ΔΙΑΦΟΡΑΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός για πέμπτη σερί χρονιά

Την κατάκτηση του ένατου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της ιστορίας του, το οποίο έπιασε λιμάνι για 5η διαδοχική σεζόν, πανηγυρίζει το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού.

To 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/2) το βράδυ και βάφτηκε «ερυθρόλευκο» στους Άντρες, με τους πρωταθλητές του Θρύλου να πραγματοποιούν σπουδαίες επιδόσεις αυτό το αγωνιστικό διήμερο. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα την κούρσα του πρωταθλήματος από την πρώτη ημέρα των αγώνων καθώς ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας με 44 βαθμούς, 25 ολόκληρους βαθμούς μπροστά από Κηφισιά και Τρίκαλα που ακολουθούσαν με μόλις 19 και τη δεύτερη ημέρα των αγώνων ουσιαστικά σφράγισαν την υπεροχή τους με την πανηγυρική κατάκτηση του πρωταθλήματος. ο Θρύλος κατέκτησε το 33ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στους άντρες, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 74,5 βαθμούς, που αποτελεί ρεκόρ συγκομιδής για τον κλειστό στίβο, έναντι της δεύτερης ομάδας που ήταν ο Γ.Σ. Τρικάλων που ακολούθησε με 40 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε έτσι ακόμα περισσότερο την κυριαρχία του στην Ελλάδα, με την πέμπτη διαδοχική κατάκτηση του πρωταθλήματος κλειστού στίβου, προσθέτοντας παράλληλα έναν ακόμα τίτλο στη φετινή λίστα του συλλόγου μας καθώς έχουν προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου στο πόλο ανδρών και του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ ανδρών.

Χρυσοί Τριβυζάς, Κωνσταντίνου και η 4Χ400

Στα 200μ ο Παναγιώτης Τριβυζάς, υπερασπίστηκε τον τίτλο του καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 21.41. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και ο Βασίλειος Κωνσταντίνου στο άλμα εις ύψος που πέρασε τα 2.00μ με επιτυχία, όπως και ο Κώστας Μπανιώτης, της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, με τον οποίο ανέβηκαν μαζί στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Νωρίτερα ο Χαράλαμπος Λύρης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 60μ με εμπόδια, τρέχοντας την απόσταση σε 8,24”. Στον τελικό που ολοκλήρωσε τις συμμετοχές για τους αθλητές του Ολυμπιακού, η ομάδα της σκυτάλης 4χ400, αποτελούμενη από τους Αλεξανδρίδη, Ορφανίδη, Παυλόπουλο και Δρίτσα, τερμάτισε στην πρώτη θέση, με χρόνο 3:24.90, προσθέτοντας ένα ακόμα μετάλλιο στην συγκομιδή των αθλητών του Θρύλου.

Ο συνολικός απολογισμός

Η συνολική συγκομιδή των αθλητών του Ολυμπιακού στο 33ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, έφτασε τα 9 μετάλλια εκ των οποίων 4 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα. Την πρώτη μέρα των αγώνων ο συνολικός απολογισμός ήταν πέντε μετάλλια εκ των οποίων 1 χρυσό, 3 ασημένια και 1 χάλκινο στους Άνδρες. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν ο νικητής στο άλμα εις τριπλούν για 9η διαδοχική χρονιά και 13η συνολικά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον τελικό με επίδοση 16.23μ.. Την δεύτερη θέση κατέλαβαν στο άλμα επί κοντώ οι Δημήτρης Πατσουκάκης και Πέτρος Χατζίου καθώς πέρασαν τα 5,30 και ο Παναγιώτης Τριβυζάς, στα 60 μέτρα όπου τερμάτισε σε 6,72”. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στα 400 μέτρα ο Ιερόθεος Δρίτσας με επίδοση 49,34”.

Η Βαθμολογία

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 74,5 Βαθμοί
2. ΓΣ Τρικάλων 40 βαθμοί
3. Γ.Σ. Κηφισιάς 30 βαθμοί
4. Πανναξιακός 22 βαθμοί.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button