και κάθε νίκη να είναι η πιο σημαντική μέχρι την επόμενη!

Ο Ολυμπιακός, οκτώ στροφές και λίγο πριν γίνει το τζάμπολ στο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στην Ζαλγκίρις τα έχει πάει περίφημα. Ίσως πολύ καλύτερα από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Αυτό συνέβη γιατί πριν την έναρξη η ομάδα είχε αντιληφθεί πλήρως του τι είχε να αντιμετωπίζει και σίγουρα στο γεγονός ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φρόντισε να κατανοήσει τις απαιτήσεις της νέας διοργάνωσης.

Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε τώρα, οκτώ στροφές πριν τους… οκτώ και φαίνεται.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει το θηρίο που λεγόταν Ρεάλ, παρότι δεν ήταν νικηφόρο το παιχνίδι στη Μαδρίτη, έδωσε δείγματα ότι ήταν “ψυλλιασμένος” από το πρώτο λεπτό. Κι αν κατέρρευσε στην Μαδρίτη, αυτό όπως φάνηκε από την συνέχεια δεν σήμαινε τίποτα, όπως και για καμία άλλη ομάδα στη διοργάνωση.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε το τεράστιο έργο των παικτών που έχουν καταφέρει με τόσες δυσκολίες και τόσους τραυματισμούς να διατηρούν την ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας και να παίζουν κάθε βδομάδα τα “ρέστα” τους για την τετράδα. Και, ασφαλώς, να αναλογιστούμε και το… τιτάνιο έργο του Σφαιρόπουλου και των γυμναστών να κρατούν την ομάδα “ετοιμοπόλεμη” Τετάρτη – Κυριακή, Παρασκευή – Δευτέρα, Τρίτη – Πέμπτη για συνεχείς αγώνες.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θα βρεθεί στην οκτάδα και με πλεονέκτημα έδρας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button