ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβληματισμός ναι-Μηδενισμός όχι

1532112-1Το τουρνουά του Ηρακλείου ανήκει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο Ολυμπιακός σήμερα θα γυρίσει στη βάση του, για να συνεχίσει την προετοιμασία του, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η γεύση που άφησε η εν λόγω διοργάνωση είναι μεν πικρή, λόγω της ήττας από την Εφές (79-86), αλλά όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο την αντιμετώπισαν με ψυχραιμία και σύνεση.

Σίγουρα η απόδοση των πρωταθλητών Ελλάδος δεν ήταν η ενδεδειγμένη, αλλά πολλοί φίλοι του Θρύλου, απογοητεύτηκαν τόσο πολύ, που θεωρούν πως οι ερυθρόλευκοι δεν ενισχύθηκαν όσο θα έπρεπε στη μεταγραφική περίοδο. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να υπάρχει μόνο η νίκη στον αθλητισμό και στις ήττες, ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει. Στο χθεσινό παιχνίδι η Εφές φάνηκε πολύ πιο φρέσκια από τον Ολυμπιακό, καθώς τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (14) και οι πόντοι από αιφνιδιασμούς (16), αποδεικνύουν τα παραπάνω. Βέβαια στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπήρχαν και θετικά στοιχεία, όπως ήταν ο Αγραβάνης, ο οποίος ναι μεν έχει άτσαλα τελειώματα, αλλά η αμυντική του συνεισφορά ήταν μεγάλη, όταν ο Ολυμπιακός μείωσε τη δισφορά από το -22 στο -9, παίζοντας στη θέση πέντε. Επιπλέον ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει πως φέτος θα είναι από τους κορυφαίους δημιουργούς στον ευρωπαϊκό χώρο, αφού θα δίνει σίγουρα 7-8 ασίστ σε κάθε ματς, ενώ η φρεσκάδα του εντός παρκέ, είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Οι νεοφερμένοι Γκριν και Μπιρτς είχαν σκαμπανεβάσματα στα δύο πρώτα σοβαρά τεστ των Πειραιωτών, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς αμφότεροι βρίσκονται ενάμισι μήνα στην ομάδα και θέλουν χρόνο, για να δέσουν με τους συμπαίκτες τους και ν’ αφοιμειώσουν τη φιλοσοφία του κόουτς «Σφαιρό». Μην τα μηδενίζουμε όλα λοιπόν, ο πρωταθλητής Ελλάδος θα στηριχτεί στον ελληνικό κορμό του, ο οποίος τον έχει οδηγήσει σε ευρωπαϊκούς κι εγχώριους τίτλους τα τελευταία χρόνια, για να διακριθεί και φέτος, ενώ μην ξεχνάει κανείς τον Πάτρικ Γιανγκ. Ναι ο θηριώδης σέντερ είναι ακόμα επηρεασμένος από τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά όταν νιώσει δυνατός ψυχολογικά, τότε θ’ ανεβάσει ένα επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button