Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πρώτο γκολ του Καραταϊδη! (Video)

karataidis

Σαν σήμερα το 1988 ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού πέτυχε το παρθενικό του με τα«ερυθρόλευκα» από τα τρία συνολικά που πέτυχε στην ένδοξη καριέρα του, χαρίζοντας στον Θρύλο μία σημαντική νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0.

 

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Με το «παρθενικό» γκολ του Κούλη Καραταϊδη με την ένδοξη φανέλα του Θρύλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά η σημερινή ημερομηνία για την κορυφαία ελληνική ομάδα.

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια ο Καστοριανός αμυντικός, ο οποίος τίμησε την φανέλα του Ολυμπιακού για διάστημα 13 συνεχόμενων ετών (σ.σ. ρέκορντμαν συνεχόμενης θητεία στον Θρύλο μαζί με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς), λίγους μήνες μετά τον ερχομό του στην πειραϊκή ομάδα έμελλε να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα», το οποίο έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση κόντρα στον Πανιώνιο (0-1).

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης στο πρώτο μισό εκείνης της περι΄δου χρησιμοποιούσε το παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» ως έδρα, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη μονιμοποιθεί στο ΟΑΚΑ.

Στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής ο Θρύλος με τον Γιάτσεκ Γκμοχ στην άκη του πάγκου του χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο την νίκη, τη οποία και πήρε τελικά χάρτη στο γκολ του Κούλη Καραταϊδη μόλις στο 3’.

Στα σημειολογικά εκείνης της αναμέτρησης περνάει επίσης το γεγονός, ότι ο Νίκος Αναστόπουλος είχε τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος του Ολυμπιακού μετά την επτάχρονη πρώτη του θητεία στους «ερυθρόλευκους» (Δεκέμωριος 1980-Ιούνιος 1987)  και τη μεταγραφή του στην Αβελίνο.

Ας θυμηθούμε στο παρακάτω video.εκείνη την νίκη του Θρύλου:

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button