ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πρώτος και καλύτερος!

Ο Θρύλος επικράτησε άνετα με 31-19 του Δούκα στο ντέρμπι της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier και διατήρησε την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα που ισοδυναμεί με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο. Οι Πειραιώτες κόντρα στο Δούκα πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κυριαρχώντας από το πρώτο ημίχρονο και έλεγξαν το ματς σε όλη τη διάρκεια του. Έτσι ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν με απολογισμό 19 νίκες,  2 ισοπαλίες και μία ήττα και θα μπει στη διαδικασία των πλέι οφ στην ημιτελική φάση η οποία ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 5/6 Μαΐου .

Δυναμική εκκίνηση με οδηγό την άμυνα!

Ο Θρύλος ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο με 5-0 δείχνοντας τις διαθέσεις του. Το ιδανικό ξεκίνημα συνεχίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στο 6-1 στο 7:05 με τον Δούκα να καλύπτει τη διαφορά και να μειώνει σε 7-6 στο 14:03. Από εκείνο το σημείο όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι στροφές και με οδηγό την πολύ καλή άμυνα και τον Κώστα Τσιλιμπάρη που βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα, έτρεξε ένα νέο 6-0 σερί φτάνοντας στο 13-6 στο 28:17. Παράλληλα οι Πειραιώτες κράτησαν τον αντίπαλό τους χωρίς γκολ για 14 ολόκληρα λεπτά και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ντάμπλ σκορ στο 14-7. Στο διάστημα αυτό ο Κώστας Τσιλιμπάρης  είχε 14/21 αποκρούσεις με το πολύ υψηλό 66% ποσοστό.

Έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην επανάληψη με τους Πειραιώτες να διευρύνουν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα φτάνοντας στο 18-8 στο 37:18. Το προβάδισμα αυτό το διατήρησαν σταθερά στην εξέλιξη της αναμέτρησης (20-10) και το αύξησαν στο +11 (24-13, 25-14) στο 49’. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι και οι Πειραιώτες έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην τελική επικράτηση με το τελικό 31-19.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Κανδύλας, Σανίκης, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης, Στούμπης.

ΑΣΕΔ (Κώστας Μπούνας): Μωραϊτης, Τόμπρος, Γκέρτσος, Νομικός, Παπαπούλιος, Μπραουδάκης, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Τζανιδάκης, Νταρσουλάντ, Ζαφειράκης, Κολλύρης, Κεδέρης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button