ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρωταθλήτριες στις καρδιές μας

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού προσπάθησε για την υπέρβαση, αλλά τελικά δεν κατάφερε να επιστρέψει από την Προύσσα με το τρόπαιο του Challenge Cup  χάνοντας με 3-0 σετ (25-15, 25-16, 25-23).

 

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό τελικό του Challenge Cup απέναντι στην Μπούρσασπορ επί τουρκικού εδάφους.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας αν κι έδειξαν πείσμα, πάθος και περίσσια αγωνιστική διάθεση, εντούτοις, υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας χάνοντας τα τρία σετ με 25-15, 25-16, 25-23, με άμεση συνέπεα την απώλεια του τροπαίου, μετά την σπουδαία τους νίκη με 3-2 στο κλειστό του Ρέντη την περασμένη Τετάρτη.

Παρ’ όλα αυτά όμως τα χρυσά κορίτσια του Μπρανκο Κοβάτσεβιτς θα είναι για πάντα πρωταθλήτριες στις καρδιές μας για την συνολική εικόνα, που παρουσίασαν στην διάρκεια της φετινής ξέφρενης πορείας τους στην διοργάνωση!

Μία πορεία που τις επέτρεψε να λάβουν μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος σ’ έναν διπλό τελικό του Challenge Cup, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη για ένα λαμπρό μέλλον!

Στο πρώτο σετ μπήκαν πολύ δυνατά οι Τουρκάλες και με όπλο το πολύ δυνατό τους σερβίς , αλλά και το πολύ ποιοτικό τους μπλοκ πήραν σαφές προβάδισμα από τους πρώτους πόντους.

Το αρχικό 12-7 έδωσε αυτοεποίθηση στις γηπεδούχες, οι οποίες με τις Ντα Σίλβα και Χόρβατ να παίρνουν συνεχόμενους πόντους «πλήγωναν» την άμυνα του Ολυμπιακού για να κατακτήσουν εύκολα το σετ με 25-15.

Η κατάσταση δεν άλλαξε για τον Ολυμπιακό ούτε στο δεύτερο σετ. Οι γηπεδούχες με πολύ πιεστικό σερβίς και με τις Χόρβατ – Ντα Σίλβα αρκετά αξιόπιστες στην επίθεση, συνέχισαν να προκαλούν προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» υποδοχή. Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 11-9, διάστημα, όπου η αγωνιστική άνοδος ήταν εμφανέστατη. Οι γηπεδούχες με την ώθηση και του κοινού τους αποκρτούσαν ψυχολογία και βρίσκονταν πολλές και ποιοτικές λύσεις στην επίθεση απέκτησαν διαφορά για το 17-12.

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς άφησε για λιγο τον πάγκο την Σάσκια Χίπε, με την Γερμανίδα να ψάχνει να βρει τον καλό της εαυτό, αλλά και πάλι η Μπούρσασπορ έφτασε εύκολα στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 25-16, εκμεταλλευόμενη και το κακό μπλοκ των «ερυθρόλευκων».

Στο τρίτο σετ έγινε μεγάλη μάχη. Ο Ολυμπιακός με τις Λαζάρεβιτς και Χίπε να παίρνουν σημαντικούς πόντους προηγήθηκες 7-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ,ανακτώντας την ψυχολογία του. Οι γηπεδούχες, όμως και πάλι βρήκαν τις λύσεις, βγάζοντας ορισμένες εκπληκτικές άμυνες, με άμεση συνέπεια να φτάσουν στο σημείο να πρηγηθούν με 17-13.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Θρύλος έβγαλε σφυγμό. Με τις Λαζάρεβιτς, Γιώτα, Μαλασάι και Χίπε να παίρνουν καθοριστικούς πόντους, μείωσε 23-22 και έδειχνε ικανή για μία ακόμη επική ανατροπή.

Η Λαζάρεβιτς μείωσε σε 24-23, αλλά μία λάθος σχεδιαμσένη επίθεση, έδωσε την δυνατότητα στις παίκτριες της Μπούρσασπορ να κάνουν μπλοκ και να φτάσουν στην νίκη με 3-0 σετ (25-23) και μαζί στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου μπροστά στο κοινό τους.

Τα σετ: 25-15, 25-16, 25-23

Σχετικά Άρθρα

Back to top button