ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρώτη αποβολή τέσσερα χρόνια μετά! (Video)

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, ώστε ο Ολυμπιακός να κερδίσει αποβολή στο Champions League. Η τελευταία φορά ήταν στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 με τον … Σίλβιο Προτό να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα.

 

Ιστορικής σημασίας από κάθε άποψη ήταν για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση του Κμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνa για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πάτησαν για πρώτη φορά στην ευρωπαίκή τους ιστορία το χορτάρι του επιβλητικού γηπέδου της Βαρκελώνης απέναντι στην αρμάδα του πρώην «ερυθρόλευκου] Ερνέστο Βαλβέρδε

Μάλιστα, την αναμέτρης του Καμπ Νου θα την θυμούνται για ένα ακόμη λόγο στον Ολυμπαικό.

Ο λόγος δεν είναι άλος από το γεογνός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάστηκε να περάσουν κάτι λιγότερο από τέσσερα χρόνια (σ.σ. 46 μήνες για να ακριβολογούμε), ώστε να δει διαιτητή να επιδεικνύει την κόκκινη κάρτα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Ο 38χρονος Σκωτσέζος ρέφερι Γουίλιαμ Κόλουμ, ήταν αυτός που έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ζεράρ Πικέ στέλνοντας τον διεθνή ισπανό στόπερ της Μπαρτσελόνα νωρίτερα στα αποδυτήρια! Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη στην ευρωπαϊκή καριέρα του Πικέ

Για όσους δεν θυμούνται , ο τελευταίος χρονικά παίκτης αντίπαλης ομάδας του Ολυμπιακού στο Champions League, που είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα ήταν ο … νυν τερματοφύλακας του Σίλβιο Προτό!

Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο, αυτό είχε συμβεί στην αξέχαστη αναμέτρηση του Θρύλου με την Άντερλεχτ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στις 10 Δεκεμβρίου του 2013 στον Ναό, στην νίκη των «ερυθρόλευκων» με 3-1, που είχε σηματοδοτήσει την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Σ’ εκείνο το ματς ο Προτό είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του Γερμανού Βόλφγκανγκ Σταρκ στο 89ο λεπτό, πριν ο Τσόρι Ντομίνγκες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, σ’ εκείνο το παιχνίδι η Άντερλεχτ είχε τελειώσει το ματς με οκτώ παίκτες αφού άλλοι δύο παίκτες είχαν αποβληθεί απόλυτα δικαιολογημένα. Ο λόγος για τους Κουγιατέ (49’) και Ενσακαλά(70’)

Ας θυμηθούμε εκείνο το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button