REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Πως να ξεχάσω το ματς που άλλαξε την ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού”

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού φιλικού ανάμεσα στους Βετεράνους του Ολυμπιακού και στους Βετεράνους της Αναγέννησης Άρτας. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην ήταν, εφόσον, ο δικός μας Αντώνης Νικοπολίδης, ο Αντώνης της Ελλάδας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την όμορφη Άρτα και την τοπική Αναγέννηση to 1987 και εκλεισε την λαμπρή του καριέρα με τον Ολυμπιακό το 2011 μέσα σε γενική αποθέωση σε εκείνη τη φιέστα, έχοντας κατακτήσει, επί της ουσίας τα πάντα!

Έχουν πια συμπληρωθεί αισίως έξι χρόνια από τότε που ο Αντώνης Νικοπολίδης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πέρασε στο πάνθεον των ερυθρόλευκων γκολκίπερ. Χθες όμως, την 19η Ιουνίου, ήταν μία εξίσου σημαντική ημέρα για τον σύλλογο, καθώς ο πολύπειρος πορτιέρο ξαναφόρεσε τα ερυθρόλευκα (στην κυριολεξία) και έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την ομάδα των Βετεράνων του Ολυμπιακού αλλά και με της Αναγέννησης Άρτας, δείχνοντας μάλιστα πολύ συγκινημένος.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια μπορεί κανείς να διακρίνει και τον άνθρωπο Νικοπολίδη, ο οποίος και πάλι εμφανίστηκε απλός, πράος, καλοσυνάτος και ευγενικός με τον κόσμο που τον πλησίαζε για να του δείξει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του. Ιδιαίτερα δε ήταν πολύ χαμογελαστός και συγκινημένος όταν τον πλησίαζαν μικρά παιδάκια για να του πουν ένα ευχαριστώ και να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί του ή να του ζητήσουν ένα αυτόγραφο.

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στο Redaroume.gr και τον Θάνο Πέππα για όλες τις πανέμορφες αναμνήσεις του, για τα συναισθήματά του που ξαναφόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα αλλά και για τις μεγάλες του στιγμές σαν ποδοσφαιριστής:

“Ηταν η πρώτη σου συμμετοχή με τους Βετεράνους του Ολυμπιακού που έτυχε συμπτωματικά να είναι και στην ιδιαίτερη πατρίδα σου, από όπου ξεκίνησες, την Άρτα. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

“Θα έλεγα πως είναι ανάμεικτα! Πρώτον γιατί όντως ήταν η παρθενική μου συμμετοχή με τους Βετεράνους του Ολυμπιακού! Θα γινόταν κάποια στιγμή κι αυτό, και να που έγινε σήμερα και είχα την μεγάλη τύχη να γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Άρτα από την οποία κατάγομαι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μου δόθηκε η ευκαιρία σχεδόν μετά από τριάντα χρόνια να βρεθώ και πάλι στο γήπεδο μέσα στο οποίο ανδρώθηκα, να βρεθώ ανάμεσα στους παλιούς μου φίλους και συμπαίκτες, και να δώσουμε έναν αγώνα για ιερό σκοπό, για τον Παναγιώτη. Για αυτούς τους λόγους μπορώ να πω πως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής”.

Σε μία πιο “προσωπική” ερώτηση, ποια είναι η σημαντικότερη βραδιά με τον Ολυμπιακό και ποια ήταν η καλύτερη “ελληνική” βραδιά που έχει να θυμάται ο Αντώνης Νικοπολίδης;

“Σε ότι αφορά την ελληνική βραδιά, δεν θα έχουμε πολλές… δυσκολίες στην επιλογή! Υποθέτω πως είναι πολύ εύκολο να επιλέξω τον τελικό του Euro 2004 στην Πορτογαλία όπου κατακτήσαμε το τρόπαιο, έτσι δεν είναι; (σ.σ. χαμογελάει συγκινημένος). Τώρα, σε ότι αφορά την μεγαλύτερη βραδιά που έχω να θυμάμαι με τον Ολυμπιακό θα πω την ευρωπαϊκή νίκη που πετύχαμε το 2007 μέσα στην Βρέμη απέναντι στην Βέρντερ. Και πως να ξεχάσει κανείς άλλωστε αυτό το ματς! Όλες οι νίκες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι σπουδαίες, είναι σημαντικές, αλλά αυτή μπορώ να πω με σιγουριά πως ήταν η σπουδαιότερη διότι έσπασε μία “κατάρα” του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας παιχνίδια και άνοιξε τον δρόμο για να δημιουργηθεί μία νέα μεγάλη διαδρομή για τον Ολυμπιακό, τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τις συνθήκες που πρέπει να αλλάξουν:

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστεύω πως και με τα καλά του και με τα κακά του, όλοι μαζί θα πρέπει να το βοηθήσουμε προκειμένου να το “αναστήσουμε” κατά μία έννοια και πάλι. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές ώστε να ξαναβρεί την αξιοπιστία του και να γίνει ακόμα πιο καλό, πιο ισχυρό με απώτερο σκοπό να ξαναδούμε και πάλι πολλές ελληνικές ομάδες στο Champions League”.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με την φανέλα της Αναγέννησης Άρτας, λέγοντας μάλιστα πολλές φορές “όχι” σε προσπάθειες του Γκόγκιτς, του Μπονόβα και του Καλύκα, ενώ στο δεύτερο μέρος φόρεσε την ερυθρόλευκη και ανέλαβε καθήκοντα αμυντικού χαφ με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα από τα πόδια του ξεκίνησε και η φάση του δεύτερου γκολ!

Ιπτάμενος και τζέντλμαν, πάντοτε ο δικός μας Αντώνης… Ο Αντώνης της Ελλάδας!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button