Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προπονητής που εμπνέει και κάνει τα απολύτως λογικά!

Η επιστροφή του Τάκη Λεμονή στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού αναμένεται να επιφέρει μία σειρά από θετικές παραμέτρους, όσον αφορα την εν γένει αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

 

Σαν να μην πέρασε μία ημέρα ο Τάκης Λεμονής επανήλθε δριμύτερος στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού, όπου αρχής γενομένης από απόψε, θα ξεκινήσει την τέταρτη θητεία του στην ομάδα, όπου λάτρεψε και λατρεύτηκε!

Η επιστροφή του Τάκη Λεμονή επανέφερε τα χαμόγελα και την αισιοδοξία στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας πολύ απλά, διότι πρόκειται για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, που γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα και κάνει τα απόλυτα ποδοσφαιρικώς λογικά!

Με άλλα λόγια να αξιοποιεί στο έπακρο το υλικό, που θα διαθέτει και δεν θα χρειάζεται να μετατρέπει την ομάδα σε …πειραματόζωο με το να ανακαλύπτει διάφορα τρικ, να μετατρέπει μέσους σε στόπερ και να αλλάζει πτέρυγες στα πλάγια μπακ…

Έναν προπονητή, ο οποίος εμπνέει , αφού έχει να επιδείξει στην προπονητική του διαδρομή στον Θρύλο τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλημάτων (2001, 2002, 2007, 2017) και μία επική πρόκριση στους «16» του Champions League (2007-08).

Ξέχωρα όμως, από  τα όποια τεχνικά ζητήματα, μπορεί με τις γνώσεις, αλλά και την ιδιοσυγκρασία του να μεταδώσει στους παίκτες του το πάθος του για επιτυχίες. Όπως φυσικά και να τους μεταλαμπαδεύσει την έννοια «Ολυμπιακός» και του «Πάση θυσία νίκη». Στοιχεία, τα οποία απουσίαζαν στα τελευταία παιχνίδια του Μπέσνικ Χάσι στην άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου.

Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα, έναν προπονητή, ο οποίος στο πέρασμα της προηγούμενης δεκαετίας έμαθε – επιτέλους – την ομάδα να κερδίζει στα εκτός έδρας παχνίδια στην κορυφαία διασυτλλογική διοργάνωση ή στην χειρότερη περίπτωση να έχει τον τρόπο να κοιτάζει κατάματα όλους τους αντιπάλους. Όσο μεγάλα μεγέθη κι εάν είναι αυτά και όσα ευρωπαϊκά τρόπαια εάν στολίζουν την τροπαιοθήκη τους! Όπως για παράδειγμα την Ρεάλ Μαδρίτης…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button