Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλητής στον Βόλο με «φάπα» στον πελάτη! (Video)

Στις 29 Ιουνίου του 1982 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα θριαμβεύοντας στο μπαράζ του Βόλου του Παναθηναϊκού με 2-1. 

 

 

Με μία από τις πιο μάγκικες και παλικαρίσιες κατακτήσεις πρωταθλήματος συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον Ολυμπιακό!

Συμπληρώνονται κιόλας 35 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος θριάμβευσε με 2-1 του Παναθηναϊκού στο αλλήστου μνήμης μπαράζ του Βόλου και κατέκτησε πανάξια το τρίτο διαδοχικό επαγγελματικό πρωτάθλημα!

Εκείνη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει ένα εκπληκτικό ντεμαράζ στυον δεύτεορ γύρο και α ανατρέψει μια εις βάρος του διαφορά έξι πόντων (σ.σ. με το βαθμολογικό σύστημα 2-1-0), να ισοβαθμίσει με τους «πράσινους» με τους οποίους είχε αναδειχθεί ισόπαλος και στα δύο ντέρμπι της κανονικής περιόδου (1-1 στην «ουδέτερη» λόγω τιμωρίας Πατρα, 1-1 στην Λεωφόρο),

Τα πάντα, βέβαια ξεκίνησαν από την πολύκροτη υπόθεση Μπουμπλή, δηλαδή του Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε προσπαθήσει να «περάσει» ως Έλληνα με αμφιβόλου γνησιότητας δελτίο και ..δημότη Αιγάλεω!

Ισοβαθμώντας στην κορυφή, οι δύο ομάδες θα διεκδικούσαν τον τίτλο σε αγώνα μπαράζ.

Ο Ολυμπιακός με τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια στην άκρη του πάγκου του μπήκε … φουριόζος στο ματς κι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6’ με τον Εσταβίγιο!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο 70’ ζευγάρωσαν τα τέρματα τους με τον Νίκο Αναστόπουλο, που εκμεταλλεύθηκε ολιγωρία της άμυνα του Παναθηναϊκού.

Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Ζιάκος στο 82’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλκέτας Παναγούλιας): Σαργκάνης, Ξανθόπουλος, Βαμβακούλας, Στ. Παπαδόπουλος, Μίχος, Κουσουλάκης, Κοκολάκης (81’ Τόγιας), Εσταβίλιο, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος (77’ Ορφανός), Λεμονής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάκης Πετρόπουλος): Κωνσταντίνου, Καρούλιας, Σημαιοφορίδης (65’ Αναστασιάδης), Καψής, Κόβης, Λιβαθηνός, Κατσιάκος, Κουρόπουλος (65’ Ζιάκος), Χαραλαμπίδης, Νικολάε, Ντόκεν.

Θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του αγώνα – μπαράζ στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button