Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόκριση στους ομίλους με Τσόρι και Ιντέγε (Video)

Πέρυσι τέτοια ημέρα ο Ολυμπιακός υπέταξε στο έξτρα 30λεπτο την αντίσταση της Αρούκα στον Ναό με 2-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

 

Με μία από τις δυσκολότερες προκρίσεις της ευρωπαϊκής του ιστορίας συνδέεται χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Σαν σήμερα πέρυσι, οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπέρασαν έστω και δύσκολα με 2-1 στην παράταση το εμπόδιο της Αρούκα στον Ναό και τσέκαραν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Ο Ολυμπιακός, που είχε επικρατήσει 0-1 των Πορτογάλων στο πρώτο αγώνα χάρη σε γκολ του Σεμπά, προερχόταν από τον άδοξο αποκλεισμό του από την Χάποελ Μπεερ Σεβά από τη συνέχεια του Champions League επιζητούσε την εξιλέωσή του, που δεν ήταν άλλη από την πρόκρισή του στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Αρούκα ισοφάρις ετο σκορ του πρώτου αγώνα στο 80’ με πλασέ του Γκέγκε, οδηώντας το ματς στην ημίωρη παράστση.

Ο Πάουλο Μπέντο βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει εγκλωβιστεί, πέρασε με την έναρξη του έξτρα 30λεπτο του Τσόρι Ντομίνγκες και ο Αργεντινός «μαέστρος» φρόντισε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να αποδειχθεί λυτρωτής για τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, στο 94’ με συρτό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτια του Μπρακάλι για το 1-1 μέσα σε αποθέωση!

Την πρόκριση για τον Θρύλο «σφράγισε» ο Μπράουν Ιντέγε με ψύχραιμο σουτ στο 115’

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91΄ Ντομίνγκες), Φορτούνης (72΄ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99΄ Μανθάτης), Ιντέγε.

ΑΡΟΥΚΑ (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90΄+5 Νούνο Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκέγκε (112΄ Μπρούνο Λόπες), Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (78΄ Ματέους), Γκονζάλες.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του συγκλονιστικού αγώνα στο παρακάτω video

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button